רייב פורים בגני יהושוע חג פורים, החג של השתיינים והבליינים, הגיע סוף סוף והוא מביא איתו כמה מסיבות שוות.
אם בשנה שעברה חגגנו את פורים בצמצום בגלל השבעה באוקטובר, השנה כבר מתחילים לחזור לשגרה. המסיבה הגדולה ביותר תתקיים בגני יהושוע בניצוחו של הדיג`יי והמפיק המוזיקלי איתי גלו, שיארח אירוע ראשון מסוגו, עם הזמרות נועה קירל, עדן גולן ומרינה מקסימליאן בלומין לייב על הבמה.
האירוע הענק, שצפוי להיות אחד מאירועי המוזיקה הגדולים של השנה, ייערך במוצאי שבת, 15 במרץ 2025, באמפי תל אביב, גני יהושע.
המופע מחבר בין סט אלקטרוני של דיג`יי גלו להופעות חיות של הזמרות. האירוע "Live X" יציע לקהל חוויה מוזיקלית פורצת דרך עם שילובים מרהיבים בין מוזיקה אלקטרונית לבין הופעות חיות בעיבודים מיוחדים.
מכירת כרטיסים בבלעדיות בפלטפורמת GO OUT
2 מסיבות לחובבי יין חברת MyYain מקיימת שני אירועי יין לכבוד פורים יחד עם חברת הפקת מסיבות Cheers Wine Fest. המסיבות נערכות עם יינות במזיגה חופשית ומיטב ה-DJ, כאשר לכל מסיבה צפויים להגיע כ-1,000 חובבי וחובבות יין.
13.3 – מסיבת יין חופשי באצטדיון בלומפילד: נוף פנוראמי לאצטדיון מכל נקודה בחלל ומרפסת ענקית שמשקיפה מלמעלה על כר הדשא.
מקום עוצמתי לחגוג בו את מסיבת פורים בשתייה חופשית. המתחם מקורה וחסין מגשם. מתחילים ביום חמישי משעה 20:00. כרטיסים באתר MyYain.com.
14.3 – מסיבת יין חופשי בגג מלון סבן: על גג מלון 7EVEN (סלינה לשעבר) שמשקיף לים ומשדר אווירת חופש מהרגע שהרגל דורכת על הדק, תתקיים מסיבת צהרי שישי.
המסיבה תחל בשעה 12:00 בצהריים ותימשך עד לשעות הלילה (לא לפספס את השקיעה). כרטיסים באתר MyYain.com.
חוגגים בבית? אלכוהול חדש על המדף
ואם אתם חוגגים בבית או במרפסת, קבלו שלוש המלצות למשקאות חדשים ששוחררו לאחרונה לשוק הישראלי:
וויסקי בורבון באפלוטרייס
היישר מקנטקי שבארה"ב מגיע אלינו הוויסקי הזה, שעשוי משיפון. בארה"ב נחשבת באפלוטרייס למזקקה אייקונית ולאתר מורשת לאומית וזאת בזכות מי שקנה אותה, אלברט בלנטון, שהיה דמות ידועה בקנטקי.
במסגרת עבודות השיפוצים שנעשו במקום התגלו יסודותיה של מזקקה שנבנתה ב-1873 ונשרפה כמעט כליל ב-1882.
היסודות הושארו במקום והמזקקה המודרנית נבנתה כך שהם יהוו חלק מהאתר שפתוח למבקרים. באפלוטרייס קנטקי סטרייט ברבן הוא מחווה לכל אותם עדרי הבאפלו העצומים שחצו את הנהר במקום בו עומדת המזקקה, ולרוחם של כל החלוצים האמריקאים שהעזו לנדוד מערבה.
מאפיינים: ניחוחות מרעננים של דבש, תבלינים, עשבי תיבול אדמתיים, דובדבנים, תווי פרי שתורמים לאופיו המושלם. זהו סטרייט שיפון מאוזן לחלוטין, וויסקי עשיר עם טעמים של הדרים, ציפורן, שיפון, אלון ותבלינים. כשר. אלכוהול: 47%.
