ניר תמיר - ג`ירוטוניק. צילום: פייסבוק סטודיו שמונה
נדמה שכל פעם מתפרץ לו טרנד חדש לתודעה שלנו, טרנד גופני כזה או אחר, ותמיד, אבל תמיד תִּהְיֶה זאת סלבית שווה שגילתה את השוס והיא מפיצה אותו לעולם, זאת לא הייתה מדונה ש"גילתה" את האשטנגה יוגה? הזה עם הזיעה, ואח"כ זרקה את האשטנגה באמצעות שיר על הפילאטיס, והנה אותה המדונה החליפה שוב גרביים והפעם זה אימון הג`ירוטוניק המוכר בשמו "יוגה לרקדנים".
אז מה באמת יש בשיטה הזאת שתפס את מדונה? שתפס אותי? שיתפוס עוד הרבה אחרים...
המילה ג`ירוטוניק, המורכבת מהמילים עיגול (ג`ירו בלטינית) וטונוס השרירים (טוניק), היא שיטת אימון אשר מטרתה לחזק ולחטב, אבל לא רק ולא באופן השטחי שזה נשמע. התנועות העגולות המאפיינות את הג`ירוטוניק, ומתאפשרות בעזרת מכשיר שתומך ומלווה, מחזירים לגוף את הגמישות הטבעית שלו. השיטה מחזקת את היציבה, את סיבולת השריר, משפרת את הקואורדינציה, הנשימה והמערכות הפנימיות, כולל מערכת העצבים, וכל זה ממקום עגול, מחזורי, זורם.
האימון לא קל, הגוף לא נע לו בכיף ובריחוף, אלא עובד. עובד קטן, נקודתי, מעגלי ומאוד מאוד זורם. התחושה היא של התעוררות, נקודות, שרירים, אזורים שלמים בגוף, כאלה שלא ידעתי על קיומם, שלא השתמשתי בהם מעולם ולא הרגשתי איך הם תורמים לגוף, מתחילים לחיות, להתחזק, למצוא הרמוניה עם שאר החלקים, הדבר הזה שהגוף שואף אליו אולם במירוץ החיים לא מצליח להשיג.
ג`ירוטוניק. צילום: פייסבוק סטודיו שמונה
איזון בהחלט מאפיין את מה שהרגשתי לאורך הטיפול. ואכן, אופי האימון מבטיח איזון בין כל חלקי הגוף והנפש, משחרר זרימה אנרגטית ומאפשר לגוף לשפר את האלסטיות שלו ואת טווחי התנועה שלו ולייצר ספייס במפרקים ובין חוליות עמוד השדרה ולהגדיל את יכולת הכיווץ וההארכה של השרירים ועל ידי כך להתארך ו"להיפתח", עד הגעה לטווח התנועה המקסימאלי במפרקים (לכן הוא אידיאלי לטיפול בכאבי גב, במפרקים ובמגבלות תנועה).
מאיפה הכול התחיל?
גם כאן בדומה לפילאטיס ולפלדנקרייז, ג`וליו הורבאת`, רקדן מרומניה, ממציא השיטה, פיתח אותה לפני 40 שנה, לאחר שניפצע בברכו וקרע את גיד אכילס. בהתבסס על עקרונות משיטות שונות אותן חקר הוא יצר את הג`ירוטוניק של היום, הכולל גם מכשירים, כך יוצא שהאימון משלב עקרונות גם מתחומים שונים כיוגה, שחייה, התעמלות, שיאצו, צ`יקונג, בלט, אוסתיאופטיה ועוד.
ניר תמיר - ג`ירוטוניק. צילום: גל חרמוני
אני התאמנתי אצל ניר תמיר, רקדן לשעבר בלהקת בת שבע, המטפל בשיטת הג`ירוטוניק והבעלים של
סטודיו שמונה ברמת החייל. זאת הייתה אחת השעות היותר מעצימות שחוויתי ויש בשקט של ניר, בעבודה המדויקת שלו, זאת שלא מוותרת אך גם תומכת ומשפרת, הרבה מן העוצמה שהרגשתי.
תוך כדי תנועה הסביר תמיר על השיטה, כדי שהגוף יבין מה הוא עושה, מה מצופה ממנו כי זה לא קל כמו שזה נשמע אבל בהחלט מאוד נעים ומלווה בתחושת קלילות, התרוממות וכאמור, מעין התעלות והתעצמות.
ג`ירוטוניק. צילום: פייסבוק סטודיו שמונה
למעשה, הג`ירוטוניק מתאימה לכולנו, נכון, היא נולדה מתוך פציעה, מתוך תיקון, אבל מי מכם חושב שהגוף שלו לא פצוע? מספיק שאתם יושבים מול מחשב כמה שעות ביום, עובדים בעבודה פיזית ואפילו רצים או פעילים אירובית בצורה אחרת. חסרה לכם הגמישות שהגוף צמא לה, חיזוק שרירים שהתנוונו מחוסר שימוש. את האימון מומלץ לבצע לפחות פעמיים בשבוע, והוא אינו מתנגש עם סוגי אימוני ספורט אחרים. השיעורים מתבצעים באופן פרטני ובקבוצות קטנות באמצעות מכשירים מיוחדים. בנוסף, מתבצעים על פי עקרונות השיטה גם שיעורי ג`ירוקינזיס, על גבי שרפרף או מזרן.
התמדה תביא לכך שבד בבד כל הגוף יקבל את החיזוקים החסרים לו והתחושה הכללית, החיצונית והפנימית, תשתפר פלאים. הג`ירוטוניק היא כמו שפה – שיטה שדורשת זמן כדי ללמוד אותה, ולכן צריך להתאזר בסבלנות. את התוצאות תראו החל מהשיעור הרביעי, אבל את תחושת ההיי הטבעית תרגישו כבר באימון הראשון.