צילום: אסף קרלה
פיצה - פיצה האט
היצרנית: "פיצת בוטיק לבנה עם קרם שמנת ותוספות של אננס ופטריות כמהין".
מחיר: 55 שקל, באתר ובאפליקציית המותג.
דבר הנסיין: "אני מת על פיצה. אכלתי בבולוניה שבאיטליה פיצה עם פטריית כמהין טרייה שנבזקה עליה בנדיבות ועלתה לי 50 יורו, ואכלתי בניו יורק פיצה בדולר למשולש, ונהניתי משתיהן מכל ביס. אני מסוגל לשרוף פיתה על הגז אחרי שמרחתי עליה רסק עגבניות וזרקתי גבינה צהובה מלמעלה וליהנות מזה. עד כדי כך אני אוהב פיצה. נכון, אני לא אנין טעם, אבל כמה אנין טעם אתה צריך להיות כדי ליהנות מהמאכל הפשוט והמצוין הזה. בצק, רוטב, גבינה. כמה פשוט, ככה טעים.
זה היה די ברור לחבר`ה של פיצה האט, שאני האיש לשלוח אליו את הפיצה החדשה של הרשת, הפיצה הלבנה. הרי אני אפרגן גם לקרקר יבש שמרחו עליו קטשופ. אבל לא, פה אנחנו מדברים על משימה עיתונאית, אז נשים רגע בצד את הגרגרנות שלי.
יש לי חיבה לפיצה האט, ואין לי משהו נגד רשתות של פאסט פוד. לפעמים, כשאתה קצר בזמן ובמזומנים, זה אחלה פתרון, ויעידו על כך השפים הגדולים שאמרו לא פעם שבסוף, אחרי כל הטווילים והזיגוגים, הקריספיות והאוממי, תנו להם פלאפל בפיתה או שווארמה בלאפה, והם מסודרים.
צילום: אסף קרלהאז אחרי שהביאו לעולם את פיצת הצ`יזי בייטס, הקראון פיצה, הצ`יזי קראסט והצ`יזי רמיקס חיפשו בהאט את החידוש הבא שיביא חוויה אחרת לתוך המגש עם מתכון שמשלב בתוכו טעמים חדשים ויצירתיים.
כך נולדה "הפיצה הלבנה" המגיעה על מצע של בצק דק ומעליו שכבה נדיבה של רוטב שמנת כמהין שנרקחה במיוחד עבורה בשיתוף פעולה עם השף טל כהן (ממסעדת "סילו") והותאם לחך הישראלי. על הרוטב מפוזרת בנדיבות כמות מכובדת של מוצרלה ומעליה חתיכות אננס ופטריות טריות. תשמעו, די זלזלתי בהתחלה. מה כמהין עכשיו? מדובר בפיצה שמגיעה אליך עם שליח מזיע. אבל וואלה, נתתי ביס והרגשתי את הכמהין בפה מיד. הפיצה אשכרה הפתיעה אותי. היא מאופיינת בטעמים עמוקים ומורכבים שמשלבים בתוכם את טעמי הכמהין, השמנת והאננס וביחד יוצרים טעם חדש וממכר. מי שאוהב פסטה בשמנת ופטריות יזהה חלק ממורכבות הטעמים בפיצה הזאת.
וזהו, כי מה יש להתפלסף על פיצה. מדובר בביס טעים, מרענן, חדש בנוף הפיצות המוכר לנו, ושווה לכם להזמין אותה הביתה. גם המחיר לא גבוה, 55 שקלים למגש, ככה שאני לא רואה סיבה לא ללכת על הטעמים החדשים האלה. ואם לא תאהבו כמוני - אז שימו פיתה על הגז, מה כבר יכול להיות?
ציון: 10 +
צילום: ארז בן שחר - סטודיו מרחב
בורגר צמחוני - טבעול
היצרנית: "סנסשיונל בורגר צמחוני (Sensational Burger), מציע ערך תזונתי גבוה עם 16 גרם חלבון ביחידה, לצד ברזל וסיבים תזונתיים. הוא מכיל פחות קלוריות, פחות שומן ופחות שומן רווי בהשוואה לקציצת בשר ואינו מכיל כלל שומן טראנס או כולסטרול. שילוב של שמנים צמחיים מעניק להמבורגר מראה של בשר משוייש, בעוד רכז סלק, רימונים, גזר, דומדמניות ופלפל אדום מייצרים צבע אדמדם הדומה לזה של המבורגר בשר".
מחיר: 31.90 ₪, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיין: "ניגוד לניסיונות של חברות שונות לייצר המבוגר צמחוני, כזה שיזכיר בטעמו את חברו הבשרי, נדמה כי בטבעול עמדו היטב במשימה.
