יח"צ
קפצנו לסניף גרג בסינמה סיטי ירושלים וכבר מרחוק משכו אותנו ניחוחות מתוקים של וניל ואפייה טרייה.
הריח המפתה הוביל אותנו פנימה, שם התיישבנו באחת הפינות האינטימיות של הסניף. מה שהתחיל כביקור שגרתי הפך במהרה לחוויה קולינרית שלא ציפינו לה.
בעוד רשתות אחרות נצמדות לנוסחאות בדוקות, גרג נדמה מעזה לחדש באופן שמפתיע, אפילו אותנו, שביקרנו בלא מעט בתי קפה השנה.
התפריט החדש של הרשת ל-2025 הוא מלאכת מחשבת ויצירה של השף אלעד אמסלם.
התפריט פותח מתוך מחשבה על דרישת הקהל, שמצד אחד ער וצמא לשינויים קולינריים מהעולם, ומצד שני שומר אמונים לטעם של בית, וזה בדיוק האתגר של הרשת, שמצליחה שנה אחר שנה להפתיע, לענות לדרישות הכמעט בלתי אפשריות של העידן המודרני. זאת אומרת, גם לחדש כל הזמן ותוך כדי תנועה, וגם לשמור על הפשטות והטעם של פעם.
יח"צ
היתרונות במנות של גרג רבים, מהמגוון והדיוק, התוספות הנכונות, ועד הגודל של כל מנה, שמאפשר אכילה שיתופית וחווייתית יותר, מה גם שהנדיבות בגודל המנות בולטת במיוחד - בזמן שרשתות אחרות מקטינות מנות ומעלות מחירים, גרג דווקא הולכת נגד הזרם.
את החוויה שלנו התחלנו עם מנת פתיחה שבאמת פותחת את התיאבון, "למונצ׳זו" - כדורי ריקוטה, מוצרלה ופרמז׳ן בציפוי פנקו על רוטב חמאה לימונית ובצל ירוק.
הטעם החמצמץ-מלוח יצר ניגוד מושלם עם המרקם הקרמי של הגבינות. "זה כמו ביס של איטליה עם טוויסט ישראלי", העיר אחי שהצטרף אלינו, והתחרט שלא הזמין מנה לעצמו.
יח"צ. למונצ`זו, צילום: דויד מויאל
זה היה כל כך טעים ורק הגדיל את הסקרנות לקראת המנות הבאות. בתפריט ארוחות הבוקר בחרנו את "בוקר גלילי" - ארוחת בוקר על מלא - עם קריצה למטבח הים תיכוני, ושילוב של טעמים מקומיים.
המנה כוללת בייגלס עם ג׳יבנה ועלי זעתר, עשבי תיבול ומלפפון עם לאבנה, טחינה ירוקה (וממכרת) עם גרגירי חומוס מרעננים, ריקוטה פלפלים, חביתת זעתר וקינואה. סיימנו אותה עם חשק לעוד.
ההפתעה כאן טמונה בשילוב המדויק בין המסורתי לעכשווי - הקינואה התמזגה באופן מושלם עם טעמי הזעתר והג׳יבנה, שילוב שלא מוצאים בכל מקום.
בכלל, תפריט ארוחות הבוקר של גרג משלב מנות ממגוון מטבחי העולם. אפשר ליהנות בכל פעם מסגנון אחר של ארוחה.
מהאסייתי והאיטלקי שאנחנו הישראלים כל כך אוהבים, ועד שילוב אלמנטים ונגיעות מהמטבח הבלקני, השוויצרי, המקסיקני, הספרדי, והאמריקאי - כשהכול מתכתב בניחוח נפלא עם המטבח הישראלי שלנו, שאנחנו לא באמת יכולים בלעדיו.
יח"צ. בוקר גלילי, צילום: דויד מויאל
אגב, אחד הדברים שאני הכי אוהב ב"גרג" זו האפשרות ליהנות מארוחת בוקר טובה בכל שעה ביום, ולא רק בבוקר. אין שעה אחת יחידה לארוחת בוקר טובה ועשירה.
