יח"צ. צילום: אסף קרלה. ארטישוק אה לה רומנה
לפני כשנה, בן הזוג שלי הוריד את אפליקציית דאולינגו והתחיל ללמוד איטלקית.
"למה איטלקית?", "כי אני רוצה רילוקיישן לאיטליה", הצהיר, והמשיך, מתעלם מהמבטים שלי: "הנופים, העיירות הקטנות והאוכל, וואוהו האוכל".
יודעת נפש בהמתי, ועוד יותר יודעת שרילוקיישן לאיטליה לא אפשרי נכון לחיים הקרובים, לקחתי אותו לדבר הכי קרוב לזה, לפחות קולינרית. רפאלו, סניף חיפה במרכז קסטרא.
יח"צ. צילום: אסף קרלה
נכנסנו רעבים, יצאנו מדושנים
לרפאלו הגענו ביום שישי סגרירי משהו, ישירות מתל אביב ואחרי קפה קצר של בוקר, ובמילים אחרות, על בטן מוכנה ומרופדת.
כבר בכניסה התלהבנו מהעיצוב, מהמראה היוקרתי, התאורה, הבר, הברמן...
התיישבנו בשולחן פינתי ועוד לפני הצצה בתפריט, הזמנו יין רוזה וקוקטייל הפתעה. בבואנו לפענח את התפריט, מצאנו את עצמנו בוהים בו פעורי עיניים ופה, הקושי לבחור מה לאכול, כי הכול נקרא נהדר, הביא איתו מלצר חייכני שידע להסביר על כל מנה ומנה וכך מצאנו את השולחן שלנו מתמלא במנות ראשונות נהדרות:
יח"צ. צילום: אסף קרלה. סוכריות פסטה במילוי גבינות
ארטישוק אה לה רומנה, קרם פרש, נענע וגילופי פרמז׳ן (37 ₪) עשוי במידה נכונה, מעט מעושן ובעיקר נימוח בפה; סוכריות פסטה במילוי גבינות, תרד, כרישה, קרם ספיאנצ׳ה, שאטה, מיקרו בזיליקום, קרמבל פיצוחים וגילופי פרמז׳ן (64 ₪), הפתעה מעניינת, לא ציפינו לזה, מנה מאוד טעימה ומומלצת.
מוצרלה בוראטה, עגבנייה צלויה, זיתי קלמטה, קונפי שום, ארטישוק, בזיליקום, אורגנו, צנוברים, צ׳ילי טרי, קרם חציל, ברוסקטה, גבינת מוצרלה בוראטה ובלסמי מצומצם (76 ₪) - בשבילי בוראטה זה מאסט על השולחן, פה הבוראטה הייתה פחות נשפכת כמו שאני אוהבת בד"כ, ועדיין השילוב של הירקות והרוטב היה הרמוני ונהדר.
יח"צ. צילום: אסף קרלה. ניוקי סלק ברוטב שמנת
ניוקי סלק ברוטב שמנת, שום, תרד, ערמונים, גבינת בושה מקורמלת ואגוז מוסקט (65 ₪) - הניוקי היו מושלמים, רכים ומפתיעים בכל ביס.
פנצנלה, עגבניות, שרי צבעוני, זיתי קלמטה, מוצרלה פרסקה, בצל סגול, קרעי פוקצ׳ה אפויים, בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, חומץ בן יין אדום, שום ושמן זית (65 ₪) - סלט מרענן ועסיסי. מעל המנות המתאימות, גילפה המלצרית תלתלי פרמז׳ן שבהחלט שידרגו את המנה.
יח"צ. צילום: אסף קרלה. סלט פנצנלה
המנות בגודל סביר שבהחלט משביע זוג עם יכולות קיבתיות יפות, רמז, רמז - אנחנו... ניכר כי המטבח של רפאלו מתאפיין בניחוח איטלקי קלאסי, לצד מודרניות וחדשנות ואת זה הרגשנו היטב במנות.
מלאים אך עקשנים, המשכנו בקושי רב למנה העיקרית, מי ידע שהקיבולת לא גדולה כמו שחשבנו.
לפני כן קיבלנו סורבטו איטלקי בטעם פסיפלורה כדי לנקות את הטעם לקראת המנה הבאה, וגם זו הגיעה, בצורת פילה בס צרוב, עם קרם שורש סלרי, תבשיל כרישה ומנגולד לימוני, מיקס פיצוחים ומיקרו כוסברה (131 ₪), הדג כמו נמס בפה, והיה צרוב במידה הנכונה, מה שהביא איתו את התחושה שיש עוד מקום בקיבה, אפילו לירקות המוקפצים קלות שנחו לידו.
יח"צ. צילום: אסף קרלה. מוצרלה בוראטה
המנות מוגשות על צלחות יפהפיות, מצולחתות כמו שצריך, הן מפתיעות בעיקר ביצירה ובכלל זה השילובים בין המרקמים, התיבול, השואו, מכלול שעשה את הארוחה מעבר לטעימה - חווייתית והשאיר טעם של עוד, אבל לא היום, הצילו.
מזל, מזל גדול שיש קיבה נפרדת לקינוחים, מיותר לציין שטירמיסו היה מאסט עבור ה"איטלקי" הפרטי שלי, טירמיסו, עם קרם מסקרפונה, בישקוטים טבולים באמרטו ואספרסו (47 ₪) - אחד הטובים שאכלתי לאחרונה.
יח"צ. צילום: אסף קרלה. סורבטו איטלקי בטעם פסיפלורה עם פילה בס צרוב
אבל אני רציתי להתפרע והלכתי גם על קנולי במילוי קרם מסקרפונה, דובדבני אמרנה, פקאן מסוכר ופירות יער (47 ₪), רעש הפצפוץ שלו העיד על הטעם הנדיר שלו.
ניכר כי התפריט של רפאלו שם דגש על חומרי גלם איכותיים, כמו גם משלב את מיטב המאכלים האיטלקיים המסורתיים, לצד קריצות ישראליות הדורשות טכניקות בישול חדשניות, בעיקר כאלו שיתאימו לחך הישראלי.
לרפאלו חמישה סניפים, כי כשמשהו עובד טוב חייבים לשכפל אותו, רפאלו החיפאית שנוסדה כבר לפני 13 שנים על חורבות סניף ספגטים עדיין שומרת בגאון על רף קולינרי גבוה ואירוח חווייתי. אתם חייבים לנסות! אה, ורצוי להזמין שולחן מספיק זמן מראש כי החיפאים מתברר ממש מחבבים את רפאלו...
רפאלו - פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה. א׳-ש׳: 12:00-24:00. 04-6208753