"למה לא טסתם לחו"ל?" אם הייתי מקבלת שקל על כל פעם ששאלו אותי את זה הייתי באמת יכולה לטוס לחו"ל ולא סתם, לאי פרטי במאלדיביים, במטוס פרטי ועל הדרך לקנות את מרגי!
למה באמת לא טסתי? ובכן, ראשית המחירים גיהנום, כמו החום אבל הוא לא עולה לי. שנית, המזוודה עלתה לי מלא כסף, לא חבל שיזרקו לי אותה באיזה מתחם שכוח אל בנתב"ג? ואולי התירוץ הכי מתקבל על הדעת הוא שלילדה אין בכלל דרכון בתוקף... מִשֶּכָּך, ארזתי את הפרטנר לטיולים, שיחיה ואת חסרת הדרכון, שתחייה בשקט עם פלאפון בפול בטרייה, טאבלט וספר קריאה עם תמונות, ואת אנוכי כמובן, לשלושה ימים של היי בגליל.
יח"צ - Si café. צילום: אסף קארלה יום שלישי פעמיים כי טוב – יוצאים לדרך Day 1
את הבוקר התחלנו בזמן, בול בזמן! בלי לשכוח כלום ואף אחד מאחור, עלינו על ההונדה ורכבנו לשקיעה, טוב, השקיעה עוד תגיע, בינתיים נסענו ל- Si café ביסטרו איטלקי, סניף להבות חביבה.
"מה יש לך לחפש שם?" אתם שואלים, ובכן, מדובר במקום קסום הממוקם בתחנת דלק דור אלון, למעשה כל סניפי הרשת, 15 במספר, ממוקמים בתחנות דלק דור אלון.
הרעיון מאחורי המקום, השנוי במחלוקת, הוא פשוט והגיוני, הגעתם לתדלק, אתם רעבים? כנסו ותתפנקו בביסטרו איטלקי, שראוי להגיע אליו גם אם אין לכם סיבה לתדלק.
יח"צ -Si café. צילום: אסף קארלה
הסניפים כאמור ממוקמים בצירים מרכזיים ברחבי הארץ ולאורכו של כביש 6 ומציעים אוכל איטלקי מצוין וקפה משובח.
מנות התפריט מתבססות על חומרי גלם איכותיים, מוקפדים ומשובחים וביניהן ניתן למצוא פסטות, פיצות מהטאבון, פוקאצ`ות מענגות וכמובן קינוחים ומנת ילדים.
רונן, הזכיין של הסניף מרגיש שהביא את תל אביב ללהבות חביבה, והוא לא טועה, זה בהחלט הקפה השכונתי הביתי הזה שכל אדם עלי אדמות זקוק לו, ביקשתי ממנו שיפנק אותנו בפייבוריט שלו, וכך התענגנו על פוקצ`ה סיציליאנית (29 שקל), סלט עדשים וסלק עם לאבנה (29 שקל) "אמא`לה", פֶּאנה עם שום (27 שקל), ופאי - פקאן (24.90 שקל) לסגור את הפינה הקטנה שנותרה בקיבה, ולקטנה שהסתפקה בביצת עין, כדורי שוקולד.
בקרוב אגב הוא מרחיב את המקום ומציע המבורגריה, הולך להיות שמח ובהחלט טעים. שבעים ורגועים גסטרונומית המשכנו לכנרת...
Si café - להבות חביבה, 04-6306196
יח"צ - חווימה. צילום: עין השופט הפקות הו כנרת שלי
ובכן, הִצְפַּנּוּ על כביש 6 לחווימה שעל גדות הכנרת.
התדעו מאיפה קיבלה הכנרת את שמה? ובכן מתברר שהסיפור על כך שהכנרת דומה לכינור אינו מדויק, ואני כאן לדייק לכם כי חז"ל היו מספרים שפירותיה של גינוסר מתוקים כמו צלילי הכינור, ועל כן קראו לה "ימה דגינוסר" והנה לכם מקור שמה של הכנרת.
חווימה הוא שמה של אטרקציה נהדרת, היחידה בכל העולם, שמשלבת, איך לא, חוויה וים.
