צילום: גלי מרגלית
"התענג על ההרפתקה ותיהנה מטעמה של גבינה חדשה" (מתוך הספר: מי הזיז את הגבינה שלי)כשחושבים על המטבח האיטלקי, מיד קופצת לראש גבינה.
המוצרלה כידוע, מקורה בדרום איטליה, במחוזות קמפניה, פוליה ואברוצו. הגורגונזולה, אותה גבינה רכה שדם כחול זורם בעורקיה מגיעה אלינו מצפון איטליה, מאזורי פיימונטה ולומברדיה. גם הקשקבל שמשמעות שמה באיטלקית היא "גבינה על גבו של סוס", וגם הפרמז`ן מקורן ב"ארץ המגף".
זו האחרונה מיוצרת באזור הצפוני-מרכזי של איטליה, כבר קרוב לאלף שנים, והאיטלקים מכנים אותה "פרמג`נו-ריג`יאנו".
שמה אגב, אף מעוגן בחוק האיטלקי כך שהיא תחשב כזאת ותיקרא כך - אך ורק היא מיוצרת באזור פרמג`נו-ריג`יאנו.
צילום: גלי מרגלית רבות מהגבינות האיטלקיות נושאות חותמת קונסרציו, הניתנת למוצרים איכותיים על פי קריטריונים של תזונת הפרות, שיטת היישון וכדומה, כשהגבינות האיטלקיות כובשות את העולם.
לרגל "שבוע האוכל האיטלקי" המתקיים זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, מקדמת השנה נציבות הסחר האיטלקית בישראל את קטגוריית הגבינות האיטלקיות, עם זוכה "מאסטר שף" השף מסימיליאנו די מתאו, במטרה לחשוף לקהל הישראלי איטליה מעט אחרת, כזאת שהיא הרבה מעבר לפסטה ופיצה.
צילום: רותם להב
האירוע השנה נערך בנוכחות ג`וזפה רוסו, ראש נציבות הסחר האיטלקית ועמנואלה די קפואה, מנהלת שיווק מזון ומוצרי צריכה בנציבות.
ג`רוסו: "שבוע הקולינריה האיטלקי בעולם, שנערך השנה בסימן "בריאות עם טעם" מבסס את מעמדו כאחד האירועים החשובים הנערכים בעולם לקידום המצוינות האיטלקית.
מאז ומעולם היחסים המסחריים והתרבותיים בין אומות העולם שימשו כדרך למניעת קונפליקטים לכן, למרות התקופה הקשה שעוברת על ישראל, היה חשוב לנציבות לקיים את האירוע בתקוה שגם האוכל הטוב והבישול יוכלו לסמל את תרומתנו הצנועה לחזרה הדרגתית לשגרה".
צילום: גלי מרגלית זוכה מאסטר שף בגמר העונה החמישית, השף האיטלקי מסימיליאנו די מתאו נבחר כאמור לקחת חלק ולהוביל את פתיחת האירוע שהתקיים באגתה - מעדניית בוטיק במגדלי זיו, ברמת החייל, תל אביב.
מעדניית אגתה של המסעדן לשעבר עופר אלפלג, מתפרסת על פני חלל רחב ומציעה מגוון מסחרר של גבינות מכל העולם הודות לעובדה שאלפלג הוא בעצמו יבואן הגבינות.
עוד מציעה המעדניה שלל נקניקים, דבש, פסטות איטלקיות טריות ויבשות, ריבות מפרובנס, חמאה צרפתית מיצרנים ארטיזנליים, חמוצים מסקרנים ברמות יישון מגוונות, סוגי חרדל ייחודיים כמו חרדל עם כמהין או קוניאק, מגוון לחמים, שמני זית ויינות.
צילום: גלי מרגלית התחלנו בקוקטייל בליני שמורכב יין נתזים פרוסקו איטלקי ורסק אפרסקים שנמזגו לכוס שמפניה, הקוקטייל לווה בטעימות של מבחר גבינות משובחות. את האירוע חתמה סדנת שף קצרה שבה העניק מסימיליאנו טיפים על הכנת האוכל האיטלקי, בחירת גבינות ועוד.
מסימיליאנו הכין לסועדים במקום מנת פסטה פקרי א-לה נורמה עם גבינת ריקוטה מלוחה וקינוח חגיגי קלאסי ספולייטלה פרולה עם גבינת ריקוטה טריה מדרום איטליה.
בסוף האירוע חילק מסימיליאנו לאורחים מארז משובח של גבינות ומוצרים מהמעדניה, איחל להם חג חנוכה שמח, מלא אור ובשורות טוב, וחשף לראשונה על מיזם חדש שלו - טיולים קולינאריים לאברוצו באיטליה, עיר ילדותו, אזור שאינו מוכר למרבית הישראלים המטיילים באיטליה.
תמונות נוספות האירוע:
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית