כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
מתכונן להנפקה: השף רובוט של סבוריט מעוניין להגיע לבורסה
SavorEat, המפתחת בשר מהצומח פרסמה טיוטת תשקיף ראשונה לציבור לקראת הנפקת הון ראשונית (IPO) בבורסה בתל-אביב.
יפה חיים
10/11/2020
רשמי
אמש דיווחנו כי חברת פלנטארק ביו הגישה טיוטת תשקיף ומצגת לקראת הנפקת מניות מתוכננת (IPO) בבורסה והבוקר מצטרפת לחגיגה גם חברת הפוד-טק סבוריט (SavorEat) - החפצה להצטרף לשותפות מילניום פוד-טק, בעלת מניות מרכזית בה, ולחברת מיט-טק - העוסקות אף הן בתחום תחליפי הבשר המתקדמים, כדי להתחיל להיסחר בבורסה בתל אביב.
סבוריט המעוניינת כאמור לצאת להנפקת הון ראשונית (IPO) פרסמה טיוטת תשקיף ראשונה לציבור.
החברה הוקמה בשנת 2018 על ידי רחלי ויזמן שמכהנת כמנכ"לית, פרופ` עודד שוסיוב המשמש מדען ראשי, ופרופ` עידו ברסלבסקי ומונה שמונה עובדים, כולל צוות יועצים בכירים ושותפים מובילים בקבוצת BBB ואת השפית עינב כהן, המשמשת יועצת קולינרית בכירה של יוניליוור העולמית. הטכנולוגיה.
מימין: פרופ` עודד שוסיוב, רחלי ויזמן ופרופ` עידו ברסלבסקי. מייסדי SavorEat,
צילום: שרון בירון
סבוריט פיתחה טכנולוגיה לייצור של תחליפי בשר, המשלבת חומרים בפורמולציה חדשנית ממקורות צמחיים (Plant based meat), "שף רובוט" המשלב הדפסה בתלת ממד ושיטות יצור אוטומטי ואוטונומי כמו גם שיטת חימום אינטגרלית, המאפשרת בישול מלא של המנות (לרבות צלייה וטיגון) מיד בתום תהליך הייצור.
הרובוט מאפשר פרסונליזציה של המנה בממדים רבים, ללא מגע יד אדם. הטכנולוגיה, שפותחה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, קיבלה רישיון בלעדי למסחור הטכנולוגיה מיישום, חברת המסחור של האוניברסיטה.
כידוע , תעשיית הפודטק מתמודדת עם מספר אתגרים מרכזיים בדרכה לייצר תחליפי בשר איכותיים. בין האתגרים: יצירת מרקמים תואמי בשר לחוויית צריכת בשר אמיתי, הארכת חיי המדף ללא תוספת חומרים סינתטיים ומשמרים, ללא אלרגניים כמו גלוטן ועוד. הטכנולוגיה החדשה של סבוריט מתמודדת בהצלחה עם אתגרי תעשיית המזון ופרט תעשיית הבשר. פיתוחי החברה יאפשרו יצירת מנעד של מרקמים המדמים את ייחודיות הבשר בדיוק גבוה, כמו גם יכולת התאמה אישית של הרכב המנה להעדפות האישיות והבריאותיות של הלקוח.
לפי חזונה של סבוריט היא תשווק מערכת ומחסניות עם חומרי הגלם לייצור מוצרי הבשר, שבהן יטעינו מחסניות עם חומרי גלם. הצרכן מצידו יגדיר את המאפיינים החשובים לו במנה, והמערכת תייצר עבורו את המנה הנדרשת ותבשל אותה בהתאם להגדרות "בפרק זמן של עד 6 דקות ללא מגע יד אדם". מערכת זו מיועדת לשיווק ברשתות השיווק, בחנויות אוכל, במסעדות, באולמות אירועים, בבתי מלון, בחברות תעופה, במרכזים רפואיים ובבסיסים צבאיים.
ע"פ הערכת החברה ההשקעה הנדרשת לפיתוח הרובוט-שף תגיע לכ-2.5 מיליון דולר. רואי החשבון של סבוריט מפנים את תשומת לב המשקיעים הפוטנציאלים לעובדה כי החברה טרם מייצרת הכנסות, ואף הציגה הפסד של כ-150 אלף שקל אך מדגישים כי סבוריט נמצאת "בשלבים הראשוניים של פעילותה", ולכן היא פועלת "לגייס מימון ממקורות שונים".
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
בשבילי צבע ויגן פרנדלי, תודה: לצבוע שיער בלי להתפשר על העקרונות
קוד מוצר:
31/07/2024
גלי מרגלית
פרטים נוספים
בשורה מדובאי: המותג The First Collection מזמין ישראלים להצטרף למועדון הלקוחות שלו
קוד מוצר:
31/10/2021
יפה חיים
פרטים נוספים
בשורה של ממש: המקום החדש שיתקתק אתכן במהרה
קוד מוצר:
24/01/2024
מאיה אושרי כהן
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר