יח"צ. צילום: אפיק גבאי
את ניחוחות המטבח התאילנדי האותנטי כבר לא צריך לחפש בבנגקוק הרחוקה. באזור התעשייה של נתניה, עיר שהיצע המסעדות בה דל יחסית לכמות הבליינים הפוטנציאלית, נפתחה לאחרונה מסעדת צ׳אטוצ׳אק - המסעדה התאילנדית הרשמית הראשונה בעיר.
בעוד שנתניה מתהדרת באימפריות קולינריות אסייתיות מצליחות כמו מוג׳ו וני-שי, צ׳אטוצ׳אק מביאה לעיר בשורה חדשה - מטבח תאילנדי טהור, שאינו מתפשר על זהותו.
חוויה תאילנדית בלב אזור התעשייה
במבט ראשון מהרחוב, קשה להאמין שבקומה הראשונה של בניין משרדים באזור תעשייה שוכנת מסעדה מסוגננת. אך הציפייה הנמוכה מתנפצת מיד עם הכניסה.
אלמנטים גדולים מעץ ראטן תלויים מהתקרה ויוצרים תחושת מרחב שמזכירה את השלווה של תאילנד הכפרית, ומצליחים להעלים אפילו את הנוף התעשייתי שנשקף מהחלונות. התאורה החמימה והשילוב המוקפד של חומרים טבעיים מעצימים את האווירה שהיא בו-זמנית מרשימה ונעימה, מתאימה הן לארוחה רומנטית והן לבילוי קבוצתי באמצע יום עמוס.
יח"צ. צילום: אפיק גבאי
המטבח: בין מסורת לחדשנות
על התפריט אחראים יניר גרין, הבעלים של רשת המסעדות "טייגר לילי", והשפית אנתואי גילור, ילידת תאילנד שגדלה עם אם מסעדנית והחליטה להמשיך את המסורת המשפחתית בישראל. יחד הם יצרו תפריט רחב של כארבעים מנות תאילנדיות, המשלב בין מנות מוכרות ואהובות לבין גרסאות מקוריות ומפתיעות של המטבח התאילנדי.
מה שמייחד את הבישול בצ׳אטוצ׳אק הוא העדינות היחסית בתיבול - גישה נדירה במסעדות תאילנדיות בישראל, שנוטות להעדיף תיבול אגרסיבי של סוכר, חריפות ורוטב דגים. כאן מקפידים על איזון עדין שמאפשר לטעמי חומרי הגלם לבלוט.
יח"צ. צילום: אפיק גבאי
יח"צ. צילום: אפיק גבאי
יח"צ. צילום: אפיק גבאי
את הארוחה פתחנו עם טוד מאן קונג - לביבות שרימפס בציפוי פאנקו ושקדים (63 ₪). מנה נדיבה המתאפיינת במרקם נימוח וענני, עם איזון מדויק בטעמים, שהופכים אותה לנגישה גם למי שאינו חובב מאכלי ים מושבע.
המשכנו עם סלט פומלה, שהתווסף ממש לאחרונה לתפריט, והיה נהדר, מתקתק, חמצמץ ורענן מאוד.
לצידו הגיעה מנה ייחודית שמדגימה את החדשנות של המטבח - יאם קאו טוד (61 ₪). זוהי יצירה המפגישה בין שני עולמות: קוביות סלמון טרי, שלכאורה מנוגדות למטבח התאילנדי החם והטרופי, משתלבות להפליא עם קריספי אורז במשחת פאננג, רצועות ג׳ינג׳ר ותיבול תאילנדי מסורתי. התוצאה מוגשת עם עלי שאפו ומזכירה סביצ׳ה תאילנדי מודרני (65 ₪).
יח"צ. צילום: אפיק גבאי
יח"צ. צילום: אפיק גבאי
בגזרת העיקריות, מנת הפאד סאן יאיי (79 ₪) טומנת בחובה הפתעה מאחורי מראה צנוע. האטריות, המיוצרות על-ידי יצרן ישראלי ומסופקות טריות למסעדה מספר פעמים בשבוע, הן הכוכבות האמיתיות. עבות ולחות במיוחד, הן משתלבות באופן מושלם עם רוטב הצדפות והביצה, בתוספת טופו או בקר בבישול ארוך.
גאי יאנג מככב בתפריט - ירך עוף על שיפוד תאילנדי אותנטי צלוי בגריל פחמים, עם מרינדה עשירה של צ׳אוצ׳או, תבלינים וקארי פאננג. הירקות המוקפצים ברוטב צ׳ילי ירוק תאילנדי משלימים מנה גדולה ועשירה בטעמים (79 ₪). לצידו בולט דג הדניס, פלא מנאו - דג שלם מאודה המוגש עם סלט ותיבול רענן (125 ₪).
יח"צ. צילום: אפיק גבאי
למי שעדיין נשאר מקום - והמלצה אישית: תשאירו! - אגף הקינוחים מציע מסע מתוק בין המסורת לחדשנות. הבננה רוטי הקלאסית, הטפיוקה וסטיקי רייס עם מנגו טריים מייצגים את המסורת, בעוד הבר-בין התאילנדי - פאדג׳ קוקוס עם גלידת אספרסו, פירות יער וחלב מרוכז - מביא טוויסט עכשווי.
השורה התחתונה: צ׳אטוצ׳אק היא תוספת מרעננת למפת המסעדות בנתניה והתאילנדיות בישראל. העיצוב המוקפד, התפריט הרחב והשירות המקצועי הופכים אותה לבחירה טובה לכל חובב אוכל תאילנדי, גם אם אינה ניצבת בשורה אחת עם מתחרות חזקות כמו הבית התאילנדי או המחתרת התאילנדית.
למרות המחירים הגבוהים יחסית לאזור, האיכות, הכמויות והחוויה הכוללת בהחלט מצדיקים את ההשקעה. בימי שלישי מתקיימת כאן מסיבת פול מון עם קוקטיילים במבצע, הזדמנות מופלאה להתוודע למקום באווירה שונה, ואין לי ספק שעוד נחזור ליהנות תחת הירח...
צ׳אטוצ׳אק - המלאכה 4, נתניה. ראשון-שישי, 17:00-23:00. לא כשר