צילום: גלי מרגלית
תיאטרון "גשר" העלה לאחרונה הצגה מוזיקלית קסומה המבקשת להרים את מצב רוחו של העם בתקופה המאתגרת באמצעות שירה, ריקוד ומשחק. וזה מצליח להם, מדובר במופע שנוגע בנימי הנפש העדינים ביותר של הקהל.
המופע, "שלום, מלחמה", שהחל להתגבש עוד בימיו של המנהל האמנותי המיתולוגי יבגני אריה ז"ל, מביא לבמה שירים בשפות שונות מתקופות מלחמה.
בבימויו של אמיר י. וולף ובתרגומו של מחזאי הבית רועי חן, נרקמת חוויה תיאטרלית מרגשת במיוחד.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית
הסיפור מתחיל במפגש מפתיע בין אב לבנו החייל, ומכאן מתגלגלת עלילה רגשית שבה הפצעים אמנם פתוחים והלבבות שבורים, אך התקווה נותרת איתנה.
על הבמה מופיעים תחילה רום קלטר בתפקיד החייל ואביו (גלעד קלטר) - יחסי אב-בן המשתקפים גם בחייהם האמיתיים.
בהדרגה מתעשר המופע בכישרונות נוספים: להקה חיה מנגנת לייב על הבמה, ושחקניות מצטרפות למארג האנושי. רגע מיוחד מתרחש כאשר השחקנית ליליאן שלי רות מופיעה לצד בנה, נגן הבס הנרי דוד - שילוב המעצים את סיפור האם המוטרדת והחברה הדואגת.
צילום: גלי מרגלית
הרפרטואר המוזיקלי העשיר כולל יצירות נוגעות לב כמו "מכתב מאימא" של נתן אלתרמן ו"לילי מרלן" בביצועה האלמותי של מרלן דיטריך.
בהתאם למסורת של תיאטרון גשר, גם המופע הזה מלווה בתרגום לרוסית, ומילות השירים מוקרנות בצדי הבמה, נתון שהופך חלק מהקהל לשותף פעיל בחוויה.
הרפרטואר כולל משירי הלהקות הצבאיות, ולהיטי להקת כוורת, ואפילו ביצוע סוחף ל"בלה צ`או" שזוכה לתשואות רמות. אודה שלמרות שאיני זמרת דגולה, מצאתי עצמי בבוקר יום שישי מזמזמת את השירים האהובים.
האינטימיות של המופע מתעצמת כשהשחקנים יורדים אל הקהל; גלעד קלטר מחלק טישו לצופים - מחווה סמלית המקדימה את הדמעות העתידות לזלוג. השחקנים, הלבושים בחליפות שחורות ועונדים סיכה צהובה, מזכירים בעדינות את החטופים - תזכורת שאינה פוסחת על איש מהמשתתפים.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית
על אף שרוב הקהל באולם היה מבוגר, המופע פונה לכל הגילים. במיוחד מרשים עידו מוסרי בפרשנותו המחודשת להומור הנצחי של הגשש החיוור, כשהוא מצליח להפיח חיים חדשים בדמויות המוכרות.
זהו מופע שמבקש לבדר, להעלות חיוך ולתת חיבוק, אבל הוא גם נטוע חזק בתוך המציאות של התקופה המורכבת ומתייחס אליה.
ההצגה מסתיימת עם השיר `הימים האחרים` שכתב חיים חפר והלחין דובי זלצר, בתקווה לימים אחרים, טובים יותר ובתקווה לחזרתם של כל החטופים.
בשורה התחתונה, זוהי בהחלט "הצגה מוזיקלית להרמת המורל וחימום הלבבות, כמחווה לחיילים בחזית ולמשפחות שנותרו בעורף", כפי שמתוארת ההצגה בתוכניה.
מאז השבת של השבעה באוקטובר כולנו המומים וכואבים, ונדמה כי תיאטרון גשר, שעוסק לאורך כל השנה ביצירה, בתרבות ובדיאלוג קבוע עם הקהל, מציע מופע מרגש שמבקש להיות מקום של מפגש, נחמה והתעלות. אז קבלו המלצה, קחו אתנחתא קלה מהחיים וצאו לחוויה עם המון רגש וכישרון.