יח"צ
תגידו, עם יד על הלב, יש משהו טוב יותר משוקולד? קשה למצוא. ואם הוא מרוח על לחם (או על כפית, לא שופטים), אז זה כבר בכלל סיפור אחר לגמרי.
אז כן, הגיע הרגע הזה בשנה שבו העולם עוצר לרגע, מורח נוטלה בנדיבות ואומר – תודה לאלוהי השוקולד והאגוזים על הדבר המושלם הזה.
יום הנוטלה העולמי אינו עוד סתם "יום לאומי" שמישהו המציא מתוך שעמום. זהו אירוע משמעותי שהחל בשנת 2007 על ידי הבלוגרית האמריקאית שרה רוסו, שכנראה הבינה שיש כאן משהו הראוי לחגיגה אמיתית. ואכן צדקה.
מאז, בכל 5 בפברואר, מיליוני מעריצים וגרגרנים ביותר מ-170 מדינות משתפים מתכונים, תמונות ורגעים מתוקים ברשתות החברתיות. כי בינינו, אם הנוטלה אינה נושא לשיחה עולמית, אז מה כן? הגרעין האיראני?
ומה קורה בגזרת החדשות?
ראשית, הנוטלה אינה רק ממרח – היא תופעה תרבותית. יש לה 11 מפעלים ברחבי העולם, והיא נמכרת בכ-170 מדינות (יש מדינות שאין בהן חשמל, אבל נוטלה יש!).
עמוד הפייסבוק של נוטלה הגיע ל-10 מיליון עוקבים תוך שנה אחת בלבד, והיום יש לה כבר יותר מ-30 מיליון מעריצים נאמנים שאינם מוכנים להתחיל את הבוקר בלעדי הממרח. והחשוב מכולם – החברה ייצרה יותר מ-7 מיליארד עוגיות נוטלה בחמש השנים האחרונות. כי אם כבר שוקולד אלוהי, אז למה לא בצורת עוגייה?
השנה החגיגה תהיה מיוחדת אף יותר. לראשונה הנוטלה משיקה "חתימה קולית". מדובר בשיתוף פעולה עם Massive Music שהפכו את צליל אגוזי הלוז (כן, מסתבר שזה קיים) למנגינה רשמית.
אם זה מעניין אתכם, חפשו זאת ביוטיוב. ואם אתם איטלקים בנשמתכם, תוכלו לקפוץ לרומא ולבקר בתערוכה במוזיאון MAXXI המוקדשת ל-60 שנות נוטלה.
בנוסף, יש גם ספר חדש בשם The New Nutella World המספר כיצד הפכה הנוטלה מממרח פשוט לתופעה עולמית (ספוילר: זה קשור לטעם הממכר).
ומה אצלנו?
בישראל, כמובן, הנוטלה כבר מזמן קיבלה מקום של כבוד. מעבר לממרח הקלאסי, אפשר למצוא גם את נוטלה בי-רדי, נוטלה אנד גו! ונוטלה ביסקוויטס. על הטעם אין מה להרחיב, נכון? ממרחק של 60 שנה קשה לפספס.
אז איך חוגגים?
פשוט מאוד – פותחים צנצנת, מורחים, מצלמים, מעלים לסטורי עם ההאשטאג #WorldNutellaDay וחוזרים לקחת עוד ביס. כי יש דברים ששווה לעצור בשבילם את המולת היום, והנוטלה היא אחת מהם.