יח"צ
מלחמת "חרבות ברזל" העיפה את כל מה שבעלי העסקים בישראל חשבו שהם יודעים על התנהלות עסקית והכריחה אותם, במקרה הרע להשבית את העסק ובמקרה הטוב לעשות כמו ווייז ולחשב מסלול מחדש.
עסקים ישראלים רבים נרתמו למאמץ המלחמתי, ולמרות היכולות המוגבלות לחלק תה ועוגיות עבאדי לחיילינו בשטח, הם מצאו דרכים אחרות להרמת המורל הלאומי ולהענקת תמיכה מורלית וכספית לעורף ולמשפחות החטופים והנרצחים של אירועי השבעה באוקטובר.
בתוך כך, מעצבת התכשיטים שלומית אופיר (41), שלה ארבע חנויות בפריסה ארצית ושמה הולך לפניה בכל פינה בעולם כבר למעלה מ-15 שנה, מצאה את עצמה בפרוץ המלחמה בטקסס, ארצות הברית כשהיא מנהלת את העסק שלה מרחוק.
סיפורה של אופיר החל עוד כשהיתה סטודנטית לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי בחולון, אז היא הפעילה מסלון ביתה עסק קטן לעיצוב תכשיטים.
את תכשיטיה היא מכרה לנשים, וכך החלה לצבור קהל אוהדות. עם הזמן, השיקה דוכנים בקניונים ובמרוצת השנים אלו התחלפו בחנויות עצמאיות ושיווק תכשיטיה בחנויות בוטיק.
כיום כאמור מחזיקה אופיר ברשת בת ארבע סניפים ובנוסף התכשיטים שלה נמכרים בעשרות חנויות בארץ ובחו"ל – באופן ישיר באמצעות האיקומרס שלה ועל ידי משווקים מקומיים.
שולמית אופיר. צילום: עדו לביא, יח"צ
אופרציה בשלט רחוק
עם פרוץ המלחמה, גם שולמית, כמו כל בעלי העסקים בישראל, התסבכה בפלונטר עסקי לא פשוט. מכירות התכשיטים שלה נעצרו ביום אחד, אך מתברר כי גלגלי היצירה בראשה לא הפסיקו לנוע אפילו לרגע.
"המלחמה תפסה אותנו במקום שבו התנהלנו בשגרה החדשה כשהעסק ממשיך להתנהל מישראל עם הצוות המדהים שלי, ואני בארצות הברית מנהלת את האופרציה מרחוק", מספרת אופיר ומפרטת, "זה תפס אותנו בשגרה של התמודדויות יומיומיות עם קיום של עסק בתחום האופנה שזה תמיד דבר מאתגר. לדבר על עסק בתחום האופנה ולומר שהוא קיים כבר 15 שנה, מצליח, מרוויח, מעסיק אנשים וממשיך להיות רלוונטי ופופולרי זה לא מובן מאליו".
והיא צודקת! אך המלחמה השפיעה כמובן על כולם. "מצאנו את עצמנו בסיטואציה עוד יותר בעייתית כי בבת אחת החנויות נסגרו. המכירות באונליין נעצרו כמעט לחלוטין. איש לא היה במוד של לקנות והמכירות ביום אחד נעצרו. כולנו היינו שבויים בתחושות שנעות בין פחד קיומי לדיכאון ועצב גדול.
מצאנו את עצמנו בקושי תפקודי גדול. אנשים התקשו לקום בבוקר וללכת לעבודה. חשבנו מה המקום שלנו פה בתוך הדבר הנורא הזה? מה נמשיך פשוט לייצר תכשיטים כאילו לא קרה כלום? אך החודש עמד להסתיים ויש לפרנס עובדות", היא אומרת.
יח"צ
לב עוטף
"תחושת האובדן, יחד עם הרצון שלי לחבק ולתרום לאלה שנפגעו, הביאו אותי לעצב זוג תכשיטים", מוסיפה אופיר ומפרטת: "מדובר בשרשרת וצמיד עם תליון בצורת לב עם מגן דוד חלול במרכזו, המסמל את החור שנפער בלב של כולנו, אבל גם את המקום שתופסת המשפחה שהיא ישראל, בלב שלנו. מקום בו צומחת תקווה לימים טובים ושלווים".
זוג הפריטים, אותם מכנה שולמית "לב עוטף" הפכו להצלחה תוך ימים ספורים מהשקתם. או אז התהפך המצב לגמרי והקולקציה החלה להימכר בהיקפים גדולים, עם רכישות של מאות פריטים ביום. ״זה פשוט התפוצץ ולא דמיינו שזה יזכה לכאלה תגובות", מספרת שולמית.
יח"צ
"חשבנו שזה יהיה פריט נחמד שקצת יימכר ויסייע לצוות להיות עסוק ונצליח לגייס תרומות".
20% מהכנסות המכירות של צמיד הלבבות, נתרמו ועדיין נתרמים לשיקום קיבוצי העוטף. עד כה, הצליחה אופיר לתרום שולמית סכום פנומנלי של 210 אלף ₪. שאפו!
"עד היום הגענו כבר לתרומה של מעל 200 אלף שקלים, ואנחנו מעריכות שהסכום רק יילך ויגדל. זה הפך מסתם צמיד או שרשרת לסמל הזדהות ושייכות. נשים בכל העולם רוכשות אותו כדי לתמוך בתרומה אבל גם כדי להביע סולידריות כי בענידה של התכשיט כל אחת מרגישה חלק ממשהו".
באתר המעצבת תוכלו כאמור לרכוש את הצמיד, השרשרת, או את שניהם (למה לבחור בעצם?) וגם לבחור באיזו דרך לתרום: לשיקום יישובי העוטף, למטה מאבק משפחות החטופים או להעניק את התכשיט לילדה או אישה שנפגעו באירועי השבעה באוקטובר. כך או כך, מובטח שתעשו למישהו טוב על הלב.
תכשיטי "לב עוטף" של שלומית אופיר הם עדינים, מקסימים ויפהפיים. בדומה לשאר הקולקציות של המעצבת, גם כאן ניכרת מחשבה רבה ועדינות אין קץ. נכון, אומנם מדובר בקולקציה מינימליסטית - אבל עם מקסימום אהבה.
מחיר: צמיד – 80 ₪. שרשרת חי – 160 ₪, בסניפי ובאתר המותג.