המותג הקולינרי מאסטר שף השיק רוטב סויה המיוצר לפי מיטב המסורת היפנית.
היצרנית: "המוצר החדש מכיל 40% פולי סויה מיפן – ריכוז הפולים הגבוה ביותר בשוק. פולי הסויה המשמשים לייצור הסויה המסורתית, מגיעים היישר מהאי הוקאידו שביפן וגדלים בחוות גידול משפחתיות הממוקמים ברחבי האי. מגדלי הסויה באי, משמרים מסורת ארוכת שנים בעת גידול הפולים, אשר שומר על טעם ואיכות מהטובים בעולם. הסויה עוברת תהליך תסיסה טבעי ולאחר מכן מיושנת בחבית עץ. ריכוז גבוה זה של פולי סויה ותהליך ההתססה המסורתי יוצרים רוטב בעל גוון עמוק ועשיר בהתאם למיטב המסורת היפאנית".
מחיר: 15.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "אין ספק שאנחנו נמצאים בעידן שבו יש מודעות גבוהה מאוד למה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו, היום, יותר מתמיד, אנחנו קוראים את המרכיבים על המוצר שניה לפני שאנחנו שולחים את היד למוצר הכי זול, לעומת היקר, שלרוב הוא בריא יותר, רק כי המרכיבים שלו יותר טבעיים, המונוסודיום גלוטומט, או רעל אחר, אינם מהווים 90% מהמוצר וכמות הנתרן שבו לא משתלטת על כל אינזימי הטעם שיש לנו בפה. מאסטר שף מציע רוטב סויה המכיל 40% פולי סויה מיפן, זהו ריכוז הפולים הגבוה ביותר בשוק לצד זה אחוזי הנתרן שלו נמוכים והוא באמת רוטב סויה טעים ואיכותי ולא בטעם של...".
ציון: 9
אסם הרחיבה את סדרת מרקי התיבול "מרכיבים טבעיים בלבד" והשיקה מהדורות חורף בטעמים חדשים: עדשים, קטניות פיקנטי וירקות שורש ובנוסף פיתחה מרקי תיבול עוף וטעם עוף מופחתי נתרן.
היצרנית: "מרק עדשים – לתיבול תבשילים ומרקי עדשים, מג`דרה, נזידים וכו`. מרק קטניות פיקנטי – לתיבול מגוון תבשילי קטניות פיקנטיים – מרק מינסטרונה, חרירה, תבשיל צ`ילי פיקנטי, וכן הלאה. מרק ירקות שורש – לתיבול קדירות, ירקות, מרקים כתומים ועוד. בנוסף מוצעים מרקי תיבול עם 33% פחות מכמות הנתרן בשני מוצרי דגל של אבקות המרק לתיבול: `מרק עוף אמיתי` ו`מרק בטעם עוף` מרכיבים טבעיים בלבד".
מחיר: 13.90 ₪ - 20.20 ₪ (לפי pricez), ברשתות השיווק והמזון ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "אודה ולא אבוש, בעצם קצת אבוש, אני מזמן חרטתי על דגלי את סמל הבריאות, אני מנסה לאכול אוכל בריא (לחם שיפון עם נוטלה), להתעמל (הולכת מהאוטו למעלית) ועוד. כן, אני חצי צינית כי בין הרצון ליישום יש פער גדול... אבל אחד הדברים שאני מקפידה עליהם הוא לא להשתמש במוצרים שמזהמים את הגוף בהגדרתם, אחד מהם הוא המונוסודיום שנותן את הטעם לתבשילים אבל גומר עליך תוך כדי. אמנם זה מוציא ממני תבשילים תפלים, מאוד, אבל אני אוכלת אותם בידיעה שאני לא מזיקה לעצמי וזה קצת מנחם. כשאני מגיעה לחמותי אני כבר מתפרקת, תני לי מונסודיום ומלח עוד ועוד ועוד. השבוע קיבלתי לידיי את סדרת מרקי התיבול של אסם, תחילה בחנתי את העדשים. סובבתי וסובבתי וסובבתי וחיפשתי את המילים המוכרות, המרעילות. לתדהמתי - לא מצאתי.... אמנם אני לא יודעת לזהות את כל המרכיבים הנוראיים ומאידך, ידוע שחברות המזון שינו את השפה כדי להטעות את הציבור. מה עושים? שלחתי מייל למשרד היח"צ של אסם כדי לברר את הסוגייה והנה התגובה: "אין חומרים לא טבעיים". מרגיע? בהחלט!!! ועכשיו אני מרשה לעצמי לטעום את המוצר. ובכן, אין ספק שזה משדרג את מרק העדשים התפל שלי, משדרג כפי שהייתי רוצה לעשות עם כל מני יקרות תיבול אבל לא מצליחה. בהמשך ניסיתי גם את מרק העוף וגם הוא די מוצלח. אסם, סחטיין".
