צילום: גלי מרגלית
יש לנו הרגל קבוע, לצמוד שלי ולי: מדי שישי אנחנו יוצאים לגלות פינות קולינריות נסתרות ברחבי הארץ. הפעם החלטנו לקחת איתנו את החייל שלנו, שיצא לחופשה קצרה, ולצאת למתחם האוכל המדובר בגליל ים – נווה קולינריה קטנה שהתמקמה בין מדשאות ירוקות ואווירה כפרית.
זהו מתחם שצמח מתוך אהבה טהורה לאוכל טוב. מה שהחל כיוזמה צנועה הפך במהרה למוקד עלייה לרגל של פודיז רציניים, המגיעים הנה בהמוניהם ליהנות מתפריטים מגוונים ומפתיעים.
בין עצי האקליפטוס והדשא המטופח תמצאו פינות ישיבה מוצלות, המזמינות להתמסר לחוויה קולינרית בלתי נשכחת.
לוניו פיש אנד צ׳
יפס. צילום: גלי מרגלית
קסם בריטי בלב השרון
הביקור שלנו במתחם מתחיל ב"לוניו פיש אנד צ׳יפס", ממלכת הדגים של עמית אורדן – סיפור משפחתי מרתק בן שלושה דורות שהחוט המקשר ביניהם הוא הים.
מה שהחל כתשוקה של הסב לדייג, המשיך עם האב רמי שעזב קריירה בוהקת בעולם הפיננסים כדי להגשים חלום ולצאת לים, והגיע עד לנכד שהפך את אהבת המשפחה לדגים לחוויה קולינרית על גלגלים.
הפישבורגר (48 שקל) הוא ממש יצירת מופת קטנה. מדובר בקציצת דג ים עסיסית שהונחה בתוך לחמניית בריוש רכה, מלווה בבצל מטוגן שמוסיף מתיקות עדינה וירקות פריכים שמעניקים רעננות לכל ביס.
לוניו פיש אנד צ׳
יפס. צילום: גלי מרגלית לוניו פיש אנד צ׳
יפס. צילום: גלי מרגלית
הכוכב האמיתי פה הוא הפיש אנד צ׳יפס (43 שקל למנה קטנה, 62 שקל לגדולה) – פילה דג קוד עם ציפוי בלילה זהוב ופריך שמסתיר בשר לבן ועסיסי המוגש עם רטבים מסורתיים.
למי שמחפש הרפתקה ים תיכונית, מומלץ לדגום מהשווארמה דג (48 שקל) הטמונה בפיתה יוונית ומשלבת בצל מתובל בסומק ורוטב יוגורט מרענן, יצירה מקורית שמוכיחה שאפשר לחשוב מחוץ לקופסה גם כשמדובר במאכלי ים. הצ׳יפס מושלם – מזכיר את הטעם האותנטי של דוכני הרחוב בלונדון.
נונה פורטונה. צילום: גלי מרגלית
טעימה מארץ המגף
בנונה פורטונה, הפוד טראק האיטלקי על שם סבתו של אבי וטורי שהושק ב-2023, מגיש לנו חתיכת איטליה אותנטית - פיצות בעבודת יד, פסטות טריות, סלטים ויינות משובחים. בחרנו בפיצה ביאנקה פורטובלו, שהוכיחה שגם על גלגלים אפשר ליצור קסם איטלקי אמיתי.
הבצק דק ופריך בשוליים, רך ואוורירי במרכז, ועליו הונחו בנדיבות גבינות ופטריות שלכדו את תשומת לבנו. הפסטו הטרי והבזיליקום הוסיפו רעננות שהשלימה בצורה מושלמת את העושר של הגבינות.
נונה פורטונה. צילום: גלי מרגלית נונה פורטונה. צילום: גלי מרגלית
סיימנו ברביולי במילוי סלק וגבינות - הפתעה מתוקה-מלוחה שהוכיחה שגם במשאית אוכל אפשר ליצור פסטה ברמה של מסעדת שף. כל רביולי היה חתיכת גן עדן: בצק דקיק וטעים שעטף בתוכו מילוי רך ומענג.
הצרפתי. צילום: גלי מרגלית
נשיקה צרפתית
מי שהצית את הניצוץ הראשון במתחם, כבר לפני כשנתיים, היה מיכאל שלמוביץ.
עם "הצרפתי", משאית ההמבורגרים שלו, הוא לא רק פתחו מטבח נייד, אלא יצר תנועה שלמה שמשכה אחריה עוד ועוד יוצרי טעמים למתחם שהיה פעם אוסף מחסנים של הקיבוץ.
ההמבורגר שלו הוא הוכחה שאפשר להפוך קלאסיקה אמריקאית ליצירה צרפתית מתוחכמת. כמו מגדל אייפל קטן בלחמנייה, הוא מתנשא בגאווה עם ריבת בצל מקורמלת ורוטב צ׳דר עשיר.
