יח"צ. אבי לייטנר
טקילה כחול-לבן
היחסים שלנו, הישראלים, עם משקה הטקילה עברו תמורות במהלך השנים. כולנו זוכרים את גיל הטיפשעשרה, כשהיינו קונים טקילה זולה, מערבבים בכוס שאט עם ספרייט, מקפיצים על הבר ושותים הכול בבת אחת. זה היה כל כך מגעיל, שהיינו צריכים מיד פלח לימון בפה, רצוי טבול במלח.
התבגרנו קצת והכרנו את הטקילה השולטת בארץ באותה תקופה: חוזה קוארבו. הרבה יותר טובה מאותה טקילה זולה ומוקפצת, אבל גם היא לא ריחמה עלינו למחרת כשקמנו עם האנגאובר עצבני.
רק בעשור האחרון התחילו להגיע לישראל טקילות איכותיות באמת, של מותגים שלא הכרנו, ולמדנו שאפשר לשתות טקילה לאט, בכוס לואובול, ממש כמו ויסקי.
יח"צ. אבי לייטנר
את תהליך החניכה הזה עבר גם אבי לייטנר, במקור עורך דין מארצות הברית שעלה לארץ לפני כ-40 שנה. במהלך נסיעת עסקים למקסיקו ב-2012, לייטנר השתתף בקבלת פנים בביתה של משפחה יהודית חשובה.
"אני אמריקאי", צחק לייטנר כשנשאל מה ירצה לשתות, "אני שותה ויסקי כמובן". "אתה במקסיקו", צחקו עליו בחזרה, "שתה טקילה".
לייטנר עיקם את האף. מה טקילה עכשיו? הטקילה שהוא הכיר מארצות הברית הייתה זולה ודוחה.
המארחים התעקשו והסבירו לו שכנראה הוא לא שתה את הטקילה הנכונה עד כה. הם מזגו לו כוס, ולייטנר התאהב. הוא התפעל מהאיכות והטעם של הטקילה, ומתאר את האירוע כ"חוויה משנה חיים".
יח"צ. אבי לייטנר
כשחזר לארץ, החל ללמוד באינטרנט על טקילה ועל צמח האגבה הכחולה - המרכיב העיקרי בה.
לייטנר טס למקסיקו, נפגש עם חקלאים ומזקקות כדי להבין איך אפשר להקים משהו דומה בארץ ולייצר טקילה מייד אין ישראל.
חשוב לציין שהשמות "טקילה" ו"מזקל" הם בבעלות ממשלת מקסיקו. כמו שאי אפשר לקרוא ליין מבעבע שנעשה מחוץ לחבל שמפיין "שמפניה", גם בישראל לא ניתן לקרוא למשקה `טקילה`. "אנחנו יכולים לקרוא לזה ׳משקה חריף מבוסס אגבה׳", מסביר לייטנר.
אבי הבין שעליו לנטוע שדות של אגבה כחולה ולהתחיל לגדל את הצמח בישראל. הוא פנה לקיבוצים בארץ, אך הם התנגדו מחשש להמר על יבול חדש. לבסוף, חקלאים מקיבוץ עלומים אהבו את הרעיון והיו מוכנים לקחת את הסיכון.
משרד החקלאות הציב מכשולים כשלא הסכים לייבא צמחי אגבה ממקסיקו, והיה צורך לייבא תרביות רקמה ולגדל אותן מאפס בחממות, ואז לשתול אותן באדמה. כיום כבר גדלים בנגב מאות אלפי צמחים.
"לאגבה כחולה במקסיקו לוקח עד תשע שנים לגדול עד שהיא מוכנה לקצירה", מספר אבי כשאנו עומדים בשדה האגבה, בסמוך לבסיס אורים, כשברקע נשמעים קולות התקפות צה"ל לעבר עזה.
"אנחנו מאמינים שעם האגרי-טק הישראלי, הכולל מערכות השקיה מתקדמות, האגבה תהיה בשלה כבר בחצי מהזמן. צריך להגיע למשקל ורמות סוכר מסוימות לפני שנוכל לקצור, וכרגע הסימנים מראים שזהו המצב. לכן, אנו מקווים שכבר בסתיו הקרוב נוכל להתחיל את הקציר".
"את המזקקה נבנה בסוף הקיץ (2025)", ממשיך אבי לשתף בחזונו, "ונקים אותה בנגב. עדיין אין מיקום מדויק. התקווה היא להביא את המשקה החריף מבוסס האגבה לנגב, ולהראות שהנגב חי וירוק ושהחקלאות הישראלית מתחדשת. ברגע שנוכל לקצור, נתחיל בניסיונות הראשונים לייצר משקה חריף מבוסס אגבה. כשהמשקה יטעם כמו שאנחנו רוצים, נתחיל לבקבק ולמכור אותו. התקווה היא שהתהליך ייקח רק כמה חודשים עד שנוכל להציע את המוצר למכירה".
הצמח הקוצני, למרות היותו אורח זר, מרגיש מקומי להפליא: אינו זקוק להרבה מים, מסתגל לחום הקשוח של הנגב, קוצני ועמיד בפני מחלות - ממש אחד משלנו.
"חברת אגבה כחולה ישראל מפיחה חיים בנגב", מספר אבי בעיניים נוצצות, ואי אפשר שלא להתרגש מהפטריוטיות ואהבת הארץ הבוערת בו. הסטארט-אפ החדשני שהקים מציג יבול המשגשג באקלים צחיח וסולל את הדרך להקמת תעשיית משקאות חריפים חדשה בישראל.