למעשה, זהו מיזם שהוקם בקיבוץ גינוסר, כחלק מהגשמת חלומו של בן הקיבוץ שהצליח לשבץ את חוויות ילדותו בחוויית שייט, טבע, תוכן ואהבה לכנרת ולנופיה הקסומים.
מדובר בשייט בנהיגה עצמית, אבל לא סתם שייט, הסירה מצוידת באפליקציית ניווט מתקדמת ובמפה חיה המציגה בכל רגע נתון את המיקום על המפה.
יח"צ - חווימה. צילום: עין השופט הפקות
המדריך, החתיך – ראוי לציין, הדריך אותנו לעקוב אחר המסלול הסגול כדי לא לסטות מהמסלול ולמצוא את עצמנו סוחפים איזה שחיין תועה והזהיר מפני ירידה למים, זו אסורה בהחלט.
במהלך השייט המדריך הווירטואלי משתף במידע מרתק על הכנרת ועל הנקודות הקסומות שבהן תבקרו, תוך שהוא מכוון אותנו באשר למהירות המותרת והנכונה לאותו מקטע.
המסלול הסגול כלל את נחל עמוד, חוף דקלים, טבחה – רצועת חוף עם שמורת טבע ונביעות טבעיות, לאורכה צומח אברהם מצוי, בהמשך המפל הנעלם, מפל איוב ועוד ועוד ועוד, שעה של רוגע על המים וחקירת הכנרת. ובסוף, ממש לפני שחזרנו לעגון הצטרף יגאל אלון בכבודו ובעצמו ובווירטואליותו, "תיכף באים לבקר אותך, אח".
המתחם עצמו כולל בית קפה עם נוף עוצר נשימה, בו תוכלו להתרווח בסוף השייט, ומספר סדנאות כמו גם בניית חכות ודיג, סדנת פיסול, טיולי תצפית לאורך חוף הכנרת, מלתחות, שירותים ומקלחות, וגישה חופשית לחוף החורשה הסמוך למתחם.
מחיר: 739 ₪ לשעה (עד שבעה אנשים בסירה), 072-3317825
ולא אכזבנו, מיד כשירדנו מהסירה ראינו מולנו את בית יגאל אלון, לקחנו לעצמנו 5 דקות התאוששות ומיד נכנסנו למזגן, מזג אוויר שנמדד בחוץ: בויילינג!
יח"צ - יגאל אלון רגע של היסטוריה
בית יגאל אלון הוקם בשנת 1986 כחלק מהעמותה להנצחת מורשתו של יגאל אלון.
ומיהו יגאל אלון? מצביא, מדינאי, אדריכל חברתי במדינת ישראל ואיש קיבוץ, כל-כך היה איש קיבוץ כך שגם כאשר כבר היה חלק מכנסת ישראל לא וויתר על התורנויות שלו בקיבוץ.
המוזיאון בנוי על תפיסת עולמו וערכיו כמו הגנה והתיישבות, היחס לאדם ולסביבה, הקשר למסורת ולתרבות, והכול בליווי סיפורים מרתקים. כל אלה מהווים השראה לפעילות העמותה החל בקבוצות נוער, אזרחים ותיקים, מפגשים בבתי ספר ועוד.
המרכז מזמין אתכם לסייר בין מוצגים מימי הבית השני, המשנה והתלמוד, ואפילו הצצה לימים שלפני הקמת המדינה להיכרות עם דמותו מעוררת ההשראה של יגאל אלון ומורשתו הרחבה.
יח"צ. צילום:
כבר בכניסה למוזיאון תזכו לצפות בשרידיה של הסירה עליה, כך מאמינים האוונגליסטים, שט ישו, השרידים נחשבים לממצא עולמי ואלה נחשפו הודות לשפל בשנת 1986.
את הסיפור במלואו תוכלו ללמוד באמצעות סרטון קצר המציג את תהליך החשיפה של השרידים ואת העברתם למוזיאון עצמו. תצוגות נוספות אשר מחכות לכם שם הן תערוכה חדשה על מנהיגותו של יגאל אלון, תערוכת שביל הסנהדרין ותערוכת כנרת.
