יח"צ. צילום: שני בריל
תודו שמבלי לשים לב נכנסנו לעידן בו היצע הטרנדים הקולינריים עולה על הביקוש. בכל כמה ימים מפציע שיגעון חדש ועושה אקזיט על חשבון האוכל המסורתי עליו גדלנו.
בתוך כך, אם חשבתם שבורקס הוא רק בורקס, תחשבו שוב!
לראשונה בארץ, יצא אתמול (שלישי) לדרך פסטיבל שלם שכל כולו מוקדש למאפה הבלקני האהוב.
הפסטיבל המדובר הוא אולי ההוכחה האולטימטיבית לשינוי בתפישה וביחס שמקבל המאפה שדיאטניות רבות מוציאות לו שם רע, טרנדים מנסים לנגוס בו ומחקרים שונים משמיצים אותו...
יח"צ. צילום: שני בריל. לירן אוהלי ונטע סלונים לאחרונה, עם ובלי קשר לפסטיבל נדמה כי הבורקס מוצג באור חיובי יותר בעיקר בתוכניות טלוויזיה מבוקשות ובדוכנים המצטלמים נפלא ברשתות החברתיות. יתרה מכך, גם שפים רבים החלו לשלב אותו בתפריטיהם תוך שדרוג נראותו ותכולתו.
בהתאמה, פסטיבל הבורקס הראשון בהפקתם של לירן אוהלי ונטע סלונים שהושק אמש בשוק הנמל בנמל תל אביב, מספק במה מופלאה לאופים וקונדיטורים מכל רחבי הארץ המציגים בו את פרשנותם למאפה הבורקס המסורתי.
יח"צ. רחלי ור-ניר. צילום: שני בריל כמתבקש, יצאנו לתור אחר הבורקס הטוב בפסטיבל ומצאנו שם המון, למשל זה של רחלי ור-ניר זוכת "הקינוח המושלם" והבעלים של הקונדיטוריה הירושלמית הקרויה על שמה.
אהבנו במיוחד גם את הבורקסים המרהיבים של עופר בן נתן, מי שעומד מאחורי "פופ אנד פופ" התל אביבי, המציע בפסטיבל מגוון סוגי בורקס לרבות בורקס הבטטה סנט מור המפורסם שלו (18 שקל) ובורקס מתוק - אותו הוא מכנה בשם "איזמיר" (25 שקל) שכולו חגיגה לחך!
יח"צ. אור יוסף. צילום: שני בריל הגעתם? אל תפספסו את הבורקס של אור יוסף, בעלת קונדיטוריית "oryosss" השוכנת בקיבוץ ארז שבעוטף עזה, וגם את זה של אסף גבאי, השף והבעלים של מסעדת הדגים "שיינע" התל אביבית.
הגנבה מיוחדת היא האינטרפטרציה שהעניקה אשת הקולינריה דפי קרמר, החוקרת את מטבחי יהדות מזרח אירופה, המציעה בפסטיבל את ה"קנישס", מעין בורקס מזרח אירופאי בשני סוגי מילוי, בשרי ופטריות (3 יחידות - 35 שקל).
יח"צ. שרי קרספי. צילום: שני בריל
בנוסף, מציגים בפסטיבל גם בורקס ליאון מיפו, שרי קרספי, אשפית המטבח הטורקי ובעלת המותג "שרי`ס", לצד בורקס בבא, מאפיית הבורקסים המשפחתית שמייצרת בורקס טורקי כבר שלושה דורות.
ואם כל זה לא הספיק לכם הרי גם ו"הבורקס של קלרה", "נחת" בנמל היישר משוק הכרמל, עם הבויוס הטורקי המיוצר בעבודת יד המוצע במילויים המסורתיים: גבינה, תרד או תפוחי אדמה (22 שקל).
יח"צ. מהראן אבו אחמד. צילום: שני בריל בפסטיבל מתארחים גם השף מהראן אבו אחמד מנצרת, עם הבורקס המפתיע המבוסס על חומרי גלם גליליים (אל תוותרו על הבורקס עם הפלאפל המטוגן. 45 שקלים) וגם השף אמג`ד עלו שמציע סמוסה זעתר (15 שקל) ופטאייר תרד או תפוח אדמה (15 שקל).
לצידם מציג בפסטיבל גם בן פרי - עם "בורקס של הצגה".
פרי, שחקן ויוצר באנסמבל "ציפורלה שהמציא עצמו מחדש בקורונה כשהשיק עסק לממכר בורקס, מציע פה בפסטיבל הצגה אמיתית של פילאס טורקי בעבודת יד שהוא מכין מבצק חמאה בשלל מילויים (35 שקל) המלווים בשואו מגניב הכולל מלבד הבורקס גם מוזיקה מקפיצה וצעקות והבטחות ל"בורקס פצצה".
יח"צ. עופר בן נתן. צילום: שני בריל אם במקרה אין באפשרותם להגיע לפסטיבל, הסירו דאגה מליבכם שכן באמצעות שירות המשלוחים של אפליקציית "משלוחה" (נותנת החסות של הפסטיבל), תוכלו אם תרצו להזמין מהדוכנים השונים וליהנות מבורקס חם ומפתה שיגיע במשלוח אליכם הביתה.
פסטיבל הבורקס ד`-ה`, 3-4.5.2023 בשעות 16:00-21:00, האנגר 12, שוק הנמל, נמל תל אביב