ציון: 9.5
חברת תבואות השיקה סדרת מלחים מהרי ההימלאיה: מלח קריסטל (גבישי מלח), מלח בטחינה גסה ומלח בטחינה דקה.
היצרנית: "המלח טבעי וטהור מהרי ההימלאיה ללא כל תוספות. מלח ההימלאיה עשיר במינרלים חיוניים לבריאות הגוף, כגון מגנזיום, אשלגן, ברזל, גופרית, סידן ויסודות נוספים. אלה מקנים לו את צבעו הוורוד".
מחיר: 19.90 ₪ ל-1 ק"ג, ברשתות השיווק, המזון ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.
דבר הנסיין: "תודה, תודה ושוב תודה. שנים שאני בגמילה ממלח, אלא שאי אפשר באמת להיגמל מזה אחרי שגדלתי על הזוועה. איך אפשר לאכול מלפפון בלי מלח? אצל הבת שלי זה יותר פשוט, אין לה ברירה, אבא לא שם מלח באוכל, בכל אופן, לא בכמות כזו שניתן בכלל להרגיש תיבול. אבל עכשיו עם סדרת המלחים של תבואות אפשר טיפה לחרוג. עדין, מלח זה לא דבר בריא, אבל כשהוא ממקור טבעי הוא מרגיש יותר נכון. אני לא יכול להגיד שהרגשתי הבדל בטעם, נדמה שצריך לשים יותר כמות מאשר מלח השולחן הרגיל ועדין, זה שווה את זה".
ציון: 9.5
הסקוטית מבית ישרקו, מקבוצת טיב טעם, קיבלה את הזיכיון הבלעדי לייבוא ושיווק בישראל של יינות מיקב- Andre`s Iniesta אנדרס אנייסטה מספרד. במגוון המוצע יין אדום צעיר אנדרס אינייסטה Ai 8 טינטו – האופייני ליינות ספרד.
היצרנית: "היין בעל צבע סגול –אדום צעיר. בעל ארומות אופייניות לסירה- בשרניים מעט, מלווים בפירותיות המוחצנת של הטמפרניו. היין בפה חלק, מעט בשרני, עם טאנינים מתקתקים וחומציות מרעננת. היין מתאים לבשרים אדומים על האש, לתבשילי אורז, וטאפסים של בשרים קלים, מעושנים וגבינות חצי קשות. היין מומלץ להגשה בטמפרטורה של 16-18 מעלות".
מחיר: 44 ₪, בסניפי טיב טעם, בחנויות מקצועיות ובמסעדות וברים נבחרים ברחבי הארץ.
דבר הנסיינית: "אני לא חביבת היין האדום, משהו בו תמיד מצליח לאכזב אותי, אולי כי אני לא שותה את האיכות הכי טובה אבר, אבל עדיין, היד והחיך נמשכים ליין הלבן, הוא זולג לי נעים לגרון ועושה נעים בכל הגוף. עד שנתקלים באדום אחר, אדום שווה יותר, אדום צעיר שמצליח לזלוג, בדיוק כמו הלבן, בלי התחושה הכבדה שמלווה אותו בדרך כלל. כזה הוא האנדרס אינייסטה Ai 8 טינטו. אז לא שהצלחתי לשתות יותר מכוס, כי עדיין מדובר באדום, אבל את הכוס לא גמרתי אך בקושי, להיפך, התענגתי על כל שלוק, והנה טיפ, זה ממלא כמו עוד מנה וכך חוסך את הקלוריות, אבל זו לא הסיבה להנאה מהיין, סתם תופעת לוואי שכדאי לדעת...".
ציון: 10