יח"צ, צילום: אסף קרלה
הטבעונות הולכת וצוברת תאוצה, וכיום היא לא רק טרנד אלא דרך חיים עבור רבים בישראל ובעולם. התזונה הטבעונית, הידועה כעשירה בסיבים, נוגדי חמצון ומינרלים חיוניים כמו אשלגן ומגנזיום, מסייעת לא רק לשמור על אורח חיים בריא אלא גם תורמת לירידה במשקל ושמירה על בריאות הלב.
ברשת קפה ביגה מבינים את הביקוש והשינוי התרבותי ובמסגרת אירועי יום הטבעונות העולמי שצויין בתחילת החודש, היא השיקה תפריט טבעוני הכולל מנות שף שמשלבות טעמים מהמטבח הישראלי לצד השראות מהעולם.
המהלך של ביגה משקף תמורה עמוקה בתרבות הקולינרית הישראלית. אין מדובר עוד במענה שולי לקהל מצומצם, אלא בהבנה שטבעונות היא חלק בלתי נפרד מעתיד תעשיית המזון. הצעד של הרשת מאפשר לסועדים טבעונים להשתלב בחוויה החברתית של הארוחה מחוץ לבית, מבלי להתפשר על ערכיהם או על איכות המנה.
יח"צ, צילום: אסף קרלה
לדברי איתי שפיגל, שף הרשת, מדובר בצעד טבעי לקראת נגישות קולינרית רחבה יותר.
"הטבעונות היא כבר מזמן לא טרנד, אלא בחירה מודעת וערכית שאנחנו בביגה רוצים לתמוך בה", הוא אומר ומבאר "אנחנו גאים להעניק חוויית טעמים איכותית וידידותית לטבעונים וגם לאלה שרק מתחילים לצמצם בצריכת הבשר מסיבות בריאותיות וסביבתיות".
בין המנות תוכלו למצוא: ארוחת בוקר טבעונית מפנקת עם ממרחים טבעוניים, חביתה טבעונית, סלטים ולחם ביגה (82 ₪), טאקו מקסיקני עשיר באסאדו טבעוני מפורק, איולי צ׳יפוטלה ונאצ׳וס עם מטבל חלפיניו (57 ₪), פוקאצ׳ת חריפים שכוללת פלפלים חריפים, מטבוחה וממרח שום זעתר (49 ₪) ועוד.
המנות כוללות גם פיצה טבעונית עם גבינה נמסה ובחירת תוספות (56 ₪) ומוקפץ אודון טוקיו בסגנון יפני עם אטריות, טופו ובוטנים (72 ₪), זו אגב, הייתה המנה האהובה עליי, טעמים מיוחדים של המזרח, אבל מעודנים, כי בכל זאת כאן אנחנו בארץ הקודש...
יח"צ, צילום: אסף קרלה התפריט החדש מדגים הלכה למעשה כיצד מטבח טבעוני יכול להיות יצירתי ומושקע, ולא רק תחליף או פשרה. ההשקעה בפיתוח מנות מקוריות, במקום הסתפקות בהתאמות בסיסיות של מנות קיימות, מעידה על מחויבות אמיתית לקהל הטבעוני.
אז יצאנו לבילוי עם משפחתי, עם ילדה שאלרגית לביצים, וזה התגלה כבחירה מעולה, שחוסכת הרבה דרמות סביב השולחן.
פתחנו עם סלט הכרובית עם הטיבול החמצמץ, שהיה מרענן ופריך עם שילוב נהדר של סומק, נענע וצנוברים קלויים שהוסיפו קראנץ׳ מפתיע. הפוקאצ׳ה גם היא הייתה רכה וטעימה, לצד שמן זית וגרדת עגבניה שהיו הצלחה בקרב החך הצעיר.
יח"צ, צילום: אסף קרלה התפנקנו גם בטוסט הטבעוני – הגבינה הייתה נמסה ורכה, עם תוספות קלות ומדויקות לבחירתה של הילדה. אם לא הייתם מגלים לי, הייתי בטוחה שמדובר בטוסט עם גבינה רגילה.
ללא ספק, ביגה הצליחה לייצר חוויה קולינרית טבעונית יוצאת דופן שמתאימה גם לאלה שאינם טבעונים. אם אתם מנסים להפחית את צריכת מוצרי החלב או מוצרים מן החי, נסו את התפריט הזה בפעם הבאה!
השורה התחתונה: יוזמות כמו זו של ביגה מסמנות נקודת מפנה בתפיסת הטבעונות בישראל. הן מוכיחות שאפשר ליצור תפריט טבעוני עשיר ומגוון שמושך גם קהל שאינו טבעוני, ובכך תורמות להנגשת אפשרויות התזונה הטבעונית לציבור הרחב. ככל שיגבר הביקוש למנות טבעוניות איכותיות, כך יתרחב ההיצע, ועמו גם ההזדמנות לשינוי תזונתי משמעותי בחברה הישראלית.