השנה, יותר מתמיד, הקונדיטוריות והמאפיות מתחרות על תשומת הלב שלנו עם יצירות קולינריות מרהיבות - מהקלאסיות ועד החדשניות ביותר, וכמו בכל שנה, תמיד עולה מחדש הסוגיית לקנות או לא לקנות והדיבור על המחירים הגבוהים של הסופגניות מחריף בכל פעם.
אפילו ניב גילבוע יצא השנה למלחמת חורמה כנגד קונדיטוריות, שלטענתו מפקיעות מחירים ללא בושה.
הנפת הדגל שלו מבורכת היא, אך בסופו של יום הכל תלוי בצרכן ובהעדפותיו. אחרי הכל, לא מכריחים כאן אף אחד לאכול סופגניה כזו או אחרת, ולכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה.
במיוחד עבורכם ערכנו מיפוי מדויק: מהסופגנייה הבודדת המושלמת למי שסופר קלוריות ועד לרשימה המלאה למי שמתכנן מסע סופגניות מקיף. להלן התוצאות:
יח"צ. צילום: רונן מנגן
רשת רולדין
כמו בכל שנה, גם הפעם הסופגניות של רולדין עומדות במרכז, וגם הפעם, תוכלו בחג הקרוב ליהנות ממבחר הסופגניות המקוריות והנהדרות של רולדין. ההיצע תמיד רחב וכל אחד יוכל למצוא פה את המועדפת עליו.
קולקציית 2024 של רולדין מונה 12 סופגניות, מתוכן 8 בטעמים חדשים. הכוכבת הראשונה היא ללא ספק סופגניית הפופקורן קרמל מלוח, פרי שיתוף פעולה עם "וורטרס אוריג׳ינל" - סופגנייה במילוי גנאש פופקורן דולצ׳ה, מצופה קראסט סוכר וניל ומעוטרת בפופקורן מקורמל וסוכריית טופי.
ההפתעה השנייה הגיעה מכיוון לא צפוי - סופגנייה בהשראת המטבח הטרופי. יצירה נועזת המשלבת אננס רענן, קוקוס קטיפתי ומנגו עסיסי עם קצפת עשירה ופירות מיובשים. התוצאה - חוויה קיצית מרעננת באמצע החורף.
כרשת קונדיטוריה ותיקה, רולדין מקפידה על איכות הבצק וחומרי הגלם. הטעמים החדשניים שלה משתלבים היטב לצד הקלאסיקות האהובות, כשרק סופגניית הקפה רויאל זכתה לתגובות מעורבות, בעיקר בקרב מי שאינם חובבי קפה מושבעים.
יח"צ. צילום: ירין כהן מיי סושיאל
אה, ועוד משהו, מכירים את "מלך הפלאפל" של קודקוד? יופי. עכשיו תחשבו אותו הדבר רק עם סופגניות. וזה כיף בדיוק כמו שזה נשמע. המשחק החדש שהופק בשיתוף הרשת הוא מושלם לערבי חג החנוכה שמתקרב אלינו בצעדי ענק.
ישבנו ביחד עם כל המשפחה והיה כיף ומגניב ומצחיק ובעיקר מגבש. מיותר לציין את כמות הסופגניות שזללנו באותם ימים, נכון?!
מחיר: 8–18 שקלים. כשר, בסניפי הרשת.
יח"צ. צילום: פייסבוק רשמי
מאפיית G27
כשנכנסים למאפיית הבוטיק ברמת גן, ברור שהיא החליטה השנה להציג לקראת החג קולקציה שאפתנית במיוחד. המבחר מתחלק לשלושה עולמות תוכן: פרימיום, נוסטלגיה ישראלית וקלאסיקות בפרשנות עכשווית.
כוכבת הקו היוקרתי היא ללא ספק סופגניית התותים והמסקרפונה. מדובר ביצירה נדיבה במידותיה, עם מילוי קרם מסקרפונה מפנק המשתלב עם פטל מיובש ותותים טריים. התוצאה - איזון מדויק בין עושר לרעננות.
בזירת הנוסטלגיה, G27 לקחה את אתגר "הבמבה האדומה" - טרנד שסחף השנה את כלל המאפיות והמותגים - והפכה אותו להצלחה, וכך לצד המראה משובב הנפש, הטעמים של הסופגניה הזאת מאופקים כשקרם השוקולד הלבן משתלב בהרמוניה מופלאה עם ארומת התות.
מחיר: 14–24 שקלים. כשר, כתובת: גולני 27, רמת גן.
יח"צ. צילום: עומר סבג
איטס וקוק אנד בייק
מיכל אפשטיין, זוכת "מאסטר שף אול סטארס", חברה השנה לרשת "קוק אנד בייק" בשיתוף פעולה מיוחד: "רוזו גלייז X מיכל אפשטיין". התוצאה - קולקציית סופגניות אפויות דמוית מריטוצו המפגישה בין עולם הקונדיטוריה המקצועי לחוויית האפייה הביתית.
