יח"צ, צילום: פיפל פוטוגרפי
אדומים של קיץ
זה תמיד עונג לפגוש את אבי פלדשטיין, היינן והבעלים של יקב פלדשטיין.
פלדשטיין, 60, החל את דרכו בעולם האלכוהול והיין בתחילת שנות ה-80, כאשר עבד וניהל ברים שונים. לאחר מכן הוא לימד על התחום בתדמור, כתב לעיתונים דוגמת חדשות והארץ, ושימש כיועץ ליקבים ויבואנים בפרויקטים שונים.
בשנת 1985 הוא נכנס לעבודה במחלקת השיווק של יקב סגל. הוא התקדם במעלה הסולם עד שהגיע לתפקיד סמנכ"ל לענייני פיתוח. במסגרת תפקידו הוא יזם פרויקט נטיעות ראשון מסוגו, במסגרתו החל יקב סגל לנטוע באמצע שנות ה-90 מאות דונמים של ענבים בגליל. מדובר בתקופה בה עיקר הנטיעות החדשות התרחשו ברמת הגולן. באזור הגליל היקף הכרמים היה קטן משמעותית בהשוואה להיום.
פרויקט הנטיעות הביא לעלייה במודעות לאיכויות של הגליל ובהמשך להתגברות נטיעות הכרמים בחבל ארץ זה.
במרוצת השנים ובמקביל לתפקידו הוא למד את עולם היין כאוטודידקט, ומתוקף תפקידו ביקב סגל, שעסק גם בייבוא של מותגי אלכוהול שונים מהעולם, הוא נחשף לנעשה בתחום בעולם. הדבר הביא אותו לשמש כיינן של יקב מרום גליל, שיתוף פעולה של יקב סגל עם קיבוץ עמיעד.
יח"צ, צילום: פיפל פוטוגרפי
בסוף שנות ה-90 נכנס פלדשטיין לתפקיד היינן הראשי של יקב סגל, שנרכש שנים ספורות לאחר מכן על ידי יקב ברקן. מאז הוא שימש בתפקיד זה בצד תחומים נוספים עליהם היה אחראי ולדבריו, "אני בין הייננים שהתסיסו הכי הרבה יין אדום בעשור האחרון".
אבל לפלדשטיין בער להקים יקב בוטיק, בו יוכל ליצור את היין שלו בלי תכתיבים של אף אחד. כך נולד יקב פלדשטיין, שמתמקד ביינות ארטיזנליים ומקומיים.
כל יין מייצג את הערכים של היקב – מחויבות לטכניקות ייצור מיוחדות, כמו ייבוש ענבים ותסיסה באשכולות שלמים, תוך שמירה על סגנון מאופק ומורכב. היינות של פלדשטיין מזמינים חוויה שקטה ומדיטטיבית, שמתחברת לטבע ולתרבות המקומית.
נפגשנו בשבוע שעבר בתל אביב להשקת יינות "אדומים של קיץ" לשנת 2025. יינות אדומים אלה של יקב פלדשטיין מגדירים מחדש את תרבות השתייה בישראל, תוך התאמה לאקלים הישראלי המקומי – עם סגנון המדגיש רעננות, תחכום ומקומיות.
האופי הארטיזנלי, יצירתי ומתעלם מגבולות של היקב ממשיך להיות נוכח, עם יינות שתיים במיוחד שגם מזמינים את הלוגם למסע של חקירה והעמקה. כל יין מציע חוויה ייחודית, מחוברת למקום ולרגע.
יח"צ, צילום: פיפל פוטוגרפי
פלדשטיין: "ניתן לראות כי העשור האחרון, בסימן התחממות גלובלית, חווה גאות צריכה של יינות לבנים ורוזה וחיפוש אחר חוויית שתייה רעננה והולמת. אינני יכול שלא להותיר חותם גם על עולם היינות האדומים. בתחילה הגיע גל הגדרה מחדש של אדומים מוכרים כמועמדים להכנסה לשמפניירת קרח.
