אומרים שארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביום. אז אומרים. אני אומרת שגם בארוחת צהריים יש חשיבות גדולה ובארוחת ערב, אחרי יום ארוך של עבודה, פקקים, עצבים ותסכול - זו לגמרי ארוחה מנצחת.
אגב, לא ברור לי למה אף אחד לא מדבר על ארוחות הביניים, שהן לגמרי פלז׳ר חשוב והכרחי בחייו של אדם בישראל, 2025. אבל מה שכן - ארוחת בוקר בבתי קפה היא בפער המועדפת עליי.
יח"צ. תומר עמדי. צילום: איתמר גינזבורג
למעשה, אם הייתי צריכה לבחור ארוחה אחת לחיות אותה עד סוף ימיי, זו תהיה זו: ביצים על שלל גרסאותיהן, ירקות, וצלוחיות קטנות מלאות במנות קטנות של טעמים שמעוצבות כאילו הן חייכו אליי הבוקר במיוחד. לא צריכה יותר. פשוט פשוט פשוט. וכמובן, שכל זה נעשה בריפיל, כן?
אולי בגלל זה כל כך שמחתי לדגום את תפריט הבוקר החדש של לנדוור. לקחתי חברה תזונאית, כי תמיד טוב שיש אחת כזאת שתיתן את הדעת על המנות, אבל הגעתי עם כוכבית ברורה: את תגידי את שלך, אני אוכל את שלי – והן חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה.
והנה עוד כוכבית שחששתי שתעיב על האירוע: לנדוור היא רשת שהייתי יושבת בה קבוע כשהילדים היו קטנים יותר, בעיקר בשל קירבה לבית ובזכות מענה למזון ללא גלוטן. עם שני ילדים צליאקים במשפחה מתוך שלושה, שמאוד אוהבים פיצה וטוסט, הרשת סיפקה את שתי המנות האלו.
בהתחלה הייתה זו הנאה והקלה - אבל עם הזמן משהו התפספס. המנות הרגישו פחות מדויקות, פחות מחוברות. ועם כל הכבוד לאלטרנטיבה ללא גלוטן - הפסקנו לבוא.
יח"צ. הצ`יזי מקושקשת. צילום: איתמר גינזבורג
מאז חלפו שנים, הילדים גדלו, התפריט השתנה, ושמעתי שגם השף – ואתם יודעים מה אומרים? לא אומרים לא לארוחת בוקר. אז חזרתי. מתוך סקרנות, לא בהכרח מתוך ציפייה. אבל שמחתי לאכול את הכובע (ואת המקושקשת) ולגלות תפריט חדש. שונה. עשיר במנות מעוררות תיאבון והמון אלטרנטיבות לרגישים לגלוטן ולטבעונים, לקטנים ולגדולים.
המנה הראשונה שעשתה לי עיניים כבר מהתפריט היא הצ׳יזי מקושקשת – לחמניית בריוש חמימה, עם חמאה שנמסה לתוכה, ומקושקשת מפנקת עם צ׳דר, מוצרלה ובצל ירוק. כיף אמיתי של בוקר, כזה שגורם לך לחשוב שאולי גבינה היא לא טעות אלא גורל.
יח"צ. ברוסקטה דאבל אבוקדו וביצת עין. צילום: איתמר גינזבורג
בצד השני של הזירה, התלבטתי בין ברוסקטת דאבל אבוקדו וביצת עין – ממרח אבוקדו, פרוסות אבוקדו, עגבניות שרי, פטה וביצה – לבין אגז בנדיקט - מנה שמציעה זוג פרוסות בריוש קלויות ומעליהן לבחירה: גבינת שמנת וסלמון מעושן או תבשיל תרד ומנגולד בחמאה, מוגש עם סלט ירוק בוויניגרט ושלג של פרמז׳ן.
בסוף הלכתי עם האמת שלי של יום שלישי, 09:47 בבוקר (שזו אגב אמת שונה מיום רביעי של 17:00), וביקשתי את הצ׳יזי המקושקשת ודגימה של האגז בנדיקט. התזונאית הלכה על הקלאסי והבטוח: קלאסי בבוקר – ביצים, לחמים, ומבחר מזטים לנשמה.
וזה כל מה שאני זוכרת, דוקטור. אבל מזל שיש מצלמה ששלפתי לצלם את כל היופי הזה ולשחזר את מה שקרה שם: המנות גדולות ויפות, כאילו נולדו לעשות פוזה לאינסטגרם. אבל היה בהן אופי.
יח"צ. בריוש מסקרפונה. צילום: איתמר גינזבורג
המנות שאני בחרתי היו מושחתות וטעם הצ׳דר והמוצרלה נכח בכל ביס. ניכר כי אלו מצאו פיסה יפה להתלבש על הירך הימנית, והבריוש תפס את הירך השמאלית. אבל תשמעו, החיים לא מתחילים ונגמרים בצ׳יזי ואין צורך להילחץ, כי מיד אחר כך ניגשתי לאגז בנדיקט ופיניתי מקום טוב טוב בשאר איברי הגוף.
אם תהיתם למה הבריוש מרגיש פתאום כאילו עבר טיפול זוגי, אז זה כנראה בזכות שף תומר עמדי, שהצטרף ללנדוור במרץ 2024 כמנהל הקולינרי הראשי.
עמדי התחיל את דרכו במטבחים כמו "מול ים" ו"שילה", היה הסו-שף הראשון ב"מחניודה" (כן, כן, ה-מחניודה), ובהמשך גם שותף בקבוצת המסעדות.
בין לבין פתח מסעדות מצליחות בלונדון ובאיביזה, כתב ספר, ובאופן כללי בנה לעצמו שם של מישהו שלא מתפשר על חומרי גלם או על אופי.
יח"צ. אגז בנדיקט תבשיל תרד ומנגולד בחמאה. צילום: איתמר גינזבורג
התפריט החדש של ארוחות הבוקר הוא חלק ממהלך מקיף בלנדוור תחת האסטרטגיה שזכתה לשם "Fun Dining" – עם דגש על שילוב של מסורת, חומרי גלם מצוינים, התאמה לכל סועד (כולל צליאקים וטבעונים), ונראות שמבקשת לצאת מהסטורי שלך ישר לפיד של אחרים. או בקיצור: יש מישהו במטבח שאכפת לו, וזה מורגש בכל ביס.
אז בשורה התחתונה: לנדוור התעלתה על מה שהיה בה בעבר. התפריט עשיר ומגוון הרבה יותר, בטח ובטח זה של ארוחות הבוקר, ונרשמת עליית מדרגה.
יח"צ. אגז בנדיקט גבינת שמנת וסלמון מעושן. צילום: איתמר גינזבורג
כמו כן, הוסיפו תפריט שגם טבעונים וגם צליאקים יכולים למצוא בו בית – בלי פשרות, בלי "כאילו". מנות כמו YO EGGS בנדיקט (עם פוקצ׳טות קלויות, פטריות מוקפצות, ביצי יו אג ורוטב הולנדייז) הן דוגמה לזה – אוכל עם מחשבה, אסתטיקה, ותחושת בוקר טוב באמת.
והמחירים? כמו בישראל. נעים בין 44-74 שקלים. לא נורא, בהתחשב במצב ובהתחשב בכך שזה סוגר לכם פינה עד ארוחת הביניים של 17:00.
אז אם הבוקר שלכם זקוק לריסטארט, שווה לדגום את הבוקר החדש של לנדוור. ותזכרו: לפעמים כל מה שאתם צריכים זה ביצה מקושקשת, כמה ירקות, וצלחת שמחייכת אליכם.