כוכבת הקולקציה מבחינתי היא סופגניית הגזר - פרשנות מבריקה לעוגת הגזר המפורסמת של אפשטיין. הבצק האפוי שלה מתהדר במרקם ענני ונימוח ומשמש בסיס למפגש טעמים: קרם גזר עשיר, קרמל גזר מלוח, קצפת וניל וקראמבל פקאן פריך.
הקולקציה כוללת עוד שלוש יצירות: סופגניית לימון במילוי ריבת פטל, סופגניית שוקולד־לוז עם פרלינה וגנאש, וגרסה צבעונית עם סוכריות לילדים.
יח"צ. צילום: טל טרי
במקביל השיקה הרשת את סדרת "רוזו גלייז" - קו כלי אפייה מקצועי המיועד לקונדיטורים וחובבי אפייה.
הסדרה כוללת סט קערות ערבוב מפלסטיק בשלושה גדלים (2, 3 ו־5 ליטר) עם בסיס סיליקון לעבודה יציבה, קלף שפכטל מנירוסטה לעיצוב עוגות, מטרפה מקצועית, לקקן סיליקון עם ידית עץ ופלטה מדורגת מנירוסטה להכנת סופגניות, כמו גם להגשה ועיצוב.
מחיר: 12–24 שקלים. מארז מיוחד הכולל את כל הפריטים - 119 שקלים, שינקין 20 ושדרות בן־גוריון 75, תל אביב.
מבצע מיוחד: 20% הנחה על מוצרי "רוזו גלייז" בין התאריכים 19 בדצמבר 2024 עד 3 בינואר 2025.
יח"צ. צילום: רן ארדה
האופים הקטנים
על אף מידותיהן הצנועות (7 ס"מ), סופגניות "האופים הקטנים" מייצגות את אחת הקולקציות האפויות המרשימות של השנה. השנה מציעה הקונדיטוריה ארבע קטגוריות ייחודיות, המבטיחות חוויה מתוקה לכל טעם.
בקטגוריית הקלאסיקה תמצאו סופגניות רכות בטעמי ריבה, ריבת חלב ושוקולד במחיר נגיש של 6 שקלים. הקטגוריה השנייה, שהפכה לשם דבר, מציעה מגוון סופגניות ללא גלוטן - מהקלאסיות ועד המיוחדות כמו פיסטוק עשיר ונוגט קרמי (18 שקלים).
שיאה של הקולקציה מגיע בקטגוריית "טעמי העוגות הקלאסיות". כאן בולטת במיוחד סופגניית עוגת הפרג המשלבת קרם פטיסייר עדין, קרם פרג עשיר, גנאש שוקולד לבן ופרג טרי בתוספת שטרויזל קראנצ׳י.
השילוב של הקרם העדין, פירורי השטרויזל החמאתי ומילוי גנאש השוקולד הלבן עם פרג הטרי יוצר חוויית טעימה המתכתבת עם אוזן המן ופרסבורגר פרג. התוצאה - מדויקת ומאוזנת להפליא.
לצידה מככבות גרסאות מרשימות לפאי לימון, קרמשניט והיער השחור (14 שקלים).
הקטגוריה הרביעית מביאה נוסטלגיה בטעמי ילדות: מבמבה אדומה ועד באונטי, דרך טריקס צבעוני וקרמל מלוח עם פופקורן. כל אחת מהסופגניות בקטגוריה זו משלבת זיכרון ילדות עם ביצוע קונדיטורי מתוחכם (12-14 שקלים).
מחיר: 14-6 שקלים. כשר, כתובת: עמק ברכה 25, תל אביב.
יח"צ. צילום: חגית גורן
NESCAFÉ Taster`s Choice ובייקהאוס
קפה איכותי הוא תמיד רעיון מעולה. כאשר מוסיפים אליו סופגניות פרימיום, נוצר צירוף מיוחד המעלה את החוויה הקולינרית מעל ומעבר.
הסופגניות הייחודיות של נסטלה טסטר צ׳ויס ובייקהאוס משלבות בין קרם קפה מובחר לבין המסורת של סופגניות מעולות, ומוצעות בשתי וריאציות מרהיבות: סופגנייה עשירה במילוי קרם נסקפה טייסטרס צ׳ויס, מצופה בשוקולד לבן עדין ומעוטרת בזילוף קרם אגוזי לוז מפנק.
קרונאט טעים במילוי קרם נסקפה טייסטרס צ׳ויס, מצופה שוקולד לבן קטיפתי, מעוטר בסוכריות שוקולד ושברי קפה גרוסים, עם זילוף עדין של קרם נסקפה טייסטרס צ`ויס.
שתי היצירות מאופיינות בפריכות מושלמת, שוקולד מתפצפץ בכל נגיסה וטעם קפה עדין שאינו גובר על שאר הטעמים.
מהדורת הסופגניות הפרימיום תימכר במארזים יוקרתיים, המתאימים כמתנה מושלמת, לאירוח חגיגי או כפינוק אישי למעריכי הפרטים הקטנים. המארזים יהיו זמינים באופן בלעדי לתקופה מוגבלת.
