יח"צ. צילום: ענבל אור לב
הלחימה מול חיזבאללה והמשבר הביטחוני בצפון הביאו לפגיעה רבה בענף התיירות הגלילי.
מה שהחל תחילה כירידה מתונה בתנועת המבקרים, הפך בספטמבר 2024, עם הכניסה הקרקעית ללבנון, לשיתוק כמעט מוחלט של אתרי ועסקי התיירות באזור. גם כעת, לאחר הפסקת האש, האזור שהיה לזירת מלחמה עדיין נטוש.
המלונות אומנם נפתחים מחדש, אך ההתאוששות עדיין איטית, ועסקים רבים עוד מתמודדים עם אתגרי שיקום, בירוקרטיה מורכבת בדרך לפיצוי וסיוע.
במציאות זו, יוזמה מרגשת של עמותת "זמן גליל מערבי" וארגון ג׳ואיש נשיונל פאונד ארה"ב, אשר תמך לאורך כל חודשי המלחמה בעסקי התיירות הקטנים בצפון, אשר החליטו לקיים באופן חד-פעמי בסיוע עיריית ותיאטרון גבעתיים את פסטיבל החורף הגלילי המסורתי בגבעתיים.
בין התאריכים 1-4 בינואר יהפוך התיאטרון למתחם גלילי תוסס. תחנת המידע של העמותה עוצבה ברוח תחנת המידע המקורית ששוכנת בבניין לשימור בעכו העתיקה, ותעניק למבקרים המלצות וטיפים לטיול בגליל. בנוסף, בית הקפה של התיאטרון שינה אף הוא את פניו והפך למסעדה גלילית בניצוחו של השף איתי נחמיאס, בשיתוף השף ברק יחזקאלי.
התפריט המיוחד יכלול מנות אותנטיות כמו ממולאים מבית סבתא מהא מחורפיש, גבינות ממחלבת אלטו, ויינות מחמישה יקבי בוטיק גליליים.
יח"צ. כרמית ארבל רומבק
הפסטיבל מציע תכנית עשירה הכוללת את מופע ME של להקת המחול הקיבוצית, יריד איכרים צבעוני המציג את מיטב התוצרת הגלילית, וסדרת סדנאות ייחודיות: מפיסול בחימר ועד יצירת פעמוני רוח מזכוכית.
לילדים מוצעות פעילויות מיוחדות כמו סדנת קונדיטוריה עם יערית שטרן ויצירה בצמר צבעוני, וכן מופע קומי יחיד של מורת הדרך כרמית ארבל רומבק - "עוד פעם את וסיפורי הסבתא שלך", בו היא מגלמת מספר דמויות גליליות משובבות נפש.
"זוהי הזדמנות עבור תושבי המרכז לתמוך בעסקים הגליליים מבלי לנסוע צפונה, ועבור העסקים - אפשרות להתפרנס בכבוד תוך כדי תהליך השיקום", מסבירה מיכל שילוח גל נור, מנכ"לית עמותת זמן גליל מערבי. "אנחנו מקווים שהמפגש הישיר עם היוצרים והיצרנים יחזק את הקשר בין המרכז לפריפריה ויעודד את חזרת המבקרים לגליל בהקדם".