במקום קיימות עוד אטרקציות מדהימות, למשל אבן מעלה ההיסטוריה - שביל מתעגל המוביל את המבקרים דרך תקופות שונות ובכלל זה התקופה הרומית, הצלבנית, העות`מנית ועוד, כמו גם אבן המגדלה, כשאנחנו זכינו לראות רק חיקוי והתבשרנו שהאבן נמצאת במוזיאון אחר, מתברר שהיא עוברת בתורות.
בנוסף, ראינו תערוכה נהדרת: פסיפס של שמשון נושא את שערי עזה על כתפיו, ואם לילדים מתגבר הדחף לפעילות, הרי שבמקום קיים חדר בריחה שגם מהווה אטרקציה נהדרת וגם מוסיף ידע על הדרך.
מחיר: חדר בריחה - 350 שקל (עד 6 אנשים), 04-6727700
הפסקה מהמתודי במלון הגושרים
החום עושה את שלו, גם כשנמצאים בצפון, וכך, בצאתנו מביתו של יגאל אלון מועשרים אך רצוצים, החלטנו שהשלב הבא הוא מקלחת טובה, שנ"צ אם אפשר, טבילה בבריכת המלון ואיזה דינר מרענן למילוי מצברים.
המלון בקיבוץ הגושרים מספק רמות שונות של אירוח, חדרי הבוטיק במלון עצמו קטנים מאוד, כנראה שהחיבור בין יוקרה לגודל לא משחק שם תפקיד, יש עוד כמה סוגים של בוטיק, גדולים יותר, אבל אם באמת רוצים ליהנות מהטבע מוטב שתבחרו בחדרי הגן, הגן פרטי והאזור כולו יפהפה.
אבל בואו אני אספר לכם על הבחירה שלנו: חדרי גלריה, זה לגמרי הפֵטִישׁ של הקטנה. החדר מרווח יחסית, אם כי דורש שיפוץ קל בעיקר באמבטיה שאט אט איבדה חלקים בימים ששהינו בה.
אבל עזבו אמבטיה, ניקיון זה לחלשים, העליה לגלריה במדרגות מגניבות שווה את הכול. ובגזרת המבוגרים אין ספק שמה שלוקח הוא מכונת נספרו מהדור החדש וקפסולות פינוק, על המכשיר כתוב שהקפסולות ללא עלות אולם אם נזמין שוב זה יהיה בתשלום, כנרקומנים של קפה זה היה ברור שנרד לקנות עוד, אבל בקבלה החליטו לפנק אותנו ולבקשה "הכי חזק שיש לכם" הם פשוט הביאו כוס מלאה בקפסולות שחורות. יאמיי.
במהלך חודש יולי ואוגוסט המלון מציע גם ספא מפנק ובחודשי הקיץ הפעלות לילדים, אנחנו לא הספקנו ליהנות מאף אחת מהן, אבל אם יכולנו היינו בהחלט מצטרפים לסיור עששיות, במקום זה יצאנו לבד לאתר את עמק הנהר הנעלם, טיול קליל וקרוב למלון, זה היה מפעים!
עוד אציין כי כצמחונית, ארוחת הערב הייתה נהדרת, הקרניבור נהנה פחות מהמבחר והילדה עם הפֵטִישׁ חגגה על צ`יפס וקטשופ ממוצעים. נשפכנו, בעיקר כי ידענו שמחר מחכה לנו עוד יום חוויתי לא פחות.
מחיר: החל מ-1,627 ₪ ללילה + ארוחת בוקר, 04-6816000
יח"צ - אתר החרמון. צילום: פרטי יח"צ - אתר החרמון. צילום: עדי פרץ בואו להכיר את החרמון בקיץ – Day 2
למי מכם שהרים גבה מהאופציה המוזרה, תורידו ומיד.
כישראלים שאין להם שלג תדיר כמו באירופה, אנחנו רואים בחרמון אטרקציה שלגית בלבד. אף אחד לא לוקח בחשבון שמדובר בהר עם היסטוריה, נוף מטריף ואטרקציות נהדרות.