מבט חטוף נוסף בתפריט חשף מגוון סוגי שקשוקות. החל בשקשוקה טבעונית, דרך שקשוקה של בית, וכמובן "שקשוקה מוצרלה" - אי אפשר לוותר על האפשרות ליהנות מהמאכל האהוב שמגיע ממחבת לוהטת ומוגש עם לחם וסלט, בתוספת טוויסט של פסטו וארבעה עיגולי גבינה שהופכים את השקשוקה המסורתית למושלמת.
והמחיר אגב, גם הוא קל לעיכול - 68 ש"ח (ו-65 ש"ח לשקשוקה קלאסית). כשהשקשוקה הגיעה לשולחן, שכנינו למסעדה ממש סובבו ראשים והביטו בקנאה על העיגולים הלבנים המתמוססים בתוך הרוטב האדום.
יח"צ
עוד מנת פתיחה שהיינו חייבים לנסות בעצמנו היא "צ׳יפס 4 גבינות" (48 ש"ח), שהיא בעצם מנה גדושה ועסיסית של צ׳יפס ברוטב צ׳דר, גבינות ופטרוזיליה. או כמו שאשתי, שתמיד צודקת, אמרה: "אחלה מנה למי שמחפש מאנץ׳ פריך ומושחת". בהתאצה, נעלמה המנה מהצלחת תוך דקות בודדות וכמעט הזמנו עוד אחת.
בקטגוריית האיטלקיים הלכנו על "פפרדלה סלמון" - מנה שכוללת קוביות סלמון, פפרדלה, ציר ירקות, רוטב אלפרדו, חמאת שום, ברוקולי, אפונה, תרד, ושעועית ירוקה.
יח"צ
כל ביס היה יותר טעים מהקודם, ויכולנו לדלג בכיף למנה הבאה - "פיצה בוראטה", שהייתה מדויקת ושילבה רוטב עגבניות קלאסי עם גבינת מוצרלה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול ועוד. הפיצה הייתה שונה מפיצות שטעמנו לאחרונה במקומות אחרים - הבצק דק בדיוק במידה, והבוראטה, שלא איבדה את הקרמיות שלה, הוסיפה עומק לכל ביס.
ואי אפשר לסיים את הארוחה ב"גרג" בלי קינוח מושלם. ההתלבטות שלנו בין מגוון הוופלים ועוגות השוקולד הייתה גדולה.
נלך על סופלה שוקולד השמרן והטוב או "כדור רושה" השובב? בסוף החלטנו ללכת על ה"וופל קראנץ׳ לוטוס", מנה שמתומחרת ב-56 ש"ח ובאמת שווה כל שקל. היא כוללת ממרח לוטוס כמובן, עם שוקולד לבן ועוגיות לוטוס, ומוגשת עם כדור גלידה לבחירה וקצפת לבנה מתוקה.
יח"צ. פנקייק יפני, צילום: דויד מויאל
בקיצור, זהו קינוח שראוי בהחלט לסיים את הארוחה המושלמת שלנו, אבל מבחינתכם המבחר עצום - התפריט מציע עוד מגוון קינוחים מושחתים ומפנקים, כמו "פאי תפוחים", או "קסטה קינדר", "פס רושה טבעוני", או "קרם ברולה".
אחד הקינוחים החדשים הכי מקוריים הוא הפנקייק היפני האוורירי, פנקייק ברולה יפני עם שוקולד בלונדי, שוקולד לבן וסוכר שרוף - כשמעל כולם מנצחת הקצפת.
מה שמבדיל אותו מפנקייקים רגילים הוא הגובה המרשים וטקסטורת הספוג האווריר, שמזכיר יותר סופלה מאשר פנקייק. כשראינו אותו בשולחן ליד, מיד הבטחנו לעצמנו שבביקור הבא נסיים איתו.
קצת יותר מ-30 שנים אחרי שהוקמה, בהתחלה בתור בר חיפאי קטן, מונה רשת גרג למעלה מ-100 סניפים. זהו סיפור הצלחה אמיתי, וכדאי לבקר במיוחד בסניף הירושלמי של הרשת, שממוקם במתחם סינמה סיטי בלב ירושלים, מיקום מושלם למי שמגיע לטייל בעיר, לצפות בסרט טוב, או רק ליהנות מארוחת בוקר קלילה ואיכותית.
אחרי הביקור שלנו, אנחנו יכולים לומר בוודאות - עם תפריט 2025, גרג משאירה את רוב מתחריה בז׳אנר הרחק מאחור.