שניצל וממרח אבוקדו - שילוב מנצח
כסבא לנכדים חמודים שאוהבים לאכול בצהריים ארוחה חמה שכוללת מנת עוף או בשר, אני מוצא את עצמי פעמים רבות עומד נבוך מול מקררי מרכולי הענק, במטרה למצוא את מנת העוף הקפוא שתתאים להם. מלאכת הכנת העוף לאחר קנייתו והפשרתו , אף היא משימה שצריך לצלוח – אם הכנתי את העוף עם ירקות מוקפצים, אז בפעם הבאה שאנחנו נפגשים הם רוצים סוג אחר של עוף עם תרכובת טעימה אחרת.
לסדרת "מינוט" של
חברת בלדי הוותיקה, נחשפתי בתחילת השנה עת עסקה התקשורת בהרחבה בתביעה שהגישה בשעתו בלדי כנגד מתחרותיה, קבוצת המזון נטו מלינדה סחר וחברת טיבון ויל, מקבוצת נטו בטענה שהן משתמשות בקמפיין שלה להשקת ה"מינוט סטייק" - בכדי לקדם מוצר מתחרה במחיר זול יותר.
כידוע, המונח "מינוט" - הוא ביטוי גנרי המכסה כמעט כל בשר אשר נחתך דק. את שמו הוא קיבל ממהירות הבישול, או הצלייה, אותה הנתח עובר. ה"מינוט סטייק" מתוצרתה של בלדי הינו מוצר בשר מסוג נתחי סטייק, הפרוסים דק מאוד ומיועדים לצלייה ביתית במחבת ומוכנים כאמור תוך דקת צלייה אחת. עתה, ובעקבות הצלחתו של הסטייק השיקה החברה שני מוצרים נוספים: "שניצל מינוט" ו"שווארמה פרגית מינוט", המיועדים גם הם להכנה מהירה בדקה.
המינוט שניצל כשמו כן הוא – שניצל שמכינים כפי שציינתי בדקה. אבל דקה דקה, ולא דקה כמו "עוד דקה נשוב". השניצל עצמו, דל בקלוריות, הוא עתיר בחלבונים ומכיל 300 גרם ליחידה, המכילה כ-68 גרם חלבון. השניצל הזה כך סיפרו לי מגיע אל הצרכן כשהוא כבר פרוס דק, דפוק ומשוטח ביד גסה, מוכן לטבילה מהירה בביצה ובפירורי לחם, בדרך למחבת של שמן רותח. ואכן כשפתחתי את המוצר ראיתי שהוא מורכב ממש כמו הסטייק של בלדי מפרוסות דקות. אגב, חזה העוף הזה אינו מעובד ואינו מכיל חומרים משמרים וחומרי טעם וריח.
אני הכנתי את השניצלים הדקיקים החדשים בדיוק כמו שביקשו – מהר מהר (דקה! זוכרים?) ובמחבת פסים משומנת – וקיבלתי שניצל טעים לגמרי, דקיק ונאה מראה, בדיוק כמו שהילדים אוהבים! לטעמי ובניגוד להמלצה לתבל אותו במלח גס – אין כל צורך להמליח. אנחנו בכל זאת חיים במדינת היהודים ופה העוף כבר מגיע מלוח. כך או אחרת, עם או בלי המלח, את השניצל של בלדי כדאי להשרות בתערובת של חרדל, ביצה, שום כתוש ופלפל שחור ולהכין אותו על המחבת או בפלנצ`ה, כך הוא יוצא רך וטעים, ומותאם לכריך או לזלילה היישר מהמחבת.
מחיר: 26.90 שקל, ברשתות המזון ברחבי הארץ.
חלף שבוע והנכדים ביקשו לאכול שוב מנת עוף.
הפעם בחרתי לצאת קצת מהקופסה ולפנק אותם, בשווארמה מינוט בפיתה עם הרבה ירקות וסלט בצל מתובל. המינוט שווארמה פרגית, מוצעת באריזת 300 גרם ומיועדת כמו קודמתה להכנה מהירה. כל חבילה מגיעה בצירוף עם תבלין הבית של בלדי שהוכן במיוחד עבורה על ידי שף מקצועי. הפעם כאמור, הגדלתי לעשות וחממתי מחבת פסים לטמפרטורה גבוהה, טפטפתי שמן זית על המחבת ותבלתי את פרוסות השווארמה עם התבלין המצורף. תוך דקה ולאחר שצליתי את הרצועות על המחבת למשך כ–30 שניות מכל צד הונחו הצלחות היפהפיות על השולחן, עם פיתות קטנות ואלוהיות שספגו לתוכן את הנתחים העסיסיים של שווארמת המינוט. איזו שחיתות. איזה פינוק. כמה נחמה יש בכל ביס כזה.
מחיר: 31.90 שקל, ברשתות המזון ברחבי הארץ.
מוצר נוסף אותו השיקה בלדי לאחרונה הוא ממרח אבוקדו קפוא 300 גרם הטמון באריזת קרטון המכילה 3 יחידות וואקום במשקל של 100 גרם כל אחת. החברה מציינת כי "מדובר במוצר חדשני של אבוקדו (מסוג האס) המכיל כ- 99% פרי אבוקדו ועוד אחוז אחד של חומרי שימור טבעיים".
למקרה שתהיתם, אבוקדו מזן זה, מזכיר בצורתו רימון צבאי, והקליפה שלו מחוספסת, קשה ועבה. הוא קטן יחסית, ונחשב למלך זני האבוקדו. למעשה, ההאס הוא הזן הכי נפוץ בעולם, בשל טעמו הערב ואחוז השומן הגבוה הנמצא בו.
גילוי נאות: את סלט האבוקדו שלי אני מכין מאבוקדו בשל שנמעך יחד עם שמן זית, מיץ לימון, בצל סגול קצוץ (הנכדים פחות אוהבים), מלח ופלפל, אלא שלרוב אני מתעצל להכין אותו בעצמי ולכן לעיתים נאלץ להתפשר על ממרחי אבוקדו מוכנים. אלא שעד כה, כל ממרחי האבוקדו המצוננים שטעמתי בחיי היו בבחינת נפילה. האבוקדו כידוע נוטה להשחיר עם חשיפתו לאוויר, והתופעה הזאת נמנעת כשמדובר בסלטים מוכנים בהוספת לימון משומר ומשמרים נוספים למוצר. מסיבה זו, הממרחים המצוננים מתאפיינים בטעם תעשייתי ועולה מהם ארומה חמוצה.
בממרח האבוקדו של בלדי מדגישה היצרנית יש 99 אחוזים של אבוקדו, ורק אחוז אחד של חומרי שימור טבעיים, כך שטעם הלוואי השכיח בממרחי אבוקדו אמור להימנע. בנוסף, יתרונו של הממרח הזה הוא ששומרים אותו במקפיא, ובכך יכולים ליהנות מהאבוקדו בכל ימות השנה.
אז טעמנו (אני והנכדים) ואני מוכרח להודות שיש בפי בשורה. בניגוד לממרחי אבוקדו אחרים, מזה של בלדי בהחלט עולה תחושה אבוקדואית. הממרח חמאתי, סמיך ומשחתי והשידוך בין לחם קלוי לממרח הזה הניב תוצאה משביעת רצון (תרתי). לא אשקר ואומר לכם שהממרח נעדר כל זכר לימוני, זה בהחלט לא המצב, אולם בהשוואה לממרחים מוכנים של יצרנים מתחרים, זה של בלדי הוא ללא ספק המוצלח ביותר שנתקלתי בו עד כה.
מחיר: 12.90 שקל, ברשתות המזון ברחבי הארץ.