הקציצה שלהם מבוססת על חלבון סויה בשילוב של שמנים צמחיים (קנולה וקוקוס), רכז סלק, רימונים, גזר, דומדמניות ופלפל אדום שבהחלט תרמו לכך שהקציצה נראית הכי דומה לדבר האמיתי.
גם הטעם שלה לא רע בכלל והטקסטורה יציבה ולא מתפרקת - מה שמאפשר בהחלט לאכול את ההמבורגר כמו שצריך, בעזרת הידיים, עד לסופו.
בשורה התחתונה מבין כל ההמבורגרים הצמחוניים שאכלתי עד כה - הסנסשיונל של טבעול הוא ללא ספק המוצלח ביותר".
ציון: 10
צילום: אפרת אשל
חטיף טבעוני - Free
היצרנית: "מושלשים - חטיף טבעוני העשוי מ-100% רכיבים טבעיים, ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים. החטיף מוצע בשלושה טעמים - תפוח אדמה וירקות (סלק, גזר ותרד), תירס וכורכום, אורז שחור".
מחיר: 5.90 ₪ ל-25 גרם, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיינית: "עם רקורד טבעוני מרשים, אני סבורה כי החטיפים סובלים מבעייתיות מסוימת בטעם.
מבין שלושת הטעמים, האורז השחור הוא המוצלח ביותר לטעמי, בעוד ששני האחרים אינם מסעירים במיוחד.
מילת שבח אעניק לקראנצ`יות המתבקשת ולעובדה שהחטיפים הללו גם אם הם לא מושלמים מבחינת טעמם, בסופו של דבר הם עדיפים מבחינתי בכל הקשור לתזונת ילדיי, שמכורים לחטיפים מלוחים".
ציון: אורז שחור - 9.5. תירס/כרכום - 8. תפו"א/ירקות - 8
צילום: סטודיו open מיץ - פריגת
היצרנית: "סדרת המיצים חוזרת למדפים באופן קבוע ובשני טעמים: RELAX - תפוח, תפוז, גזר וג`ינג`ר ו-ENERGIZE - תפוח, תפוז אדום, רימון וסלק. שני המשקאות מכילים פירות, ירקות ותבלינים והינם ללא תוספת סוכר".
מחיר: 25.20 ₪ ל-1 ליטר, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיין: "כידוע, התקן הישראלי (ת"י 52) קובע הגדרות מדויקות למיצים השונים ולפיכך מה שכתוב על גבי האריזה יעיד לרוב גם על טיב המשקה.
כך, למשל, המונח "מיץ טבעי" מותר רק אם המוצר יוצר מפרי טרי ולא מתרכיז פרי, ואילו הכיתוב "100% מיץ" מותר גם במיצים שיוצרו משחזור של תרכיז, אך בתנאי שלא הוספו להם תוספות.
החדשים/ישנים של פריגת טעימים טעימים, במיוחד ה-ENERGIZE, המכיל בין היתר מיץ תפוחים משוחזר מרכז (40.5%), מיץ רימונים משוחזר מרכז (35.5%) ומיץ סלק משוחזר מרכז (14%).
ומה מייצג המונח "משוחזר מרכז", אתם תוהים?
ובכן, מדובר במיץ שמתקבל משחזור של תרכיז מיץ פירות מדולל במים, העובר תהליך של השבת הארומה באמצעות חומרי טעם וריח נדיפים שנאספו בתהליך ריכוז המיץ. שימו לב למרות שאין תוספת סוכר יזומה למשקה, שהרי הפרוקטוז (סוכר פירות) אחראי על תכולת סוכר גבוהה - כ-11.8 גרם בכל 100 מ"ל מיץ".
ציון: רילקס - 9. אנרג`ייז - 9.5
צילום: דן פרץ
פיצה - דומינו`ס פיצה
היצרנית: "סדרת הפיצות Cheesy Crust מציעה שני טעמים חדשים - מוצרלה זיתים ומוצרלה חריף שיצטרפו לטעמים הקיימים".
מחיר: 60 ₪, באתר ובאפליקציית המותג.
דבר הנסיין: "גם אצלכם בבית הקרטון של הפיצה מלא בחתיכות של "הקשה" שלא נאכלו? ובכן, לדומינו`ס, יש פיצה חדשה המתחייבת שהפעם זה פשוט לא יקרה, הודות לקראסט החדשים שהתעלו לגבהים.
אנחנו הלכנו על הצ`יזי קראסט מוצרלה חריף, שהתהדרה במראה מגרה ומזמין, ולמרות שהילדים טענו שחסרים בה קצת גבינה ורוטב, הבצק שלה היה לא פחות ממושלם.
גם החריפות באה בול במקום ועשתה חשק לזלול עוד משולש ועוד אחד, והכי הכי טעים הוא הקראסט המענג והפריך שהותיר הפעם את הקרטון ריק לחלוטין".
ציון: 9