צילום: גיל אבירם המלחמה ב-7 באוקטובר 2023 שינתה את פני החברה הישראלית והותירה את חותמה על כל היבטי החיים. בתקופה של אבל וכאב, של התגייסות לאומית ואחדות חברתית, התחדדו המשמעויות של תמיכה מקומית, חוסן וסולידריות. ייבוא המוצרים נעשה מורכב, הכלכלה הישראלית ספגה מכה קשה, ועסקים רבים נפגעו. בתקופה זו, התמיכה בעסקים מקומיים הפכה מבחירה לעמדה מוסרית.
בתוך כך, יותר ויותר שפים מובילים מבינים שניתן ליצור חוויה קולינרית משמעותית בדגש על קהל מקומי ומחירים נגישים.
בלב הוד השרון, במרכז מסחרי שגרתי, צמחה לאחרונה מסעדת בנג׳מין. השף דניאל שליט, עם שלושים שנות ניסיון במטבחים מובילים - מתפקיד סו-שף במסעדת נובו בניו יורק ועד להופעתו ב"משחקי השף" - מציע כאן מטבח ישראלי מודרני המשלב טכניקות בינלאומיות עם חומרי גלם מקומיים.
צילום: גיל אבירם המסעדה, שותפות בין השף שליט לאביב כהן, מציגה גישה מרעננת במרחב הקולינרי הישראלי - ביסטרו יומיומי המציע חוויה איכותית ללא התיימרות. מהעיצוב השקט בגווני בז׳, אפור וחום, דרך הפלייליסט הישראלי, ועד תפריט הקוקטיילים המקורי ("ארץ טרופית יפה" על בסיס ייגרמייסטר ומנגו), כל פרט בתפריט מדגיש את הזהות הישראלית, ולמרות שהיא אינה כשרה, המטבח מכבד מסורות קולינריות - נמנע מהגשת פירות ים, ומקפיד ברובו על הפרדה בין חלב לבשר.
התפריט מחולק לקטגוריות ברורות, המציגות את עושר המטבח המקומי: בקטגוריית ה"ירקות" בולט שיפוד פטריות (46 ₪) במרינדת עשבי תבלין ובהרט, המוגש על מצע יוגורט ובצל ירוק. המנה עסיסית ומתובלת היטב, וניתן להחליף את היוגורט בטחינה.
צילום: גיל אבירם סלקים צלויים עם אגוזי לוז, גבינת מכבים ושמן ירוק (46 ₪) וסלט עגבניות חריף עם לימון כבוש ולאבנה (38 ₪) מעידים על תשומת לב מיוחדת לירקות עונתיים. סלט הפריקה (58 ₪) משלב ירקות שורש צלויים, תאנים יבשות ועשבי תבלין, בתיבול שמן זית, מיץ לימון וטחינה משובחת.
מנות הדגים מהוות את החוזק של המטבח: קרודו דג ים נא (62 ₪) מוגש על מצע לאבנה וסומאק, עם שומר כבוש, אזוב טרי ושמן זית נבאלי מבית בד פתורה. התוספת של בצל שאלוטס וצ`ילי חריף מעניקה למנה עומק טעמים מרשים.
קציצות הדגים (76 ₪) עם לימון פרסי מציעות פרשנות מרעננת למנה מסורתית, ופילה הלברק (89 ₪) צרוב בדיוק על הפלנצ׳ה, מלווה בירקות עונתיים, שום, שמן זית וקרם עגבניות שרופות.
צילום: גיל אבירם בקטגוריית הבשר, מככבים הקבב החלבי (76 ₪) והטרטר פילה בקר (68 ₪) המציגים איזון מוצלח בין מסורת לחדשנות.
הטרטר מרשים בשילוב המדויק של צלפים, בצל כבוש, תאנים יבשות ואגוזי לוז, כשקרם האריסה מוסיף חריפות מדודה. אסאדו במשרה של סירופ רימונים (86 ₪ לנתח של 400 גרם) וספייריבס טלה בגלייז יין לבן, המוגש עם פירה, משוואיה וצ׳ימיצ׳ורי, משלימים את ההיצע. עוד בתפריט - "סיגר חתונות" חדשני במילוי פרגית המוגש עם קרם עגבניות וטחינה.
מנת הניוקי (76 ₪) בחמאת זעתר, המוגשת עם יין לבן, אספרגוס ושום, מאכזבת מעט במרקמה הצמיגי, למרות הרוטב המשובח וגבינת הצאן האיכותית של "משק עברי".
הבורגר המיוחד של הבית (76 ₪) נטחן במקום ומוגש עם סלסת עגבניות, בצל מוחמץ ואיולי זעתר, לצד צ׳יפס מתובל בנענע יבשה.
צילום: גיל אבירםלסיום, נסו את קינוח הקרמו שוקולד (42 ₪) המוגש עם קראמבל טחינה ומציע איזון נכון בין מתיקות לעומק טעמים וחותם את הארוחה בטעם מקומי מובהק.
בנג׳מין מצליחה לספר את סיפור המטבח הישראלי בקול שקט ומדויק. זוהי מסעדת שכונה במיטבה - מקום שאפשר לחזור אליו שוב ושוב, ליהנות מאוכל משובח במחירים הוגנים, ולהרגיש בבית.
רוב היינות המוגשים פה מתכתבים עם הקונספט והם כמתבקש מתוצרת מקומית, המחירים הוגנים ביחס לאיכות, והתפריט מגוון דיו כדי לספק עניין למי שמחפש חוויה קולינרית משמעותית המשקפת את הזהות הישראלית העכשווית.
בנג׳מין - מטבח ובר ארצישראלי - סוקולוב 46, הוד השרון. 073-3228080