יח"צ
אם חשבתם שתפוח אדמה הוא סתם עוד ירק שמככב בעיקר כתוספת משנית לארוחה, הכניסו לצ׳ק-ליסט שלכם את "לה פוטטו" - דוכן תפוח האדמה החדש שהשיקו בעלי מסעדת "להלה" הידועה מרחובות.
יש משהו כמעט מלכותי בפשטות של תפוח אדמה מוקרם. קצת כמו יצירת אמנות טובה, הוא דורש את מלוא תשומת הלב והדיוק, ובתמורה מעניק חוויה קולינרית שקשה להסביר במילים.
ב"לה פוטטו" רחובות הבינו את הסוד הזה והפכו אותו לאמנות של ממש. בהתאמה, הדוכן החדש יגרום לכם לעשות חישוב מסלול מחדש.
המקום, שממוקם ברחוב הרצל הסואן, מוכיח שאפשר להפוך את הפחמימה המנחמת הזו ליצירת אמנות קולינרית – וללהיט התורן של התקופה.
שלושת השולחנות הממוקמים בחזית המקום מאפשרים ישיבה נינוחה ברחוב ומזכירים בתי קפה קטנים בערים אירופאיות. אך מהרו! מאחר שמדובר בשלושה שולחנות בלבד, הם "נחטפים" כמו תפוח אדמה לוהט...
יח"צ
תגידו מה? תפוח אדמה
תפוח אדמה, חרף פשטותו הוא למעשה גיבור קולינרי מורכב ומרתק. בחודשי החורף והאביב, ממש עכשיו, כשתפוחי האדמה טריים ולא עוברים קירור במחסנים, הטעם שלהם מגיע לשיאו.
ב"לה פוטטו" מבינים היטב את העיתוי - לא בכדי הושק הדוכן החדש בדיוק בתקופה המושלמת הזאת המאפשרת לחגוג את הטעם העשיר והמלא של תפוחי האדמה הטריים.
"לה פוטטו" היא פנינה ייחודית מבית רשת תירס, המונה 13 סניפים. הרשת, המוכרת הודות לגרגירי התירס האיכותיים שלה ממלזיה, מציעה בתפריט, מלבד תפוחי אדמה ובטטות צלויים בתנור מעשנה, גם תירס חם עם שלל רטבים עשירים ומפנקים ונאצ׳וס מוקרם איכותי.
האמנות של הכנת תפוח האדמה המושלם היא תרגיל בסבלנות ודיוק. ב"לה פוטטו" מתחילה החגיגה בבחירת תפוחי אדמה גדולים ואיכותיים, בעלי קליפה דקה ופנים עשיר. תהליך האפייה בתנור המעשנה המיוחד הוא כמו מחול מתוזמן - לא דקה יותר מדי, לא דקה פחות.
יח"צ
רגע לפני שתפוח האדמה יגיע אל השולחן, הוא נחרץ בעדינות כדי לשמר את תא האידוי הפנימי שלו, מה שמבטיח מרקם מושלם ועסיסי.
הרגע שבו הוא "נוחת" למאכל הוא רגע של התרגשות קולינרית אמיתית. הקליפה הפריכה, הפנים הרך והעשיר, והתוספות הנדיבות, כל אלה יוצרים מנה שהיא הרבה מעבר לסך חלקיה. זו לא סתם ארוחה, זה טקס שמזכיר לנו איך מאכל כה פשוט יכול להפוך לחוויה שלמה.
הגענו כאמור לבלוס פחמימות כמיטב המסורת, ובהמלצת עידו החביב, ששירת אותנו בצורה מופלאה, בחרנו באחת המנות המומלצות של "לה פוטטו".
מדובר במנת ה"ספיישל להלה" - תפוח אדמה או בטטה, עם חמאה, מלח ופלפל, מוצרלה, בצל מטוגן, תירס, פטריות טריות וזיתים ירוקים ברוטב שמנת אלפרדו (42 ₪).
את מנת הבטטה בחרנו בסגנון חופשי עם התוספות האהובות עלינו: שום קונפי, מוצרלה, בולגרית, בצל מטוגן וזיתים שחורים (46 ₪).
המטבח ב"לה פוטטו" מוכיח שאין באמת צורך בחומרי גלם יקרים או טכניקות מורכבות כדי ליצור מנה בלתי נשכחת. לפעמים דווקא הפשטות, כשהיא מגיעה עם הבנה עמוקה של חומרי הגלם והקפדה על כל פרט, היא שיוצרת את הקסם.
לצד ה"ספיישל להלה" הפופולרי, מציעים פה גם את ה"ספיישל טוניסאי" המסקרן. זוהי מנה המורכבת מתפוח אדמה או בטטה עם חמאה, מלח, פלפל, לימון כבוש, אריסה, טונה, ביצה קשה וזיתים ירוקים (44 ₪).
השילוב המפתיע של טעמים אוריינטליים מסורתיים עם חומרי גלם איכותיים יוצר חוויה קולינרית מיוחדת במינה.
יח"צ הזמנו גם מנת גרגירי תירס. הגרגירים איכותיים וגדולים ובעלי מרקם ייחודי. המנה מורכבת מלבד התירס גם מחמאה, מלח, פלפל, רוטב שום, רוטב צ׳ילי מתוק ופרמז׳ן, ומוצעת בשלושה גדלים: בייבי (22 ₪), גדול (27 ₪) וענק (32 ₪). אנחנו אגב הסתפקנו בקטן.
לקינוח הזמנו מנת נאצ׳וס מוקרם המוגשת בליווי סלסה וגבינת שמנת (35 ₪). אה, ויש גם מבצע מצוין על בקבוק בירה ב-14 ₪ בלבד, מה שהופך את כל הארוחה לחוויית מאנץ׳ מושלמת.
ב"לה פוטטו" מוכיחים שלא צריך מקום גדול כדי להגיש אוכל טעים ומנחם. הישיבה האינטימית ברחוב, המנות המשביעות והשירות החביב והאישי (תודה, עידו!) יוצרים חוויה נעימה ומזמינה.
לסיכומו של עניין - הדוכן של "לה פוטטו" הוא הוכחה חיה לכך שלפעמים דווקא המאכלים הפשוטים ביותר, כשהם מוכנים באהבה ובתשומת לב, יכולים להפוך לחוויה קולינרית בלתי נשכחת.
זהו מקום שמצליח להפוך את תפוח האדמה הצנוע למלך השולחן, ועושה זאת בכישרון רב.
"לה פוטטו" - הרצל 202, רחובות
ראשון - חמישי - 11:00-02:00; שבת - 18:00-02:00