יינות פינו, טמפרניו או פולסאר, זנים פורטוגזים מצאו את עצמם מוגשים מקושטים באגלי קור. אולם השלב הבא היה בלתי נמנע, ההבנה כי אם לבן פולש לחורף - אדום צריך לחדור לקיץ. כל זאת הוביל לחיפוש אופקי עשייה שמראש מחפשים להתאים למציאות החדשה. יינות חטובים במקום שרירניים חומציים ללא מורא, כמו לבנים שאינם קלים במובן הדל של המילה אלא שתיים, רעננים ואנרגטיים.
לא כבדים אך יחד עם זאת מבלי לוותר על אפשרות שתייה של עושר, מורכבות ואף יכולת התיישנות. אסיים בציטוט של המשוררת הישראלית יונה וולך: "יש משהו אחר, אנחנו מרגישים שזה לא סתם".
כן, תענוג להקשיב לאבי, במיוחד עם כוס יין ביד. אז מה השיק יקב פלדשטיין?
ארגמן 2022
ביטוי מקומי אמיתי. הארגמן של אבי פלדשטיין, מאז 2006, מבטא את הזיקה העמוקה לזהות הישראלית של היין.
הארגמן הוא מכלוא ישראלי והענבים מגיעים מכרמים ותיקים באזורים כמו נחל תות, שפיה ומורדות יהודה שם נבצרים מוקדם כדי לשמור על רעננות וחומציות טבעית. היין עובר תהליך ייחודי הכולל ייבוש מחצית מהענבים בתנאים מבוקרים, בדומה למסורת האמרונה האיטלקית, מה שמעשיר את הריכוז, אך בישראל מעלה את הכהל במידה זניחה.
השאר תוסס באשכולות שלמים לשימור האופי הרענן והאנרגטי. היין יושן 18 חודשים באמפורות חרס, מכלי בטון וחביות פורטוגזיות ישנות, שמסייעות לשמור על אופיו החי והמאוזן. התוצאה: גוף בינוני-קל, עם ניחוחות של פטל, דובדבן, אספרסו ותבלינים, המשלבים עומק ורעננות מושלמת.
מחיר: 110 ₪.
שמש 2022
שמש מביא איתו את בשורת הקיץ, הן בנסיבות הגידול של כרמיו, והן בנסיבות הלגימה של היין. היין משקף בגאווה את הכרמים שטופי השמש בהם גדלים ענביו.
את ליבת היין חוגג בציר של פרי גאה בבשלותו, שנשמר רענן בגלל סוג הגידול, הממסך ודרכי העשייה. זהו בלנד GSA, עם ארגמן במקומו של המורבדר, עשוי במיצוי מסורתי מאופק ובתסיסה באשכולות שלמים, בעיקר למען קלילות, רעננות ואנרגטיות ומיושן במכלי בטון ואמפורות חרס, לשמירת רזון והימנעות מעץ.
זהו אדום של קיץ, גם מצונן וגזרתו מזכירה לבנים. אם לבן פולש לחורף אדום חודר לקיץ ומגיע אליו פרחוני עם ניחוחות בוסתן ותבלינים, פרי אוכמניתי בשל אך רענן וגוף דק, חטוב וחומצי, הנידחף בירקרקות של תסיסה במלוא נפח השיזרות.
מחיר: 130 ₪.
גראנש אדום 2022
מסורת לצד חדשנות. הגרנאש של פלדשטיין שואב השראה ממסורת עולמית, אך מתואם בצורה מדויקת לאקלים המקומי. הענבים בכרם פקיעין גדלים על מדרונות סלע גיר וטרה רוסה, עם ריסון טבעי של הצימוח אליו מצטרפים עבודת הכרם המובילים לריכוז פרי מעודן.
חלק מהענבים תוססים בתסיסה מסורתית עם שני זני שמרים והחלק השני בתסיסה באשכולות שלמים, המעצימה את הרעננות ואת המורכבות הארומטית.
היין יושן 14 חודשים בחביות בורגונדיות ישנות, לשמירה על האופי הזני והטעמים הטבעיים. התוצאה היא יין מאוזן, קל שתייה ומורכב, עם ניחוחות של תות, פטל ופריחה, לצד נגיעות תבלינים ים-תיכוניים. יין רענן אך אלגנטי שמתאים במיוחד לאקלים הישראלי.
