יח"צ. צילום: איתמר גינזבורג
בעוד שרבים מכירים את קפה גרג דרך הקפה המהביל והעוגות המפנקות, מסתבר שהרשת מבשלת לנו משהו הרבה יותר שאפתני. בימים אלה היא השיקה בעופר קניותר בנס ציונה את הסניף ה-11 של גרג קיטשן - מסעדת שף כשרה למהדרין שמבקשת לטלטל את עולם המסעדנות הכשרה המקומי.
במרחב המעוצב של 240 מ"ר, שעלה לרשת כמיליון שקלים, תמתין לסועדים חוויה קולינרית שונה מהמוכר: בר יינות מושקע, 150 מקומות ישיבה בסגנון בראסרי פריזאי, ותפריט שמשלב מסורת עם חדשנות.
"רצינו לשבור את התקרה הקולינרית של המטבח הכשר", מספר יאיר מלכה, מנכ"ל קבוצת גרג, "להוכיח שאפשר לייצר חוויית מסעדנות איכותית בלי להתפשר על כשרות".
יח"צ. צילום: איתמר גינזבורג
והתפריט? מרשים בהחלט: בוראטה ארטישוק (73 ₪) שמגיעה עם עגבניות שרי צבעוניות ושום קונפי, באן קיטשן מפתיע (63 ₪) - כיסוני באן מאודים במילוי דג קריספי בתיבול אסייאתי נועז, ופילה דניס (107 ₪) שמונח על מצע ניוקי בחמאה עם אפונה וארטישוק.
גם ארוחות הבוקר, המוגשות עד השעה 13:00, מקבלות טוויסט מעניין: בריוש מקושקשת רכה (59 ₪) מפגיש חמאת כמהין עם מוצרלה מוקרמת, וקיש גבינות ועלומה (67 ₪) מתהדר ברוטב שמנת-כמהין מפנק.
"חשבנו על כל פרט", מציין מלכה, "מהלחם הטרי שנאפה במקום ועד לקינוחים שמסיימים כל ארוחה".
יח"צ. צילום: איתמר גינזבורג
עבור תושבי נס ציונה והסביבה, זוהי בשורה של ממש. "העיר צמאה לחוויות קולינריות איכותיות", מסבירה מאיה נבון, מנכ"לית עופר הקניותר. "גרג קיטשן מביאה איתה רוח חדשה - מקום שמתאים גם לארוחת בוקר עסקית, גם לדייט רומנטי בערב, וגם לאירוח משפחתי בסוף השבוע".
מאחורי המיזם עומדים יאיר מלכה, גלעד אלמוג וניר אדרי, שהפכו את קפה גרג לאימפריה של ממש עם כ-120 סניפים ברחבי הארץ. הצלחת גרג קיטשן, שנפתחה לראשונה לפני שמונה שנים, הובילה להחלטה להרחיב את הקונספט לערים נוספות.
"זוהי רק תחילת הדרך", מבטיח מלכה, "יש לנו עוד הרבה הפתעות בדרך".
גרג קיטשן, עופר קניותר נס ציונה