צילום: אתר יצרן, רשמי וויסקי סזארקריי
מזקקת סזארקריי הייתה נטועה בעסקי הקוניאק בצרפת, ויצרה את סצנת בתי הקפה והברים בניו אורלינס. שם נולד קוקטייל Sazerac, ובסופו של דבר חברת Sazerac הפכה לחברת אלכוהול גלובלית שעובדת קשה כדי להביא את המשקאות החריפים הטובים בעולם לצרכנים.
מאפיינים: Sazerac Rye, האחד והיחיד של ניו אורלינס, מסמל את התרבות וההיסטוריה של Big Easy. במאה ה-19, חקלאים ומזקקים חרוצים בלב ארצות הברית חטפו חביות ושלחו את וויסקי השיפון שלהם במורד נהר המיסיסיפי הגדול אל העיר השוקקת והצומחת ניו אורלינס.
משקאות חריפים אלה הזינו את תרבות הוויסקי של ניו אורלינס והקימו את הקוקטייל האמריקאי הראשון The Sazerac.
באף ניתן להבחין בארומות של וניל, ציפורן, אניס ופלפל, שאופייני במיוחד לשיפון. בפה הוא מזכיר פירות מתובלים, מסוכרים, והדרים. הסיומת שלו חלקה, מעט מעושנת ומזכירה ליקריץ. זכה בשלל פרסים במרוצת השנים. אלכוהול: 45%.
יח"צואחד משלנו: מלבק מעמק האלה
יקב עמק האלה השיק יין אדום יבש מזן מלבק. היקב הנו יקב ESTATE, כלומר יקב המייצר יינות פרימיום מכרמים שבבעלותו הבלעדית, תוך שליטה בתהליך גידול הענבים ומתן דגש משמעותי לביטוי האזורי - "טרואר".
יקב עמק האלה הוא בין היקבים הבודדים בישראל, בסדר גודל של 300,000 בקבוקים בשנה, המחזיקים בכרמים משלהם, המאפשרים להם להסתמך רק עליהם ללא צורך בכורמים חיצוניים. היין מוכן לשתייה כעת ויכול להתיישן בבקבוק שנים נוספות. 15% אלכוהול.
כבוד בינלאומי לבירת "שקמה"
מבשלת הבוטיק "שקמה", שהוקמה בשנת 2020, זכתה השבוע במדליית כסף בקטגוריית IPA בתחרות Greek Beer Awards (GBA). בשנת 2023 שקמה הייתה המבשלה הראשונה מישראל שהשתתפה בתחרות.
בירת ה-IPA של שקמה, הזוכה במדליית הכסף, התחרתה מול 42 בירות אחרות מקטגוריית IPA. בירה זו מאופיינת בשילוב של כשותים ישראליים וארומטיים, המעניקים לה פרופיל טעמים המזוהה עם אזור המזרח התיכון.
יח"צ
תחרות GBA מתקיימת באתונה ומשתתפות בה מבשלות מאזור הבלקן והים התיכון. השיפוט בתחרות מתבצע בטעימה עיוורת על ידי פאנל שופטים בינלאומי. השנה השתתפו בתחרות 87 מבשלות מ-12 מדינות.
לצורך ייצור הבירה, המבשלה משתמשת בשעורה ישראלית מקומית שפותחה במשך שנתיים בשיתוף עם חברת "אגרידרה", זאת בניגוד לרוב מבשלות הבירה בישראל המייבאות לתת מחו"ל.
שופטי התחרות ציינו את "האיזון הייחודי בין מרירות לבין ארומה" בבירת ה-IPA של שקמה, ואת "השימוש המוצלח בחומרי גלם מקומיים" כגורמים מרכזיים לזכייתה במדליית הכסף.