מחיר: 130 ₪.
גלגמש 2021
אפוס ושם. הגלגמש של פלדשטיין קרוי על שמו של גיבור האפוס האשורי העתיק, ׳עלילות גילגמש׳. היין מבוסס על שישה זנים מקומיים וזנים ים תיכוניים שהשתרשו בהצלחה בישראל, ומגיע מחמישה כרמים בשלושה אזורים שונים: גליל מזרחי ומערבי, שפלת יהודה ושפיה.
שילוב הזנים מייצר יין בעל מורכבות רבה, עם פרי רענן, תיבול עדין ונגיעות מינרליות. תהליך הייצור מגוון וכולל תסיסות ארוכות והשריות זגים בצד.
תסיסות באשכולות שלמים, יישון מסורתי בחביות לצד יישון במיכלי בטון. תהליכים אלו מובילים לקבלת יין אלגנטי, מאוזן, בעל יכולת שתייה מיידית ופוטנציאל התיישנות.
גילגמש הוא יין המשקף את השאיפה למקומיות, תוך שמירה על איזון בין סגנון מודרני למורשת היין המקומית ומגלם את הרעיון כי מורכבות ויכולת יישון יכולות לדור יחד עם כהל מתון, רעננות ושתיות מופגנת.
מחיר: 125 ₪.
סמיון 2022
מינרליות ועומק. סמיון 2022 של יקב פלדשטיין מציע ביטוי מינרלי ומדויק לזן הבורדולזי, השומר על איזון בין עומק ועדינות, ומתח בין שקט ועוצמה.
הענבים מכרם אלקוש שבגליל העליון דוללו מאוחר, ועדיין נבצרו מוקדם מספיק לשמירת דיוק ארומטי וחומציות גבוהה. ביקב תסס היין בחביות בורגוניות רכות, תסיסה ארוכה ונזירית, ובהן המשיך להתיישן על מלוא משקעיו, ללא בחישה, במשך שנה תמימה.
התוצאה: יין איתן ודק מבע גם יחד, אשר בצד נימות טעמי פרי הדר דקים שזורים בניחוחות אבן, מחזר גם אחר נימות ניחוח חיזוריות, מהסוג המתקבל רק בתסיסה בעץ. שילוב מרתק בין עומק לקלילות שתייה גבוהה. היין יושן בבקבוק שנה נוספת בטרם יציאה לשוק.
מחיר: 125 ₪.
יח"צהמהפכה המרעננת של הקיץ - קורונה מגיעה לחופים מהחבית
יש לי תשובה קבועה לשאלה איזו בירה ארצה לשתות. לא משנה אם אני מבקר במבשלת בירה עתיקה בבלגיה, או נמצא בבר על החוף של קופנהגן. התשובה שלי תמיד תהיה: איזו בירה שיש לכם מהחבית.
הטריות של הבירה היא מרכיב מכריע בטעם שלה, ובירה שנמזגת מהחבית לעולם תהיה טרייה ומלאת טעמים.
בין אם מדובר בלאגר קלילה דוגמת קרלסברג, בירת חיטה כמו הוגרדן או בירת אייל כבדה בסגנון גינס, לא משנה לי כ"כ כי אני אוהב את המשקה הזה בכל הווריאציות, רק תנו לי בירה טרייה מחבית, ולא מבקבוק. חובבי הבירה יודעים שאין מה להשוות בין בירה מבקבוק לבירה מהחבית. עושר הטעמים שבירה טרייה מביאה איתה הוא פשוט משהו אחר.
תארו לכם כמה שמחתי לשמוע שמותג הבירה קורונה משיק לראשונה קורונה מהחבית - מהלך פורץ דרך המהווה אחת ההתפתחויות המשמעותיות ביותר של המותג בישראל בשלושת העשורים האחרונים.
עד היום קורונה הייתה מזוהה באופן בלעדי עם הבקבוק האייקוני שלה. כעת, לראשונה, היא מציעה לכם דרך חדשה ליהנות מהבירה שאתם אוהבים - במזיגה ישירה מהחבית, היישר לכוס ייחודית המלווה בפלח לימון, דבר שמבליט את הטעם הייחודי והטרי של הבירה.
