כללי
סוסיתא
גאדג'טים
נדל"ן
101 מיסטיקנים ישראליים
כל הנשמה
הזמן הורוד
הדודל של גוגל
משפטפטת
U N A C T I N G
סיפור מצולם
המומחים
לו ולה
מטופחת
סלון יופי
כללי נשים
פאשניסטה
פאשניסט
ברבריה
מטרוסקסואל
סקס ואהבה
פאשן ניוז
קולינריה
מבזק קולינרי
זוללים
אוכלים בחוץ
ספר מתכונים
השַׁתְיָין
תרבות
כללי תרבות
על הבמות
על המסך
הספרנית
הזמנה להאזנה
עיצוב
בדק בית
הום סטיילינג
גינה לי
עשו זאת בעצמכם
בריאות
מעבר לדלפק
עושים כושר
ביקור רופא
חוג הסילון
עדכונים מהביצה
רכילות, סלבס ופאפארצ'י
נופש ותיירות
נשארים בארץ
יוצאים לחו"ל
ילדים
כללי ילדים
המשחקייה
ילדודס
ג'ימבורי
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר
מתכון: קציצות דג
אתם עדיין ממחזרים את המתכון לקציצות העוף של דודה שושנה ומעולם לא העזתם לעשות את זה עם דגים?
■
זה הזמן למלא את הבית בריח של קציצות דגים עם רוטב מרוקאי משגע.
רון ברגר
18/06/2018
הצילום באדיבות סולתם. צלם: גל בן זאב
חרף ישראליותן של קציצות הדגים, קציצות שכאלה ניתן למצוא במטבחי כל העולם.
במרוקו, לדוגמא, נוהגים להכין אותן מסרדינים טריים טחונים דק ולבשל אותן ברוטב עגבניות חריף, לצרפתים יש כופתאות שנקראות קנל (quenelles), שהמפורסמות שבהן מפארות את המטבח הליונזי, באיי פארו מכינים אותן מדג קוד והן נקראות "קנטיר", בסין נוהגים לטחון את הדגים, להכין מהן קציצות בגודל כדור פינג פונג ולהכניסן לשמן עמוק.
היפנים, משתמשים בדג לבן טחון דק ומשדכים אותו לרטבים קרמיים על בסיס קרם קוקוס ובמטבח הערבי, נוהגים להוסיף לדג עצמו תבלינים עזי טעם ועשבים ירוקים רבים ואת התערובת לצלות על גריל פחמים.
הצילום באדיבות סולתם. צלם: גל בן זאב
באגן פאזו נהוג לערבב את מתכון הדג הטחון עם בשר לבן ומהתערובת להכין את הקציצות, בטייוואן יש קציצות "דג חלב" ובגרמניה נוהגים להגיש את הקציצות הדג מבושלות בציר דגים.
קציצות דגים ברוטב עגבניות
בגדול, לא צריך להיות שף מדופלם כדי להכין קציצות דגים לבד בבית, אך אם אתם בכל זאת מהססים, תוכלו לנסות וליישם את המתכון לקציצות הדג שקיבלנו מחברת
סולתם
, לעקוב שלב אחר שלב ולהנפיק קציצות דג טעימות, שבליווי לחם או אורז יהפכו לארוחה שלמה...
מרכיבים:
400 גר` פילה דג בורי
1/2 כוס כוסברה
1/2 כוס פטרוזיליה
2-3 כפות פירורי לחם
ביצה
מלח
פפריקה
אופן ההכנה:
-
לטחון את כל המרכבים טחינה גסה.
-
ליצור קציצות ולהניח לכמה שעות במקרר לספיגת טעמים.
הרוטב:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום
3 עגבניות חלוטות וחתוכות לקוביות
רצועות פלפל חריף
אופן ההכנה:
-
לבשל בערך 10 דקות
-
להוסיף 3 כפות עגבניות חתוכות דק
-
1/2 כפית סוכר, וכוס מים רותחים לבחוש קלות.
בשלב זה להוסיף את התבלינים: מלח, פפריקה, מעט כורכום, חופן כוסברה ופטרוזיליה. יש להניח את הקציצות לאחר רתיחה ולהנמיך לאש קטנה עד שהקציצות מתבשלות. ניתן להוסיף כוס גרגירי חומס מבושלים מעל.
מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן
לחץ כאן
אולי יעניין אותך גם
מאמרים
נוספים
אנשים לפני תיקים
קוד מוצר:
20/11/2024
אבי רוזנפלד
פרטים נוספים
אנתליוס XL – חדש תחת השמש
קוד מוצר:
25/04/2018
נטלי ברוך
פרטים נוספים
אַנְתְּרוֹפּוֹלוֹגְיָה לפאשניסטיות: סופסוף הושקה החנות הראשונה של המותג אנתרופולוג'י בישראל
קוד מוצר:
26/03/2019
דנה קאהן
פרטים נוספים
רוצה לספר לנו על משהו?
יש לך ידיעה/ רעיון ששווה אייטם?
מוצר ששווה סקירה?
צור/י
אתנו קשר