אז לכבוד יומולדת 50, (יהיי אתר החרמון נולד איתי... ) קבלו שלל אטרקציות קיץ לכל המשפחה החל ברַכֶּבֶל, מזחלות אקסטרים, סקייריידר, אבובי קיץ וקרטינג דרך פסטיבל אסטרונומיה, סדנת ג`אגלינג ובועות סבון, וכלה בהפנינג מטורף לכבוד יום ההולדת לצד סיורים מודרכים לגבעות הקרב.
יח"צ - אתר החרמון. צילום: יהודה ויינברג יח"צ - אתר החרמון. צילום: יהודה ויינברג
יצאנו משם מסוחררים מהאטרקציות ועם ריאות פתוחות, מתכננים לחזור לפסטיבל. והנה פרטים: פסטיבל האסטרונומיה יתקיים ביום רביעי, 17 באוגוסט, מהשעה 19:30 ועד 23:45, בחניון 3 באתר החרמון.
מחיר: 130 ₪ (למשתתף, מגיל 5).
הידעתם שלמעלה במעלה הרַכֶּבֶל יש אוויר נעים גם כשלמטה לא פחות מ-40 מעלות. באמת שהופתעתי לטובה. חשוב לציין כי הכניסה עצמה לחרמון היא ללא עלות, אולם המתקנים עולים כסף.
מחיר: רכבל –54 ₪ בקופות/ 51 ₪ באתר האינטרנט. מזחלות אקסטרים / סקיי ריידר /אבובי קיץ / קרטינג – 40 ₪, 1599-550-560
יח"צ - יקב בזלת הגולן
יין ישמח לבב אנוש
משם המשכנו ליקב בזלת הגולן, בקדמת צבי, כי אין כמו יין טוב כדי לשבור את החום ולהרים את מצב הרוח.
יקב בזלת הגולן הוקם בשנת 1998 על-ידי יואב לוי וכיום מנוהל יחד עם זוגתו יעל פיודיק, הוא ממוקם בתוך חצר מוקפת טבע, שהוסבה למתחם אירועים, ואכן, המקום באמת יפהפה ומזמין, החל מהירידה מטה דרך אולם הטועמים המעוצב לעילא וכלה בחצר החיצונית שבהחלט מזמינה לשבת עם כוס יין ולהתמסר לטעמים ולריחות.
פרטי
בזלת הוא יקב בוטיק והלוגו שלו, אם תהיתם, הוא למעשה דיוקנו של אל היין והפריון – דיוניסוס וכמו האל כך מרכז המבקרים - שמח, צוהל ונכון לחגיגה אינסופית.
במרכז המבקרים תוכלו להגיע לביקור טעימות משלל יינות היקב.
מחיר: שלוש טעימות - 50 ₪ לאדם, חמש - 70 ₪ לאדם, שבע - 100 ₪ לאדם, 04-6965010
שבעים, מבושמים ואוחזים ביין רוזה יבש 2021 בעלות של 130 ₪ נסענו לבקר את אשת הריבות – שרה, דקות ספורות מהיקב אף היא בגזרת קדמת צבי.
שרה, בת 67 עם אנרגיות של בת 30, יצאה לפנסיה אחרי שעבדה בתחום המלונאות והחלה לעשות את שאהבה נפשה - ייצור ריבות, וזאת אהבה שהיא מיישמת היטב!
ליד ביתה הקטן במושבה היא הקימה חדרון עץ קטן לו היא קוראת "בית הריבות" ובו מסודרים כמו חיילים מאות ריבות מכל סוגי הפירות שאתם רק יכולים להעלות על דעתכם, כולל שילובים מעניינים כמשמשים ושקד, תות עם וניל ועוד דברים נהדרים, עוד היא מוכרת במקום ליקרים שונים, מקלות וניל ואפילו תבלינים מיוחדים.
עד הקורונה היא אירחה קבוצות קטנות ומשפחות לטעימות והסברים על הריבות, אולם מאז היא נמנעת מכל ה"דאבל דיפ" ואולי בעתיד תנסה לשחזר את ההצלחה של זה.
