סדרת גרניט וכלי הגשה אקוורל. צילום: דן לב
מחציתו של חודש אוגוסט כבר חלפה ואוטוטו יתדפקו על דלתותינו חגי תשרי, ובראשם ראש השנה. כמדי שנה נתכנס כולנו מסביב לשולחנות החג העמוסים תפוחים, רימונים, דבש, ושאר תופינים ומעדנים על מנת לאחל לחברינו ולמשפחותינו שנה טובה יותר מקודמתה, מלאה בשלום, שלווה והצלחה. כל זה כמובן טוב ויפה, אך מכיוון שאין חג יהודי ללא שי סמלי לכל הפחות, גם אני מוצאת עצמי מדי שנה מסתובבת הלוך ושוב כמי שקפאה השד בחנויות הבית השונות תרה אחר המתנה המושלמת.
ארוחת חג אצל בן הזוג, היא ללא ספק סיבה מספקת לרכוש לחמה העתידה סיר לבישול, סט צלחות יפה או שמיכה חורפית, הרי מה לא נעשה בכדי קצת להתחנף. גם כשאני מארחת אצלי חשוב לי ששולחן האוכל יראה יפה ומזמין, ולא רק כשאני מארחת, הלא לפחות פעם ביום אנחנו מבלים סביב שולחן האוכל בין אם לנשנש ארוחת ערב יחד, או לשתות כוס קפה ועוגיות, או סתם לעלעל בעיתון של בוקר. מערכות אוכל יפות שיונחו ויוגשו על השולחן יגרמו תמיד לחוויית אוכל נעימה ומהנה יותר.
נעמן אקוורל. צילום: דן לב אז בין אם אתם נמנים עם האורחים ובין אם סונג`רתם כמארחים ועליכם להעמיד סירים מלאי כל טוב, שהרי ראש השנה הוא הזדמנות נהדרת להתחדש בסיר איכותי. כדאי כמובן להשקיע בסיר חזק שישרת אתכם לאורך שנים רבות. חשוב לא פחות, לקחת בחשבון שהסיר יהיה מחומרים שאינם מזיקים לבריאות ולסביבה, ויתאים לכיריים וגם לתנור ויהיה קל לשטיפה ולניקוי. אם אתם מוזמנים לערב החג, סיר יכול בהחלט להיחשב למתנה שימושית מאוד.
יש אש בלי עשן
אוכל מבושל ומטוגן בפרט, ממלאים את הבית בריחות שאולי ברגעים הראשונים מעוררי תיאבון, אבל מאוחר יותר הם "עומדים" בחלל ומעיקים בנוכחותם.
סדרת סמוקלס. יח"צ
קיימות כמובן שיטות סבתא רבות למניעת התפשטות הריח בזמן הבישול/ טיגון, כך למשל ניתן להניח קערה ובה חומץ תפוחים או חומץ בן יין ליד הכיריים בזמן הבישול כדי לספוח את הריחות ולטהר את האווירה וגם כוס אקונומיקה בקרבת מקום הבישול בכוחה לספוג את הריחות שאתם מבקשם להיפטר מהם. אך במקום להתעסק בזוטות מומלץ פשוט לחפש את הסירים והמחבתות, שיעזרו לכם לקחת את המטבח קדימה ולהעלות אותו מדרגה אל השלב הבא של דור המטבחים.
סדרת סמוקלס. צילום: דן לב
בהובלת השף אסף גרניט השיקה
חברת כלי הבית נעמן את Smokeless - קולקציית בישול המבקשת לספק מענה מריח של טיגון ומריח שרוף. הסדרה האמורה כוללת מחבתות בטכנולוגיה חדשנית לבישול וטיגון ללא ריח ועשן כאמור וזאת הודות למכסה מיוחד היוצר סגירה הרמטית ולמנגנון ייחודי בו העשן שנוצר בזמן הבישול נשאב לתוך פתח ייעודי בתוך המחבת.
סדרת סמוקלס. צילום: דן לב
אגב, המחבתות בסדרה זו ניחנות בציפוי non-stick חזק במיוחד MEGA STONE TITANIUM, הן בעלות ידיות ארגונומיות מבקליט שאינן מתחממות, וכמו כל מוצרי המותג, גם הסמוקלס מלבד היותן אסתטיות ופוטוגניות, עשוית מחומר וציפוי איכותיים, עמידים וקלים לניקוי ועם טכנולוגיה שיכולה להפוך כל אחד למאסטר שף הבא.
כלי ביטוי: כלי הבית המהממים של מקסוול& וויליאמס
בקולקציה החדשה של נעמן תמצאו גם סדרות חדשות של כלי אוכל בעיצובה של ויקה יוסל, מנהלת מחלקת העיצוב והמיצוב בסטודיו נעמן גרופ.
סדרת INK. צילום: דן לב
ככלל ככל שחומר הכלים איכותי יותר ועבודת העיטור שלהם מושקעת יותר - כך האירוח כולו יותיר רושם רב יותר. סדרת הכלים INK של המותג מוצעת בעיטורים עדינים ומשובבי נפש עם מסגרת זהב דקה שאפשר להכניס למיקרו ולמדיח הכלים, כך גם סדרת אקוורל הכוללת כוסות וצלחות המאופיינים בציורים שנראים כאילו צוירו אחד אחד. לקינוח מוצעת גם סדרת "מסיבת התה" המאופיינת בדמויות של מיקי ומיני מאוס ומתאימה במיוחד לארוחת בוקר באווירה עליזה.
מקסוול& וויליאמס בנוסף, יצוין כי קבוצת נעמן היא גם היבואנית הבלעדית של המותג האוסטרלי מקסוול& וויליאמס האוחז במגוון של כלי הגשה אלגנטיים, במראה מינימליסטי נגיש וחמים, בצורות פשוטות ופרקטיות, עם עיטורים יפים ועדינים.
המותג האמור, נוסד לפני כ-60 שנה על ידי הארי ואנה גרונדמן. זוג פליטי שואה, שהיגר בסוף שנות ה-50, מגרמניה לאוסטרליה והפך למותג מצליח המשווק בכ-50 מדינות ברחבי העולם, בהם צרפת, ארה"ב שוויץ, מקסיקו ועוד.
סדרת toile de fleur הסדרות של האוסטרלי עשויות מניו בון צ`יינה פורצלן ובולטות בייחודן סדרת הבייסיק הלבנה המוצעת במראה מהודר והסדרה הכחולה הקלאסית toile de fleur המתאפיינת בעיטורים של פרחים כחולים ועדינים. סדרה מעניינת נוספת היא mazara הייחודית העשויה מדולומייט וכוללת מבחר גדול של מאגים יפיפיים העשויים מפורצלן.
מחירים: 9.90 -299.9 ₪.