לפי קצב הגדילה והייצור המתוכנן, ייתכן שכבר בשנה הבאה תוכלו לשבת בבר תל אביבי ולשתות משקה אגבה ישראלי אותנטי. "מאמץ זה מייצג לא רק חדשנות, אלא מחויבות עמוקה להדגשת הפוטנציאל הייחודי של האזור המדהים הזה", מסכם אבי.
יח"צ
מתיחת פנים להר
יקב תבור השיק את סדרת "הר" האהובה בנראות חדשה ומעודכנת.
הסדרה, שהפכה לסמל של איכות ישראלית, תשמור על איכות היין המוכר והאהוב תוך שדרוג הנראות החיצונית. המהלך מהווה חלק מאסטרטגיה חדשה של היקב להתמקדות בשני מותגים מובילים.
סדרת תבור החדשה מציעה מגוון יינות איכותיים שהפכו לחלק בלתי נפרד משולחן היין הישראלי: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, שרדונה, גוורצטרמינר, בלנד לבן, רוזה, מוסקטו ומוסקטו רוזה. כל אחד מהיינות מייצג את המומחיות והניסיון הרב-שנתי של היקב בגידול ענבים ובייצור יין איכותי.
"המיתוג החדש של סדרת ׳הר׳ מבטא את החזון העדכני של יקב תבור", אומר רועי הראל, מנהל יחידה עסקית יין ב-CBC ישראל.
"אנחנו גאים להציג את המראה החדש, המשקף את הישראליות והמחויבות שלנו למצוינות ולחדשנות, תוך שמירה על המסורת והאיכות הבלתי מתפשרת שמאפיינת את היקב לאורך השנים".
כרמי יקב תבור פרוסים בכל רחבי הארץ ומהווים פסיפס המורכב מהעושר יוצא הדופן של הטרואר הישראלי. כל כרמי היקב אקולוגיים וברי-קיימא, השומרים על האיזון העדין בין האדם לטבע ובין העבר לעתיד. לאורך השנים זכה היקב להכרה בינלאומית ולשורה של פרסים יוקרתיים, המעידים על המצוינות והמקצועיות המאפיינות את עשיית היין ביקב תבור.
יח"צ
בראנץ׳, בירה ואהבה
מותג הבירה הצרפתי 1664 BLANC משיק מהלך חדשני לוולנטיינ׳ס דיי 2025: בראנץ׳ צרפתי אקסקלוסיבי בקפה סוסייטי, המשלב מנות שף מיוחדות לצד בירת 1664 BLANC ומארזים רומנטיים מיוחדים שיימכרו במקום.
1664 בלאנק, בירת החיטה הצרפתית המובילה, מכריזה על מהלך שיווקי חדשני לכבוד יום האהבה הקרוב - "Blanc Love".
זהו מהלך ראשון מסוגו בישראל המשלב את המסורת הקולינרית הצרפתית עם חוויית בירה פרימיום, במטרה להעניק לצרכנים הישראלים טעימה אותנטית מהרומנטיקה הפריזאית.
האירוע המרכזי יתקיים ב-14 בפברואר בשני סניפים של "קפה סוסייטי" - בתל אביב ובקריית אונו. במסגרת שיתוף הפעולה יוצע לסועדים תפריט בראנץ׳ ייחודי, שיכלול מנה שפותחה במיוחד לרגל המהלך.
יח"צ. צילום: שף מוטי טיטמן
התפריט יכלול מבחר מנות המשלבות מרכיבים צרפתיים אותנטיים: מבחר גבינות צרפתיות משובחות, מאפים טריים וקינוחים מיוחדים בסגנון פריזאי. כל מנה תלווה בבירת 1664 בלאנק שתוגש בכוס ייעודית ומעוצבת.
"הבראנץ׳ הצרפתי הוא הרבה יותר מארוחה - זו חוויה תרבותית שלמה", מסבירה אתי ינאי, מנהלת המותג של 1664 בלאנק בישראל. "החיבור בין יום האהבה לבין בירת 1664 בלאנק הייחודית, שכל כך קל להתאהב בה, יוצר שילוב מושלם שילווה אותנו לאורך שנים".
קפה סוסייטי נבחר כמקום האולטימטיבי לאירוע. "רצינו ליצור אווירה אותנטית שתעביר את האורחים ישר לבית קפה פריזאי, ואין מקום מתאים יותר מקפה סוסייטי להעניק לאורחים את החוויה הזו", מציין עדן כהן, מנהל הלקוחות מטעם קבוצת בלוסטון, שחברה ל-1664 בלאנק לטובת המהלך.
הפעילות החלה ב-2 בפברואר דרך עמוד האינסטגרם הרשמי של 1664 בלאנק. מספר המקומות מוגבל, וכל סרוויס יארח עד 40 משתתפים, במטרה להעניק חוויה אינטימית ויוקרתית.
יח"צ. צילום: איל קרן
רוזה לאוהבים
חג האהבה מתקרב, ואין כמו כוס יין טובה כדי להפוך ערב זוגי לדייט רומנטי מושלם. לקראת הוולנטיינ׳ס דיי , מציגים ביקבי כרמל בציר חדש של הרוזה מסדרת Private Collection האהובה של היקב.
זהו רוזה יבש המיוצר מזני ענבים נבחרים מכרמים ברחבי הארץ. היין מתאפיין בניחוחות עשירים של פטל ואוכמניות ומתאים במיוחד לערב רומנטי לצד גבינות, דגים או ארוחה קלה.
אחוז אלכוהול: 12%. יש להגיש בטמפרטורה של 5-8 מעלות.
מחיר: 45 ₪.