בינתיים אתם פשוט חייבים לעבור משם ולקנות לכם אחד מהפינוקים שהיא מציעה במחיר שווה לכל נפש.
שרה, מבלי שהתכוונה לכך, הפכה למדריכת תיירים לאורחים שלה כאשר היא מציעה להם לאן להמשיך בטיול שלהם, האמינו לי זו חוויה ייחודית שלא תרצו לפספס.
מחיר: 25 שקל לריבה, 050-9995543
פרטי לקנח את המסע במסלול בטבע - Day 3
לא בכדי נפתח השיר "קח מקל קח תרמיל בוא איתי אל הגליל" ואיתו הכישלון החריזתי שלי בכותרת הכתבה, ובכן, בגליל יש אינספור מסלולים נהדרים של מים כדי לשבור את החום מבלי לוותר על הטבע.
אנחנו נכנסנו לנחל שניר, מרחק 5 דקות מהמלון, בכניסה תידרשו לשלם 28 ₪ למבוגר, 14 ₪ לילד, אלא אם יש לכם, כמונו, מינוי לרשות הטבע והגנים, מינוי משתלם שמחזיר את עצמו כבר בטיול השני, בטח אם קונים אותו באמצעות הארגונים השונים.
נחל שניר (החצבאני) הוא הנחל הארוך ביותר במקורות הירדן, הוא זורם כל ימות השנה, ולאורכו "יער גדות" מפותח של עצי דולב וקירות הבנויים מנטף נחלים. הנחל בעל אופי שיטפוני, ולכן יש בו הבדלים ניכרים בין זרימת החורף לזרימת הקיץ.
יח"צ - החצבאני. צילום: מנו גרישפן
רובו של הנחל נמצא בתחומי לבנון, ורק חלקו התחתון, מאזור הכפר ע`ג`ר ועד לנקודת חיבורו עם נחל דן ונחל חרמון נמצא בתחום מדינת ישראל, החלק בו טיילנו הוא זה הסמוך למעיין ברוך.
הנחל נמצא בתוך תחומי שמורת טבע נחל שניר, בחלק זה עובר מסלול הטיול שלנו, המתחיל בשמורה וחלקים בו עוברים בתוך הנחל ובסמוך לו. אנחנו עשינו את המסלול מחוץ למים עם גיחות רענון למים הקפואים, זה היה מדהים.
יח"צ - החצבאני. צילום: יואב פלמה
אסור לכם לוותר על טיול בטבע האמינו לי זה לא חם כמו שאתם חושבים, המסלול מוצל ברובו והחוויה שווה כל רגע של הזעה. אנחנו לקחנו את המסלול הארוך כשעה וחצי, תלוי כמה מהר הולכים וכמה מתעכבים בטבע. מקולחים במיי הנחל הדרמנו חזרה למרכז, אבל לא לפני שעשינו עצירת אוכל.
יח"צ - מזאג`. צילום: גלעד הר שלג צאו מהקופסה
לצורך הגסטרונומי שלנו עשינו מעקף לא קטן אבל ידענו שזה שווה את הדרך, למסעדת מזאג` הממוקמת בכפר ראמה, מועצה מקומית ערבית במחוז הצפון בישראל, השוכנת כחמישה קילומטרים מכרמיאל, אשר בלב הגליל.
כמחצית מתושביה נוצרים, עוד כ-30% הם דרוזים, והשאר הם מוסלמים, זוכרים את מירה עוואד? היא משם, אני חושבת שזה סימן ההיכר היחידי שידעתי עליו עד שהגעתי למזאג`.
ובכן, לתרגם את המילה זה לא פשוט, בני דודים אבל לא כל המילים חופפות לעברית, אלא שפאדי קיזל הבעלים של המקום הסביר לי שהכוונה היא למצב רוח, מעין יציאה מהקופסה שתביא לטוב, לאנרגיות טובות.
