צילום: דויד ששון
כיוצאת העדה הבבלית אני מכירה מקרוב את הסביח - אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה השרישו יוצאי עיראק בתרבות המקומית.
בילדותי היתה המשפחה יוצאת לפיקניקים בשבת בבוקר, ונערכת להצגת המנה שכללה תפוח אדמה וביצה חומה שבושלו שעות רבות בסיר. עליהם בוזקים מעט מלח, כמון ופלפל ולצידם, חציל מטוגן, חומוס, פול, סלט ירקות טרי וטחינה. את כל אלו עדיף כמובן לדחוס לפיתה טרייה עם עלי פטרוזליה ועמבה. כל אחד כמובן בחר בגרסת הסביח המועדפת עליו, אולם שלושת עמודי התווך של הסביח לעולם יישארו הסלט, הביצה הקשה ורצועות החציל.
ההבטחה לסביח פלאפל חדש בתל אביב סקרנה אותי, וכך מצאתי עצמי בצהריי יום של אמצע השבוע ב"מידל איסט" שברחוב יגאל אלון בת"א.
הגעתי יחד עם שותף שמעדיף תמיד ארוחת צהריים של חומוס טוב אל מתחם מזמין המלא במסעדות מגוונות. בין השניצלים לאוכל האסייתי שדורש הפסקת צהריים ארוכה, ניצבה החנות החדשה של מידל איסט.
צילום: דויד ששון
חשבתי לעצמי, שעבור העובדים במגדלים שבאזור המורגלים לארוחות צהריים כבדות, סביח עשיר הכולל כאמור סלט טרי עם תוספות\ יכול להיות אופציה מעולה. מדובר בבחירה "בריאותית" למדי ביחס לאופציות המטוגנות האחרות שנמצאות במתחם.
בחרתי את הסביח שלי מפורק בצלחת שכללה המון סלטים מכל מני סוגים (ירקות, כרוב, בצל והמון פטרוזליה משמחת), ביצה, תפוח אדמה אפוי, פלאפל וחציל בשרני.
צילום: דויד ששון
בנוסף, מוגשת גם פיתה (רגילה או מחיטה מלאה) ליד, כך שמי שרוצה יוכל לוותר עליה בקלות ועדיין ליהנות מסביח עשיר, כאשר כל אחד מרכיב לעצמו את הביס המועדף.
חברי לארוחה הזמין חצי מנה של סביח וחצי מנה נוספת של פלאפל בשני חצאי פיתות קטנות אך להתרשמותו ממזריות, כי עד הביס האחרון הוא כבר היה ממש שבע. גם אני סיכמתי שמדובר במנה גדולה, טרייה, טעימה, מזינה ובריאה.
לסיכום, אילו הייתי עובדת במגדלי האזור אין כלל ספק שהייתי אוכלת לפחות פעם בשבוע סביח בקערה על חשבון שניצל מטוגן. המנה בצלחת משביעה בהרבה מפלאפל רגיל וזאת יציאה מגניבה במיוחד.
מחיר: מנה סביח - 28 ₪; לאפה סביח - 32 ₪; סלט סביח - 36 ₪. מנה פלאפל - 25 ₪; לאפה פלאפל - 29 ₪ ; סלט פלאפל - 33 ₪. צ׳יפס טמפורה - 18 ₪.
מידל איסט - יגאל אלון, 94, תל אביב. 054-6204995