צילום: גלי מרגלית
ראובן מייסלוס, כוכב הבשר ובעליו של חשבון האינסטגרם המצליח meatcurator, מביא לשוק הישראלי את הטעמים שהפכו אותו לאחת מאושיות הקולינריה המשפיעות ביותר ברשת.
בעידן שבו שוק התבלינים הישראלי מגלגל למעלה מ-205 מיליון שקלים בשנה וצומח בקצב שנתי של 5%, תערובות התבלינים תופסות מתברר כמעט שליש מהשוק כולו. וזו חברים, אינה מקריות! הצרכן הישראלי, שגדל על פפריקה מתוקה, פלפל שחור, שום, כמון וכורכום, מחפש היום אחר פתרונות מתוחכמים יותר למטבח שלו.
צילום: גלי מרגלית
בשיתוף פעולה אסטרטגי עם ג׳רמי גורמה, חברה מובילה בשוק הגורמה המקומי, השיק השבוע מייסלוס באירוע אינטימי בביתו את "קרייזי גאוצ׳ו": קולקציית תערובות תבלינים אותנטיות שמבקשות לשדרג כל נתח בשר ולהפוכו למאסטרפיס קולינרי.
הסדרה המדוברת כוללת שש תערובות ייחודיות המביאות את הטעם האותנטי של האסאדו הארגנטינאי היישר אל המטבח הביתי.
"כל תערובת בסדרה היא תוצאה של מסע קולינרי ארוך", מספר מייסלוס, שהחליף לפני כעשור קריירה מבטיחה בהייטק בעבור אהבתו הגדולה לבשר.
"התחלתי לפתח את התערובות הללו במטבח הביתי שלי, מתוך רצון לשחזר את הטעמים שספגתי בילדותי בארגנטינה. היום, אחרי אינספור ניסיונות וטעימות, אני גאה להציע את התוצאה המושלמת לכל בית בישראל".
סדרת "קרייזי גאוצ׳ו" כוללת כאמור שש תערובות, כשלכל אחת מהן צביון ייחודי משלה: ה-All Purpose Rub היא לדוגמה תערובת רב-תכליתית עשירה ומאוזנת, המותאמת לכל סוגי הבשרים ולכל שיטות הבישול, בעוד שה-Signature Coffee Rub היא תערובת מפתיעה עם שילוב אקזוטי של קפה שנועד לחדד את עומק הטעמים, במיוחד כשמדובר בבקר ובכבש במעשנה.
צילום: גלי מרגלית
תערובת ה-Mexicano Rub נושאת עמה את הטעמים העשירים של המטבח המקסיקני, והיא אידיאלית במיוחד להכנת טאקוס אותנטיים, ואילו תערובת ה-Cajun Rub מציעה חריפות עוקצנית בסגנון ניו אורלינס.
אהבתי במיוחד שני תבלינים מהסדרה. הראשון: Signature Lamb Rub, תערובת ייחודית המשלבת קפה וקינמון ליצירת פרופיל טעמים אקזוטי שיחמיא במיוחד לכבש, והשני - ה-Chimichurri Rub תערובת תבלינים בסגנון ארגנטינאי המאפשרת לכל אחד להכין את הרוטב המסורתי בתוספת של מים, חומץ ושמן זית.
בשוק שבו התערובות לגריל עוף, על האש ולסטייקים מובילות את המכירות, סדרת "קרייזי גאוצ׳ו" מציעה אלטרנטיבה מרעננת ואותנטית. "אנחנו לא יצרנו עוד תערובת נוספת על המדף", מדגיש מייסלוס. "כל אחת ואחת מהתערובות בסדרה מביאה סיפור שלם של טעמים, מסורת וחדשנות".
צילום: גלי מרגלית
"כשאתה פותח צנצנת תבלינים, אתה לא רק מתבל – אתה יוצר", מחדד מייסלוס ומוסיף: "כל תערובת נועדה להעניק לבשר אופי משלו: לפעמים זה טעם עמוק ומורכב, לפעמים רענן ועשבוני, אבל תמיד – תמיד – זוהי תוספת מושלמת".
לטובת השקת הסדרה, חבר מייסלוס לחברת "ג׳רמי גורמה" בראשות ג׳רמי רבינוביץ. "החיבור עם ג׳רמי גורמה היה טבעי לחלוטין", מספר מייסלוס ומפרט: "שנינו חולקים את אותה התשוקה למצוינות קולינרית ואת אותה המחויבות לאיכות בלתי מתפשרת".
ואכן, "ג׳רמי גורמה", שמאז 1999 מתמחה ביבוא ושיווק מוצרי גורמה איכותיים, מביאה אל השותפות את ניסיונה העשיר בשוק הקולינריה הישראלי. שיתוף הפעולה הזה מבטיח שהתערובות הנ"ל תהיינה זמינות במאות נקודות מכירה ברחבי הארץ, החל בקצביות איכותיות ועד למעדניות מובחרות.
צילום: גלי מרגלית
"יצרנו משהו שהוא הרבה מעבר לעוד סדרת תבלינים", מציין רבינוביץ ומחדד: "זוהי הזמנה להצטרף למסע קולינרי שמתחיל בפתיחת הקופסה וממשיך הרבה אחרי שהאורחים כבר מסיימים את הארוחה".
אגב, את המראה המרשים של סדרת התבלינים עיצבה אדוה קורן, מעצבת גרפית ותיקה עם ניסיון של למעלה משני עשורים בתחום המיתוג והעיצוב, ששימשה בעברה כמעצבת הראשית של חברת תבליני פרג׳.
"רצינו שהאריזות ישקפו את האיכות והאותנטיות של התערובות, ולכן חיפשנו מישהי עם הבנה עמוקה בעולם התבלינים", מספר מייסלוס. "אדוה הצליחה ללכוד בדיוק רב את רוח וערכי המותג – שילוב מושלם בין המסורת הארגנטינאית השורשית לחדשנות הישראלית".
צילום: גלי מרגלית
בהתאמה, העיצוב המוקפד משלב אלמנטים גרפיים הרומזים לעולם הבשר והאש, תוך שמירה על מראה ססגוני, צבעוני ועכשווי, כזה שבולט במיוחד על המדף.
ומילה אישית - עבור הצרכן הישראלי, שמחפש דרכים להעשיר את חוויית הבישול שלו, סדרת "קרייזי גאוצ׳ו" מציעה הרבה מעבר לחיסכון בטרחה - היא מציעה כרטיס כניסה לעולם קולינרי שלם, עשיר בטעמים ובמסורת.
כל התערובות כשרות, הן מיוצרות מחומרי גלם איכותיים ומתאימות למגוון רחב של שיטות בישול – מגריל ומעשנה ועד לתנור וכיריים. "המטרה שלי פשוטה", מסכם מייסלוס, "להביא את הקסם של האסאדו האמיתי לכל מטבח בישראל". וואלה, הצליח לו!
מחיר: עד 35.90 שקלים, להשיג בקצביות ובמעדניות ברחבי הארץ.