מהלך זה מעצים את הטעמים, תוך שהוא מעניק לברים ולמסעדות אפשרות להגיש את הבירה בתצורה חדשה, שתואמת את הסטנדרטים הגבוהים של חוויית בילוי.
ישראל היא אחת מהמדינות הראשונות בעולם שנבחרו להשקה זו, לצד שווקים מובילים כמו בריטניה, צרפת, איחוד האמירויות והמדינות הנורדיות.
קורונה תמיד הייתה שם נרדף לאיכות, רעננות ואווירת חופש. ההשקה החדשה, לקראת הקיץ, מחזקת את נוכחות המותג בדיוק בסביבות שאליהן הוא מתחבר באופן טבעי – חופי הים ומרחבי טבע פתוחים.
השקת קורונה מהחבית גם נותנת מענה לרגולציה בחופים, שם השימוש בבקבוקי זכוכית מוגבל. כעת, הצרכנים יוכלו ליהנות מקורונה בחוויית מזיגה ישירה מהחבית, בדיוק במקומות שמייצגים את ערכי המותג – חופש, טבע ורגעים של רוגע עם חברים.
יח"צ, צילום: אמיר יעקובי
הזדמנות VIP - נצחו בטורניר קרלסברג וטוסו לאנפילד האגדית
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בירה קרלסברג מזמינה את קהל לקוחותיה מצפון ועד דרום לקחת חלק בטורניר חיי הלילה הגדול שיתקיים בפעם השנייה ברציפות, בחודש אפריל, ואולי גם לזכות בפרס הנחשק, טיסה ואירוח במועדון הכדורגל היוקרתי ׳ליברפול׳.
גם השנה יתחרו נבחרות מכל הארץ שמורכבות מברים, מסעדות שף לצד רשתות קולינריה פופולאריות בטורניר כדורגל יוצא דופן.
הטורניר מורכב משני שלבים שיתקיימו במתחם "גולטיים" תל אביב. שלב המוקדמות ייפתח במשחק חגיגי ב-7 באפריל כאשר 48 נבחרות יתחרו על מקום בגמר הגדול.
אל אירוע הגמר שיתקיים ב-27 באפריל יעפילו 16 נבחרות שיתחרו על המקום הראשון בטורניר וינסו לזכות בפרס הנכסף: אירוח במועדון הכדורגל היוקרתי ליברפול בחסות בירה קרלסברג. שיתוף הפעולה בין המועדון האנגלי היוקרתי לבין קרלסברג רץ כחסות ראשית במשך 30 שנה.
בזמן שהשחקנים ירוצו על הדשא, הצופים במשחקים ייהנו ממתחם ה-FAN ZONE המושקע, שם יתפנקו מבירה קרלסברג צוננת, פעילות אינטראקטיבית נושאת פרסים ועוד. השנה המתחם הורחב בעקבות הביקוש הרב וכולל אזורי צפייה נוספים ומגוון פעילויות חדשות.
בפעילות ישתתפו ברים, מסעדות שף ורשתות אהובות כגון: מחניודה, שולה בחצר, בראון חיפה, קונסיירג׳, ששון בר ועוד. השנה הצטרפו למעגל המתמודדים גם שחקנים חדשים מהזירה הקולינרית, מה שמבטיח תחרות מאתגרת במיוחד.
ניסן אפללו, מנהל שיווק קרלסברג ישראל: "ההצלחה של הטורניר בשנה שעברה הוכיחה שיצרנו מסורת חדשה. השנה אנחנו מביאים את ׳טורניר חיי הלילה׳ לרמה חדשה בזכות המשוב הנלהב מהמשתתפים. אנו נרגשים לראות שוב את השותפים והלקוחות שלנו מתאחדים סביב אהבת המשחק והבירה הטובה בעולם".
הזוכים מהטורניר הקודם, נבחרת רשת המסעדות האסייאתית "ג׳פאן ג׳פאן", חזרו מחוויית VIP בליברפול עם סיפורים מרגשים על אירוח יוקרתי במשחק ליגה ביתי, סיור מאחורי הקלעים באנפילד וחוויה בלתי נשכחת במוזיאון המועדון