יח"צ, צילום: אנטולי קריניצקי
לא מעט דעות קדומות מלוות את עולם ההמבורגר הכשר. המילה "כשר" נתפסת לא פעם כמילה נרדפת ל"משעמם" או "יבש".
אבל ברשת בורגר סטיישן, שהוקמה ב-2019 ונרכשה לפני כשנתיים על ידי שלומי גדות ואנדריי בוברוב - בעלי ניסיון של 15 שנה בתחום המסעדנות - מתרחש משהו שונה לגמרי.
הסניף החדש בטיילת בת ים, המשתרע על פני 130 מ"ר, מקבל את פניך עם ניחוח מפתה של בשר צלוי ובצל מקורמל. העיצוב התעשייתי הנקי, עם קירות הבטון החשוף והתאורה הממוקדת, משדר מיד את המסר: פה מתייחסים להמבורגר ברצינות!
זהו חלק ממהלך התרחבות מרשים של הרשת. בשנה האחרונה בלבד הושקו חמישה סניפים חדשים בתל אביב, במודיעין, בבת ים, בהוד השרון וברחובות.
והתוכניות לעתיד שאפתניות לא פחות: שישה סניפים נוספים מתוכננים להיפתח בחולון, בחדרה, בראש העין, באשדוד, בבאר שבע ובירושלים, כולם כך הובטח באירוע השקת סניף בת-ים, עד סוף שנת 2025.
יח"צ, צילום: אנטולי קריניצקי
הסוד של בורגר סטיישן טמון בפרטים הקטנים: מאחורי הדלפק הפתוח, ניתן לצפות בתהליך ההכנה המדוקדק.
בכל אחד מ-14 סניפי הרשת מותקנת מטחנת בשר תעשייתית המבטיחה טחינה טרייה של הבשר מדי יום.
הקציצות מיוצרות מתערובת ייחודית של נתחי עגל מובחרים, שמבטיחה עסיסיות מושלמת, והקציצות הנשקלות בדייקנות של 200 גרם, עוברות צריבה על פלנצ׳ה לוהטת בטמפרטורה של 250 מעלות - טכניקה שיוצרת קראסט מושלם בחוץ תוך שמירה על עסיסיות פנימית. הטחינה הגסה יוצרת קציצה מלהיבה ובועטת, רחוקה מאוד מיבשושיות או אנמיות, כזאת שלא זקוקה לשום קישוט כדי לזהור.
לצד המנות הקלאסיות שהפכו את הרשת לפופולארית ואהודה - כמו ההמבורגר הקלאסי והספייסי החריף - הושקו בסניף החדש מספר מנות חדשות ומסקרנות: "ליסבון", מנה המציעה המבורגר אסאדו מעושן עם רוקט ובצל מקורמל (68 ₪), היוצרת הרמוניה מושלמת בין העישון העדין לירקות הטריים, ו"קזבלן" המשלבת מיני נקניקיות צ`וריסוס עם איולי בית וצ׳ימיצ׳ורי (68 ₪), במפגש מרתק בין חריפות עדינה למרקמים משתנים.
אבל מודה כי המנה שהכי לכדה את תשומת ליבי היא ה"ניו יורק צ׳יפס" - צ׳יפס פריך ומושלם עם ממרח גבינה טבעונית ואסאדו מפורק (55 ₪), שמוכיחה שגם מנה צדדית יכולה להיות כוכבת אמיתית.
מה שמייחד לשיטתי את בורגר סטיישן הוא הרצון שלה לפנות למגוון רב של קהלים. בהתאמה, התפריט הטבעוני שלה אינו מרגיש כתוספת אחרונה לתפריט אלא כחלק אינטגרלי ממנו - וכך ה"ביונד בורגר" מקבל את אותה תשומת לב כמו אחיו הבשריים, עם תוספות מדויקות שמדגישות את טעמו הייחודי.
ה"סמאש סטיישן" אף הוא דוגמה מושלמת לאמנות ההמבורגר: שתי קציצות דקות שעוברות צריבה אינטנסיבית היוצרת שוליים קריספיים ומרכז עסיסי. הקציצות הללו מוגשות עם בצל סגול צרוב שמוסיף מתיקות טבעית, וגבינה טבעונית שמתמוססת לה בחום ברוך.
יח"צ, צילום: אנטולי קריניצקי
"מגמת ההתרחבות של הרשת היא פועל יוצא מהביקוש הגדול למוצרים שלנו", מסר באירוע השקת הסניף שלומי גדות, מבעלי הרשת. "אנחנו מביאים בשורה של טעם ואיכות בלתי מתפשרת", הוסיף. והוא אכן צודק - כי מתברר שיש דבר כזה המבורגר כשר מעולה - רק פשוט צריך לדעת איפה לחפש אותו...
אבל רגע, לפני שאפרוש אגלה לכם שהחדשות הטובות רק מתעצמות: לא רק שתוכלו מעתה להזמין את הכשר כשר הזה דרך אתר הרשת, בטלפון 9381*, או באמצעות וולט ותן ביס, אלא שבורגר סטיישן מציעה גם שירותי קייטרינג מושקעים לאירועים, עם מגשי אירוח מגוונים המתאימים לכל אירוע - מישיבות עסקיות ועד אירועים משפחתיים. אתם עוד פה?!