מחיר: סופגנייה: 18 שקלים, קרונאט: 20 שקלים, בסניפי השואורום ברחבי הארץ.
יח"צ. צילום: זינה רינלוד
שואורום בייקהאוס
שואורום בייקהאוס מביא השנה את הטעם האמריקאי לעולם הסופגניות עם קולקציה המוקדשת לאתרים המיתולוגיים של החלום האמריקאי. מניו יורק ועד לוס אנג׳לס, כל סופגנייה בקולקציה מספרת סיפור של מקום ותרבות.
תחת שרביטה של הקונדיטורית אור מזרחי, נוצר בסיס סופגנייה עדין ומדויק שמשמש כקנבס ליצירות המורכבות. במרכז הקולקציה עומדת סופגנייה שזכתה לכינוי "הוליווד" - פרשנות מאופקת ומוצלחת המשלבת קרם אגוזים עשיר עם ציפוי מבריק.
לצידה מככבת "ברודוויי" עם שכבת קרמל מוזהבת וקרם שוקולד עשיר, ו"השטיח האדום" המשלבת מרקמים פריכים עם ריבת פירות. למרות שחלק מהיצירות עמוסות מעט בטעמים, המראה המרשים והססגוני מצליח להעביר את תחושת הגרנדיוזיות האמריקאית.
מחיר: החל מ-12 שקלים, בסניפי הרשת.
יח"צ. צילום: דרור כץ
דודו אוטמזגין X אסם
שיתוף הפעולה בין השף דודו אוטמזגין לאסם מביא רוח רעננה של חדשנות נוסטלגית. הקונספט פשוט ומבריק: הפיכת הפודינג האהוב לקולקציית דונאטס יוקרתית.
הכוכבת היא דונאטס פודינג מקרון פטל - יצירה בגוון בורדו המשלבת קומפוט פטל עם קרם פודינג מקרון. החמיצות העדינה של הפטל מאזנת את המתיקות בצורה מושלמת.
לעומתה, דונאטס פודינג קפה מקרון מציג שילוב שאפתני אך מורכב מדי של קומפוט ליצ׳י וטעמי קפה. הדונאטס פודינג וניל צרפתי, מפתיע לטובה עם קומפוט אקזוטי של מנגו, פסיפלורה ויוזו.
בסיס כל היצירות הוא בצק דונאטס רך ואוורירי, המוכיח שגם בשילוב של מילויים המיועדים לאפייה ביתית אפשר לשמור על איכות גבוהה.
מחיר: 129 שקלים למארז (שלושה דונאטס), בחנויות הפטיסרי של דודו אוטמזגין.
יח"צ. צילום: גיל אבירם
רשת נאמן
בתקופה מורכבת זו, רשת נאמן מאירה את חג החנוכה באור מיוחד. הקולקציה שלה השנה היא יותר מאוסף סופגניות - היא מספרת סיפור של מסורת, חדשנות וזיכרון.
במרכז הקולקציה מככב "הדונאטס של נדב", מחווה מרגשת לזכרו של סרן נדב נולר הי"ד, שנפל בעזה. הבחירה להנציח את אהבתו לדונאטס השוקולד של הרשת נוגעת בנקודה שבה מאכל הופך לזיכרון.
יח"צ. צילום: באדיבות המשפחה
הקולקציה עשירה בטעמים עכשוויים: "פינק ליידי" הוורודה, "פיסטוק פסטיבל" המשלב קדאיף וחלווה, ו"ישראלה שלי" - מחווה פטריוטית במיוחד בצבעי כחול ולבן.
חובבי החטיפים ימצאו עניין רב ב"לוטוס דרים" וב"אוריאנה" המוצעת בטעמי עוגיות אוראו.
סדרת "ילדודס" הססגונית קורצת לקהל הצעיר, ולצידה ממשיכים להציע ברשת את הטעמים המסורתיים: ריבת תות, ריבת חלב ושוקולד בלגי, כשהספינג׳ המרוקאי המסורתי זוכה לפרשנות מופלאה ומדויקת במחיר נגיש.
מחיר: החל מ־10 שקלים. כשר, בסניפי הרשת.
יח"צ. צילום: דויד מויאל
רשת ביגה
ביגה בחרה השנה להתמקד בקהל שלרוב נשאר מחוץ לחגיגת החנוכה - הנמנעים מגלוטן.
הרשת פיתחה סופגנייה ייעודית במילוי ריבת חלב, המאפשרת גם לקהל זה ליהנות ממנהג החג. הסופגנייה מרשימה בגימורה האחיד והמקצועי.
יצוין, בניגוד למראה שלה, עוברת הסופגניה תהליך טיגון מסורתי ולא אפייה. המרקם, כמצופה ממאפה נטול גלוטן, צפוף יותר מהסופגנייה המסורתית.
הבחירה בריבת חלב כמילוי מוצלחת - היא מעניקה עושר וטעם מוכר המשתלב היטב עם המאפה.
מחיר: 8 שקלים. כשר, בסניפי הרשת.