יח"צ - מזאג`. צילום: גלעד הר שלג
המקום פתוח כבר כמעט חמש שנים, למעט תקופת הקורונה שלא פסחה גם עליו. פאדי, עובד בנק לשעבר ובהמשך נציג בהוט החליט עוד לפני משבר גיל ה -40 שהוא רוצה להגשים חלום, "כי אם לא עכשיו אז מתי...".
הוא עזב הכול, הלך ללמוד סוג 1 במגמה הקולינארית במכללת רימונים, והשקיע את כל הונו במסעדה שפתח ממש קרוב לכניסה בכפר ראמה.
פאדי חרט על דגלו אירוח! "כמו שאני מארח בבית כך אני מארח במסעדה שלי", הוא מצהיר, ופועל יוצא של זה הן מנות גדולות מאוד ומוקפדות, כאלה שאומרים עליהן: "בואנה, הייתי אצל פאדי והוא הכין לי אחלה קובה".
יח"צ - מזאג`. צילום: גלעד הר שלג
לצורך האירוח בנה פאדי תפריט שמבוסס על תבשילים בבישול ארוך שעל חלקם עמלה גם רעייתו הקונדיטורית, שאחראית על הקינוחים.
בתקופת הקורונה עלה לו עוד רעיון, להנגיש את המסעדה גם לצמחוניים ולטבעוניים, לא עוד מנת אורז מהתוספות, סלט כרוב או צ`יפס אלא מנות שמלכתחילה מיועדות לפלח הזה באוכלוסייה שהולך וגדל.
עברנו על התפריט והכול נראה כל-כך מגרה, אז ביקשנו מפאדי להפתיע והוא החליט לכבד אותי ולתת דגש על המנות הצמחוניות, קודם לכן כדי להדליק את הקיבה שלנו קיבלנו מבחר סלטים, כולם עם טוויסט מודרני שלא הכרנו בעבר במסעדות מזרחיות/ערביות.
מתברר, שהשפית לצידו בשנים האחרונות פריאל כיאל בעלת סוג 4 ממכללת רימונים, ובנוסף, שופטת בינלאומית בתחרויות בחו"ל, אוהבת לאלתר.
יח"צ - מזאג`. צילום: גלעד הר שלג
"אני פותחת את המקרר ומאלתרת", והאילתור הזה כל-כך טעים, עגבניות מיובשות טחונות עם שמן זית גאוני, בטטה עם צ`ילי מדהים ושלושה סוגי חומוס, זה המוכר, חומוס סלק וחומס עדשים כתומות (27 שקל), מה זה הדבר הזה??
והיו עוד, אך אני אעצור כאן כי הדף קצר מלהכיל. מיד אח"כ, יצאו מהמטבח מטעמים דרוזים אחד אחרי השני וגם כאן לכולם היה טוויסט מודרני, וכולן צמחוניות: שילבאטו – בורגול קישואים (42 שקל), עגבניות ופלפל; מנזלה – תבשיל חציל, עגבניות וגרגרי חומוס עם בצל לצד אורז לבן; קובה צמחוני ממולא גרגירי חומוס ובצל ירוק; שישברק טבעוני בקרם קשיו לימוני עם נענע (65 שקל), תבשיל משגע, לצמחוניים, אגב, יש את אותה מנה בגרסת רוטב יוגורט!
וכדי לא להשאיר את הקרניבור שלצידי מרייר פינקו אותו בקדירת שוק טלה מפורק, אחרי שבע שעות בישול על מצע של חשווה אורז עם צנוברים (99 שקל), לדבריו "נדיר".
ולקינוח, לאמיצים שנותר מקום בגופם "לילות ביירות" לצד קפה שחור אסלי. שזה באמת קינוח לא הגיוני בעליל שחוסל עוד לפני שהמלצר הניח אותו על השולחן, רק עכשיו איך קמים מפה?
מזאג`, כפר ראמה: 04-9919103
הדרך חזרה הייתה זורמת יחסית, כי בחרנו לטייל באמצע שבוע, אבל גם הפקקים, אם היו כאלה, לא היו מפחיתים את החוויה שעברנו. אם אין חו"ל, וגם אם יש ובא לכם לגוון צאו לטייל בארץ ישראל כי יש לנו ארץ נהדרת!