יח"צ. צילום: אנטולי מיכאלו
מי יוכתר כמומחה הבירה של ישראל?
עשור אחרי שהציגה לראשונה את תחרות הבירה המקצועית בישראל, בירה קרלסברג מחפשת את מומחה הבירה שיזכה בטיסה לקופנהגן וסיור VIP במבשלה.
קרלסברג מחדשת את תחרות הידע "CARLSBERG CHALLENGE". התחרות, שתחזור לאחר עשור, מסמנת את המעבר מ-QUALITY UNCOMPROMISING לערך החדש של המותג - CURIOSITY.
התחרות תתחיל בשאלון דיגיטלי שיבחן ידע בעולם הבירה. חמישים המתמודדים שיעברו את השלב הראשון יוזמנו למבשלת קרלסברג, שם יתמודדו במבחני ידע בתחום הבירה.
עשרים המתמודדים שיעברו לשלב הגמר ישתתפו במפגשים מקצועיים בהנחיית מומחי בירה, שבסופם ייבחרו הזוכים. ההכרזה על המומחה תיערך באירוע חגיגי.
הזוכה במקום הראשון ייצא למסע בירה חלומי שיכלול טיסה לקופנהגן וסיור VIP במבשלת קרלסברג ההיסטורית, בעוד שהזוכה במקום השני יוכל לצלול לעולם הבירה עם סדנת בישול בירה ביתית יחד עם שני חברים וערכת בישול בירה מקצועית. הזוכה במקום השלישי יקבל חבילת מוצרי בירה מיוחדת.
הפעילות תתקיים בין התאריכים 15/02 עד ה-25/03.
לינק להרשמה
יח"צ. צילום: ליה גלדמן
סדנאות יין וויסקי בדלי וינו
רשת חנויות וברי היין "דלי וינו" תארח החודש שתי סדנאות בסניף תל אביב:
סדנת ויסקי
ערב ייחודי (26.2 בשעה 19:30) עם מותג הוויסקי היוקרתי Compass Box! מסע מרתק אל עולם הוויסקי בשילוב טעימות ייחודיות של וויסקי משובח ונשנושים שמשלימים את החוויה.
מחיר: 150 ₪ לאדם, כולל החזר של 50 ₪ לרכישה בחנות.
להרשמה
סדנת טעימה עיוורת עם סומליה הרשת משה וייזמן
עולם היין מציע מגוון רחב של טעמים. ידוע שזנים דומים יכולים לגדול באזורים שונים, עם טרואר ייחודי ושיטות ייצור מגוונות בהתאם לבחירות היקב, אך מה באמת משפיע על טעמו של היין?
סדנת טעימה עיוורת (27.02, בשעה 19:30) בה ייבחנו 5 זנים שונים, כל אחד מהם בשתי גרסאות שונות (סה"כ 10 טעימות) ב-5 סבבים.
במהלך הסדנה ייחשפו המשתתפים למידע מרתק בתחום היין: הזנים, אזורי הגידול, ההשפעות האקלימיות ושיטות הייצור שמשפיעות על היין.
מחיר: 189 ₪ למשתתף. דלי וינו מגדלי הארבעה, תל אביב.
יח"צ. צילום: ולדיסלב גורניך
טועמים זהב – אירוע חשיפת היינות המצטיינים של TERRAVINO
מי ייקח את התואר יקב הבוטיק הטוב בישראל? מי היינן המצטיין של התחרות? מי יזכה בתואר הגראנד צ׳מפיון של TERRAVINO 2025?
אחרי שלושה ימי שיפוט אינטנסיביים, במסגרת טקס הגאלה המסורתי, יוכרזו הזוכים בתחרות TERRAVINO.
כעת, זו ההזדמנות שלכם לטעום מהיינות הטובים ביותר בשני אירועים מיוחדים:
טועמים זהב – ישראל – 06-08.03
בבית הפתוח הזה תוכלו לטעום את מיטב היינות הישראלים שזכו בתחרות, כולל הזוכים בזהב כפול, זהב וכסף. תמצאו כאן יינות מכל סוגי היקבים: מהיקבים הגדולים ועד ליקבים ביתיים, כהילים וליקרים.
מחיר: 150 ₪ ברכישה מוקדמת, 200 ₪ ברכישה במקום.
טועמים זהב – עולם 13-14.03
השנה נשלחו לתחרות הבינלאומית TERRAVINO מאות יינות מכל רחבי העולם.
באירוע זה תוכלו לטעום את הזוכים הגדולים של השנה, ביניהם יינות נדירים שלא ניתן לטעום בשום מקום אחר.
איש הענבים, דרך סלמה 4, תל אביב.
עיצוב תמונה: עינת פילוסוף
יינות חדשים מיקב טפרברג
יין אסנס דולצ׳טו, שנת בציר: 2023. הרכב זני: 100% דולצ׳טו.
שנת בציר 2023 התאפיינה כעונה חמה באופן יחסי לעומת הממוצע הרב-שנתי. מתוך מטרה לצמצם את חשיפת האשכולות לקרני השמש החמות, הכרמים גודלו עם מעטה עלוותי אשר הגן על האשכולות מפני חשיפה ישירה לשמש ואשר יצר תנאי מיקרו-אקלים טובים ובציר ענבים איכותיים ליין זה.
ענבי דולצ׳טו גודלו בכרם בצפון הגולן. הכרם הנמצא בגובה של למעלה מ-800 מטרים מעל פני הים, שומר על תנאים אידיאליים לגידול והבשלת הזן. זרימה יציבה של אוויר באזורים הגבוהים יוצרת כיסוי עלים בריא המגביר את הקירור של האשכולות בערב.
יין בעל גוון רובי בהיר עם פרופיל של פירות אדומים עם נגיעות פרחוניות. ארומות היין מלאות בניחוחות רימונים, תותים ורמיזות של אגוז מוסקט. על החיך היין בעל גוף בינוני, טאנינים רכים וסיומת ארוכה.
אסנס ברברה בציר: 2023. הרכב זני: 100% ברברה.
ענבי הברברה גודלו בכרם במורדות יהודה. זרימת אוויר יציבה מהרי יהודה יורדת דרך הכרם ושומרת על חופת עלים בריאה וטמפרטורות ערב קרירות. החלקה של הכרם נמצאת בתחתית מדרון רדוד על קרקע רנדזינה בהירה וחומה. הכרם עבר דילול פרי כדי למקסם את איכות הענבים ולאפשר בציר של אשכולות אחידים, ארומטיים ועשירים.
אסנס ברברה בעלת גוון גרניט בהיר עם פרופיל פרחוני. הארומות של היין נוגעות בפירות אדומים מתובלים ועשבי תיבול מיובשים. על החיך, היין בעל גוף בינוני, טאנינים רכים וסיומת רעננה ועדינה.
יח"צ
היפי מצרפת - כבר ניסיתם?
תכירו את היין החדש של יקב שאטו רובין: היפי.
זהו יין רוזה יבש שכולו ענבי גרנאש. קצת על היקב: בין האלפים הצרפתיים לחופי הים התיכון משתרע חבל פרובנס המפורסם. לצד שדות הלבנדר והחמניות, מייצרים בחבל זה יין ייחודי ומשובח כבר מאות שנים.
היקב, שאטו רובין, ממוקם במרכז פרובנס, הינו מוותיקי היקבים בצרפת. החלו לייצר בו יין במאה ה-14. הטרואר הייחודי באזור זה הפך לשם דבר. בכרמים ישנם 13 זני ענבים שונים, וביקב מייצרים בשיטה חדשנית את היין הקלאסי מפרובנס.
מאפיינים: צבע ורוד בהיר, ניחוחות וטעמים של פרי אדום עדין. מומלץ לשילוב עם מאכלים בתיבול עדין. אלכוהול: 12.5%.