צילום: סזר בירגר
עופרי בס, 38, נשואה ואם לשני ילדים, היא קוסמטיקאית ומדקרת העובדת בשיטה שהיא קוראת לה" קוסמטיקה משולבת". לדבריה, זו שיטה המשלבת בין רפואה סינית - היא מרפאה סינית בהתמחות בדיקור קוסמטי, וקוסמטיקה מערבית.
צילומי ה"לפני "ו"אחרי" שהיא מראה לי, של נשים ויש לציין- גם של גברים- שהגיעו אליה לטיפול, בהחלט מרשימים.
"לפני 13 שנים התחלתי בלימודי קוסמטיקה", היא מספרת". צירפתי להם לימודי קוסמטיקה פרא - רפואית. עם סיום הלימודים התחלתי לנסוע ללימודים בכל מיני מקומות בעולם, בעיקר בגרמניה ובפריז. שם נוצר הקשר שלי עם מעבדות שונות שעוסקות בטיפול וטיוב הפנים. קשר שאת הפירות שלו אני קוטפת בשנה האחרונה.
לפני חמש שנים התחלתי בלימודי רפואה סינית - חבר שלנו, אסף מור, מרפא סיני, סיפר לי שקיימת תת התמחות בקוסמטיקה באמצעות דיקור. פניתי לזוהר ברק אור, שמתמחה בנושא הזה, אבל היא אמרה לי שאוכל להצטרף ללימודים רק לאחר שאהיה מרפאה סינית מוסמכת. למדתי במשך חמש שנים במכללת "ברושים", הפכתי למרפאה סינית, ובהמשך הגעתי אליה ולמדתי גם את נושא הקוסמטיקה באמצעות דיקור".
צילום: סזר בירגר למה זה היה חשוב?
"הרגשתי, שהשילוב בין הקוסמטיקה המערבית והרפואה הסינית, המשתפת גוף ונפש, ובעצם מעבירה טיפול לא רק לפנים אלא גם אל כל הגוף, תתאים לי. וצדקתי. אני מבחינה בתוצאות מאד מרשימות בלקוחות שמגיעים אלי, ואשר עוברים טיפול משולב" .
הטיפול אצל עופרי מתחיל במילוי שאלון מדוקדק, "שהוא בבחינת MUST ברפואה הסינית", היא מבארת. "אני בודקת את הדופק, את מראה הלשון, שתי בדיקות אופייניות לרפואה הסיניות המעידות הרבה על מצב המטופל. בנוסף, בגלל ניסיון של שנים, אני "קוראת" את הפנים של הלקוחות, ומצליחה לדעת די מהר מה כל לקוחה צריכה כשהיא מגיעה אלי".
עופרי בס. צילום: תילי שרון יש לקוחות שלא מסכימות לעבור דיקור?
"בוודאי. לא כל אחת אוהבת מחטים, ואז אני מטפלת בעיקר באמצעות קוסמטיקה מערבית. אם כי, הידע שלי מתוך עולם הרפואה הסינית פועל גם כאן. כמובן שעדיף ליהנות משני העולמות: הדיקור הקוסמטי פותח לי זווית ראיה אחרת, והטיפול מקבל נפח כפול, בעצם משולש. זאת מכיון שמלבד הדיקור והטיפול באמצעות קרמים, מסיכות, פילינג וכיו"ב, נמצאים בקליניקה מכשירים שהבאתי מגרמניה, בהם אולטרה סאונד שמשמש למיצוק העור, לצד מכשיר הפועל באמצעות גלי רדיו שעובדים על מיצוק הצוואר הנחשב כאיבר שכמעט תמיד דורש טיפול יתר.
אני גם משלבת מזותרפיה, שהיא עבודת מחטים קטנים מאד, ממש מיקרוסקופיים, שמאלצים את העור לקבל סוג של החייאה. את השימוש במכונות הללו למדתי בגרמניה, ואני מרבה להגיע לשם ולעקוב אחרי מה שהתחדש בטכנולוגיה המערבית והמיועד להיטיב עם עור הפנים".
בשנה האחרונה פיתחה בס ליין מוצרים משלה הנקרא ”לילי קאי". "חקרתי הרבה זמן", היא אומרת "את נושא החומרים הפעילים שמשפיעים על עור הפנים, בעיקר בחומרים משקמים. פיתחתי כ-15 מוצרים לטיפול בעור, בצוותא עם מעבדות בגרמניה ובישראל. הפיתוח, כולל המחקר, ניסוי וטעייה - שארך כארבע שנים.
מוצר אחד מהם הוא ה"נינג`ה לאטה סרום" שמבוסס על ויטמין A מקופסל שמשתחרר לעור בהשהיה, מה שמוריד את פוטנציאל הגירוי ומחדש תאים באופן מושלם. עוד מוצר פעיל ואפקטיבי מאד שרקחתי בצוותא עם המעבדות הוא ה-"LIGHT EFFECT" המכיל חומרים קושרי-מים שעוזרים לטפל בעור אדמומי, מכווצים נימי דם וגם מטפלים בקמטים ובכתמים".
צילום: סזר בירגר האם אפשר בכלל לטפל בקמטים?
