יח"צ, צילום: איה בן עזרי
מגדל של היסטוריה
בלב ליבה של ירושלים, במבנה שראה את התפתחותה של העיר לאורך למעלה ממאה שנים, הושק לאחרונה מלון Prima Vera (פרימה ורה).
המבנה, שסיפורו מתחיל בבית מגורים מפואר מהמאה ה-19, התפתח להיות ציון דרך בנוף האורבני של ירושלים כשהפך בשנות השישים של המאה הקודמת לגורד השחקים הראשון של העיר.
את המבנה ההיסטורי תכנן האדריכל ראובן רודולף טרוסטלר (1908-1999), בן למשפחת רפדים וינאית, אשר עלה ארצה ב-1938, התמקם בירושלים והועסק במחלקה לעבודות ציבוריות של המנדט הבריטי.
כעת, ולאחר השקעה משמעותית ברכישה וחידוש המבנה, חושפת רשת מלונות פרימה פרשנות עדכנית למלונאות עירונית איכותית.
בהובלתה של אדריכלית הפנים חיה ברק, בעלת סטודיו To Do המתמחה בעיצוב פנים לבתי מלון ופיתוח אסטרטגי למיתוג ויצירת קונספט חוויית אירוח, עבר המבנה התחדשות מרשימה השומרת על רוח התקופה תוך התאמתה לצורכי התייר העכשווי.
יח"צ, צילום: איה בן עזרי
החזית המקורית עם חיפוי האבן הנסורה וחלונות הרצועה האופייניים נשמרה בקפידה, בעוד שפנים החלל עוצב מחדש בסגנון המשלב אלמנטים ירושלמיים מסורתיים עם נגיעות מודרניות.
המלון בן 120 החדרים, המשתייך לקולקציית ה-Locally Inspired של רשת פרימה, מתפרש על פני מגדל בן שבע-עשרה קומות ומציע מבט פנורמי נדיר על נופי העיר העתיקה והחדשה.
השטחים הציבוריים במלון משקפים תפיסה עיצובית המדגישה את הקשר עם הסביבה העירונית: צמחייה מקומית המשתלבת עם תאורה טבעית הזורמת דרך החלונות הגבוהים, ויוצרת אווירה המזכירה את החצרות הירושלמיות המסורתיות.
הלובי המרווח תוכנן כמרחב חברתי המזמין אינטראקציה בין האורחים, עם פינות ישיבה נוחות ועמדת קונסיירז׳ המציעה היכרות מעמיקה עם אוצרותיה הנסתרים של העיר.
על קצה המזלג
חדר האוכל המחודש מציע תפריט המשלב בין המטבח הירושלמי המסורתי לטעמים עכשוויים, כשהשפים מקפידים על שימוש בחומרי גלם מקומיים הנרכשים בשווקי העיר. ואם בקולינריה עסקינן, כאן המקום לספר כי בחלל האירוח הסולידי של המלון, מסתתר סוד קולינרי שהוא חלק בלתי נפרד מהמורשת הקולינרית של ירושלים: פיצרייה אותנטית המתהדרת בטאבון מסורתי.
בעיר שהפכה למעצמת פיצות מקומית, בין שלל המטבחים המגוונים שלה - מהאוכל הערבי המשובח ועד האשכנזי של מאה שערים - הפיצה הירושלמית תופסת מקום של כבוד.
בטאבון של פרימה ורה, המשרת אגב גם את הקהל הרחב, ממשיכים את המסורת הזו. הבצק נמתח ביד אמן, הרוטב והגבינה מתמזגים לכדי שלמות על האבן הלוהטת, והתוצאה היא פיצה ירושלמית במיטבה - פריכה, טרייה ומושלמת. זוהי לא עוד פיצרייה, אלא המשך של מסורת קולינרית שהפכה כאמור לחלק בלתי נפרד מחוויית הביקור בעיר.
יח"צ, צילום: איה בן עזרי
חגיגה ירושלמית
ירושלים הייתה תמיד יעד מוצלח לטיולים בדצמבר – החודש שבו התייר הישראלי פוגש בעיר הבירה אווירת חנוכריסמס מלהיבה.
ואכן, למטיילים המחפשים חוויה אורבנית מיוחדת, המיקום המושלם של המלון ברחוב הלל מספק הזדמנות נפלאה לחקור את העיר. הליכה קצרה מובילה אל שוק מחנה יהודה התוסס, מדרחוב בן יהודה, והעיר העתיקה על שלל אתריה.
בערב, ניתן לצאת ברגל אל מתחמי הבילוי החדשים של העיר, המסעדות המובילות והברים האופנתיים. השנה אף מתקיים בעיר לראשונה הפסטיבל הליטורגי במשכנו הזמני בבית ימק"א (במקום בנצרת), ולצידו פועל שוק חג המולד המסורתי המהווה אטרקציה ססגונית ומפתיעה עם דוכני מזון, אמנות, יצירה ויין חם.
בשוק מחנה יהודה הפופולרי, מתקיימת מדי יום חגיגת צבע בלתי נשכחת של ריחות וטעמים. בלילה, חלקו המקורה של השוק הופך כידוע לשדרה תוססת של פאבים וברים, המארחים מבלים רבים (אל תפסידו את הביקור בשוק בערבי יום חמישי).
בשעות הבוקר ניתן ליהנות בתקופה זו מעשרות תערוכות, פעילויות וסדנאות שמקיימת פלטפורמת אירועי האיור "אאוטליין – איור ומילים בירושלים", במרחבים שונים ברחבי העיר, בגלריות, במבנים ייחודיים ובמרחב הציבורי.
יח"צ, צילום: איה בן עזרי
"כל פרט במלון תוכנן מתוך הבנה עמוקה של צורכי התייר העכשווי", ציינו קברניטי רשת פרימה באירוע חשיפת המלון. "רצינו ליצור מקום שיאפשר לאורחים לחוות את ירושלים באופן אותנטי ונוח כאחד. מיקמנו את עמדת הקבלה כך שתשקיף אל הרחוב התוסס, והקפדנו על פינות ישיבה שיאפשרו לאורחים להתבונן בחיי העיר המתנהלים מתחת".
המלון, המצטרף לארבעת מלונות הרשת האחרים בירושלים, מסמל את המשך התפתחותה של רשת פרימה, שמאז הקמתה ב-1990 הפכה לשם נרדף לאירוח המשלב מסורת וחדשנות. כיום מפעילה הרשת מלונות מדן ועד אילת, כשכל אחד מהם משקף את הייחודיות של סביבתו.
עם זריחת השמש, כשאור ראשון מאיר את חומות העיר העתיקה, נדמה שמלון פרימה ורה מצליח להגשים את היעד השאפתני שהציב לעצמו: להיות לא רק מלון בבירה, אלא נקודת מפגש בין העבר, ההווה והעתיד של העיר. מחלונותיו הגבוהים נשקף סיפורה של ירושלים המתחדשת - עיר שאינה חדלה להתפתח ולהפתיע, תוך שמירה על מורשתה העשירה.
מלון פרימה ורה: הלל 23, ירושלים. 02-6209209