פיצה קראפט. צילום: אסף קרלה, יח"צ
אי שם ב-2017 פתח דוד קפלן את פיצה קראפט בירושלים, וכמעט מיד לאחר השקתה היא נבחרה כאחת מ-50 הפיצות הטובות בעולם ברשימת Top50 היוקרתית.
המסעדה ממוקמת כאמור מול הים, והעיצוב שתוכנן במשרדי
ACA סטודיו יגרום לכם להרגיש כאילו נכנסתם למערה קסומה של פיראטים, עם וייבים של חופשה בים התיכון.
קפלן מספר לנו שבנה את המקום לגמרי בעצמו. הוא פנה ל-ACA סטודיו על מנת שיסייעו בתכנון ועיצוב המרחב, שנוצר בהשראת מערה וגווני חול.
פיצה קראפט. צילום: באדיבות ACA סטודיו
העיצוב משלב צבעים טבעיים וטקסטורות אורגניות ליצירת אווירה חמימה ומזמינה. בתקרה תלויות מנורות זכוכית מרהיבות בעבודת יד של שירה גפן, אחת העובדות מהסניף הירושלמי, המשתלבות באופן מושלם עם הקונספט העיצובי.
בנוסף, שולבו אלמנטים שמזכירים את הים, שהובאו מנאפולי. "ראיתי את המקום הזה ומשהו פשוט הקליק, החלל המטורף הזה מול הים… לא יכולתי להתאפק", הוא אומר. בקיצור, הכיף מתחיל כבר בכניסה.
טעמים שפוגעים ישר בבטן (ובלב)
אז מה אוכלים? קודם כול, הפיצות שלשמן נתכנסנו כאן. המאפים האלוהיים מגיעים בשני גדלים - פיצה אישית בקוטר 25 ס"מ (46-50 ש"ח) או זוגית בקוטר 35 ס"מ (74-80 ש"ח), עם בצק מחמצת שמותסס 72 שעות, ובסגנון נאפוליטני קלאסי שיגרום לכם לשכוח לרגע שאתם בכלל בתל אביב.
אנחנו בחרנו ב"פינוקית" – שילוב חלומי של גבינת קממבר, קונפי שום ודבש (80/50 ש"ח). אבל יש עוד פיצות מיוחדות כמו "פיצה מסולקת" עם סלק מעושן בטעם חרוך, בצל סגול, בלסמי מצומצם ופלפל שחור (78/48 ש"ח).
אם זה לא מספיק, אז "האוממית" עם הפטריות ושמן הכמהין גרמה לנו לרצות עוד ביס ועוד ביס (ועוד ביס). הבצק, פריך מבחוץ, נימוח מבפנים. בדיוק כמו שצריך.
פיצה קראפט. צילום: אינסטגרם רשמי
אבל רגע, יש גם פסטותב"קראפט" יש גם פסטות מצוינות. מנת הפפרדלה עם רוטב רוזה הייתה בול בפוני, אבל הפלין גבינות לגמרי גנב את ההצגה – כיסוני פסטה במילוי גבינות עם רוטב שמנת, פטריות וכמהין.
בתפריט תמצאו שלוש מנות פסטה: פפרדלה עגבניות עם בזיליקום ופרמזן (56 ש"ח), רביולי סלק וריקוטה בחמאת לימון וטימין (64 ש"ח), ופלין גבינות – כיסוני פסטה ממולאים בפטריות כמהין, שמנת ובזיליקום (64 ש"ח).
פיצה קראפט. צילום: אינסטגרם רשמימלבד הפסטות והפיצות, יש גם מנות פתיחה נהדרות כמו פוקאצ׳ה מתנור הפחמים (30 ש"ח), סלט קפרזה (34 ש"ח), סלט יווני (44 ש"ח), סלט פנצלה צבעוני (52 ש"ח) ופטריות צלויות ביין וממולאות בגבינות (44 ש"ח).
בנוסף, תוכלו ליהנות מקוקטיילים צוננים (48-42 ש"ח), בירה מהחבית ויין מקומי של דלתון (28 ש"ח לכוס) ולקינוח - טירמיסו, שיסיים את הארוחה בטעם מתוק ועדין.
האווירה במקום נעימה, בין אם יושבים בפנים או בחוץ מול הים. המקום מתאים לדייט רומנטי, מפגש חברים או סתם ערב רגוע עם המשפוחה. עם זאת, המחירים נוטים לצד הגבוה, במיוחד עבור הפיצות הגדולות והתוספות המיוחדות. אבל הי, בשביל איכות ונוף כזה – לפעמים שווה לשלם קצת יותר.
בשורה התחתונה: דוד קפלן ו"קראפט פיצה ביסטרו תל אביב" מצליחים להביא את החוויה האיטלקית הקסומה למרכז הארץ, עם מנות טעימות, עיצוב מושקע ונוף שאי אפשר להתעלם ממנו.
אם אתם אוהבים פיצות איכותיות, פסטות מושקעות ומחפשים מקום שייתן לכם קצת אווירת חו"ל, זה לגמרי המקום בשבילכם.
קראפט פיצה ביסטרו - הירקון 169, כיכר אתרים, תל אביב
א׳-ה׳: 16:00-22:00, שישי ומוצ"ש סגור. משלוחים: דרך וולט - 03-3104775.