"על פי הצילומים שהראיתי לך, את יכולה לראות בעצמך, שמי שמגיעה אלי לסדרה בת עשרה טיפולים, שנמשכת כמעט על פני שנה, בהחלט תבחין בשינוי משמעותי במצב העור. בכל טיפול אני מצליחה להתקדם עוד קצת במזעור נזקים... כמובן שלכל עור הבעיות שלו, ולכן כל טיפול מותאם אישית.
אני ממליצה על טיפול החל מגיל שלושים, ומי שמגיעה בגיל הזה ותתמיד, בהחלט מובטח לה מראה עור צעיר לאורך זמן. מכיוון שחלק נכבד מהטיפול שאני מעניקה הוא בבחינת "אנטי אייג`ינג", גם מי שמגיעה בגילים מאוחרים יותר ותתמיד בטיפול ובמריחת החומרים, תצליח לשקם את העור, ולהביא אותו למצב טוב יותר מאשר היה".
הטיפול של עופרי, אותו עברתי בהנאה יש לומר, התחיל אצלי בניקוי ראשוני, כמובן אחרי מילוי השאלון, הכולל שאלות על תזונה.
נשאלתי גם מהי מטרת הטיפול ומה הציפייה שלי ממנו, שאלה חשובה מאד כי בידוע לנו, אין קסמים בנושא הזדקנות העור. יש רק התמדה וטיפול מקיף. בהמשך עברתי כמה שלבים בהם פילינג מעקצץ בעדינות של חומרים טבעיים מחומצות של פירות, כל זאת בנוסף לאבחון סיני שזיכה אותי בעשר מחטים שהוחדרו בעדינות לכמה מקומות בגוף. וכמובן פונקתי בעיסוי הפנים באמצעות תכשירים וקרמים שונים.
עופרי מרבה להשתמש באחד מהמרכיבים הפופולריים כיום, והנמצא במוצרי קוסמטיקה המטפלים בקמטים - פפטידים. (פפטיד הוא שרשרת קצרה של חומצות אמינו, שהן אבני הבניין של החלבונים. הפפטידים מגבירים את ייצור הקולגן והאלסטין בצד מרכיבים נוספים שנחשבים בטוחים לשימוש על העור).
"עור הפנים", היא מסבירה" זוכה להזנה ותוך כדי זמן הטיפול, אפשר ממש להרגיש שהעור "מושרה" בחומרים פעילים מצד אחד, ומשקמים מהעבר השני".
עופרי בס. צילום: תילי שרון האם את ממליצה להמשיך טיפול בבית עד שמגיעים אליך שוב?
"מאוד חשוב להזין את העור על בסיס קבוע, בוקר וערב. אלה חומרים פעילים שמטרתם "להביא את העור למקום חדש". כל מי שרוצה, מקבלת ערכה שמתאימה לה ולטיפול שעברה, כהכנה לקראת הטיפול הבא. אני מכינה את העור לכך, שבלילה הוא "יפרק" קמטים, יבהיר כתמים, ובבוקר יבנה מחדש את העור. אני גם משנעת בכל הארץ את החומרים למי שמתגוררת רחוק, כדי שהטיפול ימשיך כמתוכנן, כי מגיעות אלי נשים ממטולה ועד אילת".
גם בלונדון ובקפריסין יצא מתברר שמה של בס, והיא יוצאת לשם לטיפולים. "זה מתחיל תמיד מלקוחה שעזבה מסיבות שונות את הארץ, ומארגנת לי כמה לקוחות קבועות שמחכות לי אחת לחודשיים או שלושה. אני מגיעה עם כל הציוד כולל המכונות והציוד המערבי, ושוכרת קליניקה לכמה ימים. אני קוראת לזה ״טיפולי פנים פופ -אפ".
עם בס עובד צוות מיומן שלמד את השיטה שלה, וההמלצה שלה היא שהלקוחה תעבור טיפול לא רק אצלה, אלא גם אצל הקוסמטיקאיות האחרות שאף הן מדקרות סיניות המתמחות בדיקור קוסמטי. לדבריה, כל אחת מטפלת בצורה קצת אחרת והלקוחה יוצאת נשכרת משיטות הטיפול השונות, למרות שבבסיס הן אותן השיטות.
בס אף ממליצה על טרנד עכשווי נוסף - כמוסות קולגן. "בעיני זה טרנד מבורך, אם כי מומלץ לבדוק היטב לפני שמתחילים לבלוע כדורים: לא כל כדור המכיל קולגן מיועד לעור הפנים... אני משתמשת בקולגן פפטידי, אשר בכדי שהוא ישפיע על העור, יש ליטול ממנו שש כמוסות ביום. אלה מכילות ביחד 2500 מ"ג, ואף מכילות ויטמין C וחומצה היאלאורונית".
מה בעתיד?
"אני מאמינה שאתחיל בקרוב ללמד דיקור קוסמטי, והשאיפה שלי להרחיב טיפולים במקומות נוספים על הגלובוס. זאת ביחד עם רצון שמתממש כבר היום, להנגיש את החומרים לכל נקודה בארץ שתהיה בה דרישה. והכי חשוב - אני מפתחת עם אנשים בתחום המחשבים, תוכנה מיוחדת שתבצע סריקת פנים. המטרה- שהלקוחה תוכל לקבל ממני טיפול תלוי חומרים, אפילו בלי להגיע לקליניקה. אני רוצה לחולל מהפכה בתחום הקוסמטיקה בארץ ובעולם".
עפרי בס קוסמטיקס, לויטה 8, רמת החייל, תל אביב