הבשר מתובל באיפוק צרפתי אלגנטי, שומר על טעמו הטבעי ומגיע עם חריכה מושלמת שמזכירה את הביסטרו הפריזאי הטוב ביותר.
הצרפתי. צילום: גלי מרגלית הצרפתי. צילום: גלי מרגלית
להפתעתנו, דווקא ההמבורגר הטבעוני שלו גנב את ההצגה. קציצת קינואה וסלק שנראית כמו יצירת אמנות מודרנית - מרקם רך אך יציב, טעמים עמוקים עם נגיעות מעושנות, ותיבול מדויק שמעיד על מחשבה רבה. בעוד הגרסה הבשרית מספקת נחמה קולינרית מוכרת, האופציה הצמחונית היא הרפתקה קולינרית מרעננת.
לחובבי ההפתעות, שלמוביץ מקפיד להציע בכל סוף שבוע ספיישל חדש שלא חוזר על עצמו - עוד סיבה טובה לביקור חוזר במתחם שהפך ממחסן נטוש לפנינה קולינרית תוססת.
אוריינטל אקספרס. צילום: גלי מרגלית
טעמי המזרח הרחוק
כמשפחה של חובבי אסיה מושבעים, שתמיד מחפשת את הטעמים האותנטיים של תאילנד, יפן וויאטנם, התרגשנו במיוחד לגלות את אוריינטל אקספרס - משאית אוכל מעוצבת ומושקעת שמצליחה להעביר אותך אסוציאטיבית לסמטה תוססת במזרח הרחוק.
מאחורי הקסם הזה עומדים שני כוכבי קולינריה: אלון אהרונוביץ׳, הבעלים של מסעדת קמאקורה המוערכת ברמת גן, וניר כרמלי, השף המוכשר שעיצב את המטבחים של "זה סושי" ו"וונג".
יחד הם יצרו כאן תפריט מדויק ומתוחכם שחוצה גבולות גיאוגרפיים, אך נמנע בחוכמה מהמלכודות המוכרות של מסעדות פאן-אסיאתיות - לא תמצאו כאן רטבים מתקתקים או שילובים שגרתיים של סויה וצ׳ילי מתוק.
אוריינטל אקספרס. צילום: גלי מרגלית
ה"הוטודוגו" (42 שקל) היא המצאה מבריקה - נקניקיית עוף יפנית ארוכה במיוחד, עשירה ברטבים מדויקים וצ׳ילי אדום בחריפות מושלמת שמעירה את החושים בלי להציף אותם.
הגיוזה (22 שקל לזוג, 44 שקל לרביעייה) הם שיעור ביופי של פשטות: הכיסונים מאודים בעדינות וצרובים בצד אחד עד שחום מושלם, יוצרים מרקם שמשלב רכות ופריכות.
הצמחוני הפרטי שלנו התאהב בגרסת פטריות השיטאקי, שמביאה לדבריו "עומק טעמים מעושן ואדמתי". אני העדפתי את גרסת העוף - עסיסית ומעודנת עם איזון מושלם של ג׳ינג׳ר ושום.
קינחנו עם גרין קארי - קערת אטריות אודון בחלב קוקוס, מנה שתמיד מרגשת אותי מחדש. האטריות הספוגיות "שוחות" ברוטב הקארי העשיר והסמיך, וכל ביס הוא מסע קטן למזרח הרחוק. למרות שהבטן כבר הייתה מלאה עד אפס מקום, לא הצלחנו להפסיק עד שהקערה התרוקנה לחלוטין.
אוריינטל אקספרס. צילום: גלי מרגלית
המתחם פתוח שבעה ימים בשבוע, מ-11:00 עד 22:00 (בשישי עד 15:00), ומציע חוויית אכילה שקשה למצוא במקומות אחרים. זו לא עוד נקודת עצירה לאוכל מהיר – זהו מקום שנוצר מתוך אהבה אמיתית לאוכל טוב, המביא טעמים מכל העולם למקום אחד.
בסופי השבוע המתחם תוסס במיוחד, כשעגלות אורחות מצטרפות למארג הטעמים המגוון.
זהו מקום שמזכיר לנו למה אנחנו אוהבים אוכל - לא רק בגלל הטעמים המשובחים, אלא בגלל החוויה כולה: האווירה הנינוחה, השמש המסננת אור בין העצים, הריחות המתערבבים באוויר, והתחושה שנמצאה פינת חמד קולינרית שיש חשק עז לשוב אליה שוב ושוב...
מתחם משאיות האוכל של גליל ים, ראשון-חמישי, 11:00-22:00. שישי, 11:00-15:00. שבת, 11:00-22:00