יח"צ. צילום: רפי דלויה
אפשר לקרוא לזה נובמבר פסט?
מאז שחודש אוקטובר הפך עבורנו לחודש זיכרון שעוד לא התאוששנו ממנו, קצת מוזר להיזכר שרק לפני שנתיים אוקטובר היה עבור חובבי הבירה החודש לחגוג חוויית שתייה אותנטית עם שילוב של מסורת אירופית.
בכל רחבי תבל נהגו לציין את האוקטוברפסט בפסטיבלי בירה המוניים ושמחים, עם בירות מיוחדות שיוצאות רק לרגל החודש החגיגי.
אבל אצלנו, מותר להזיז את החגיגות לנובמבר. וגם "חגיגות" זו מילה גדולה למצבנו השברירי. תנו לנו כוס בירה טובה בסוף יום עבודה, נסתפק בזה בינתיים.
אז לכבוד הזמן הזה בשנה, בירה אלכסנדר השיקה את "אלכסנדר לאגר Fest" – בירה לאגר בסגנון Festbier גרמני קלאסי.
מבשלת הקראפט הישראלית, שכבר קטפה שלל פרסים בזירה הבינלאומית, ממשיכה לפתח ולהעמיק את התמחותה בשוק הקראפט.
לאחר הצלחה מסחררת במהדורה המיוחדת בשנה שעברה, הבירה החדשה תהיה זמינה כעת בפריסה ארצית ברשתות השיווק המובילות ובברים נבחרים ברחבי הארץ, הן בבקבוקים והן מהחבית.
יח"צ. צילום: רפי דלויה
במבשלות קראפט בעולם ניכרת מגמה הולכת וגוברת של ייצור בירות לאגר, שנחשב לאתגר משמעותי בשל הצורך בטעמים מדויקים ונקיים. ייצור לאגר איכותי משמש כתו איכות עבור מבשלות קראפט, מאחר שאין מקום לטעמי לוואי או טעויות בתהליך.
מבשלת אלכסנדר מציגה עם "אלכסנדר לאגר Fest" את המומחיות שלה בתחום זה, ומביאה לצרכנים בישראל חוויית שתייה אותנטית המשלבת מסורת אירופית ובירה ישראלית מעולה.
יח"צ. צילום: רונן מנגן
זוהי בירה אלגנטית עם מתיקות עדינה ומרירות מאוזנת. צבעה זהוב עם ראש קצף לבן וסמיך, שתספק למי שביקר בפסטיבל אוקטוברפסט פלאשבק נוסטלגי ומענג.
הבירה אינה מסוננת ואינה מפוסטרת, ולכן עשירה יותר בטעם ובריח. היא מכילה משקע עדין של שמרים על קרקעית הבקבוק, כך שהבירה ממשיכה "לחיות" בבקבוק ונשמרת טרייה ועשירה עד לשתייתה.
נפגשתי בשבוע שעבר עם ליאור בלמס, ברומסטר ומנכ"ל בירה אלכסנדר, במבשלה בעמק חפר (כן, ממש ליד נחל אלכסנדר). "אלכסנדר לאגר Fest", סיפר לי ליאור, "היא בירה שמביאה את הקסם של פסטיבל אוקטוברפסט הגרמני אל הצרכנים בישראל.
ההשקה הרחבה של הבירה היא ביטוי נוסף ליכולת שלנו להמשיך לחדש ולהנגיש את בירות הקראפט לקהלים חדשים, תוך שמירה על המסורת והאיכות שהפכו אותנו למובילים בתחום בירות הקראפט בישראל".
מחיר: לבקבוק של 330 מ"ל: 14-16 ₪. אחוז אלכוהול: 5%.
יח"צ
כדורסל וקוניאק
לרגל השקת המהדורה המוגבלת של HENNESSY NBA, התדר וקוניאק הנסי (נותן החסות הרשמי של ה-NBA) משיקים את פרויקט "Ballout" - טורניר סטריטבול תחרותי נושא פרסים.
בין ה-6 ל-9 בנובמבר, למשך ארבעה ימים, תהפוך רחבת בית רומנו למגרש כדורסל מאובזר, שיכלול טריבונות לצופים ולוח תוצאות דיגיטלי. הכניסה לאירוע פתוחה לקהל ללא תשלום. בטורניר ייקחו חלק 16 קבוצות המייצגות את חיי הלילה והתרבות של תל-אביב, ובהן פיצה לילה, הרצל 16, בוסר, קרוט, האחים והנסי אולסטארז.
הקבוצות מורכבות משלושה שחקנים ושחקניות, כאשר כל קבוצה תוכל לבחור שחקן חיזוק רביעי, מה שמבטיח הפתעות ליהוק לא שגרתיות. מגרש הכדורסל יעוצב בשיתוף פעולה עם "ספלאשפרוג׳קט", פרויקט ייחודי שהוקם על ידי ליאם שרם ז"ל, שנרצח בשבעה באוקטובר בשדרות.
הפרויקט נועד לשקם ולצבוע מחדש מגרשי כדורסל קהילתיים ברחבי הארץ עבור ילדים ונוער בשכונות מוחלשות, בשיתוף פעולה עם אמנים ידועים. את המגרש המיוחד שיוקם בבית רומנו עיצב האמן עדי נחום.
בין המשחקים ולאחריהם יופיעו על המגרש אמנים ומוזיקאים בולטים מהסצנה המקומית, לצד הופעות פריצה מיוחדות. לצד החוויה הספורטיבית והתרבותית, ייהנו המבקרים מחוויה קולינרית יוצאת דופן.
תפריט מיוחד שהורכב על ידי השף אייל שני יציע מנות אצטדיון אייקוניות כמו סמאשבורגר, קריספי צ׳יקן, קורן דוג וצ׳יפס באינטרפרטציה ייחודית. בנוסף, בר קוקטיילים מיוחד יציע מגוון רחב של קוקטיילים המבוססים על הקוניאק המפורסם, כמו Hennessy Ice Tea, Hennessy Highball ו-Hennessy Colada.
לצידם יוגשו גם משקאות קלאסיים כמו Hennessy VS, VSOP ו-XO, לטעימת הקוניאק בצורתו הטהורה.
יח"צ, עומר הברון. צילום: דן יהודה
בירה שקמה בשיתוף פעולה מוזיקלי
הזמר הישראלי ג׳ימבו ג׳יי (עומר הברון) מכריז על סדרת מופעים מיוחדת בשם "במקום בו אני גר", על שם אחד משיריו הפופולריים, שקיבל משמעות עמוקה יותר מאז תחילת הלחימה.
ההופעות יתקיימו בברים ברחבי הארץ, כאשר לקהל ניתנת האפשרות להחליט כמה ביכולתו לשלם עבור המופע.
הבחירה של בירה שקמה לתת חסות למופעים אלה נולדה מתוך החיבור הטבעי שנוצר בין המותג לזמר, על בסיס ערכים ארץ-ישראליים ומתוך הרצון ליצור תוכן אסקפיסטי ומשחרר, בייחוד לתושבי הצפון והדרום.
יח"צ
בירת הקראפט הישראלית "שקמה" קרויה על שם העץ המיתולוגי ונחל שקמה הזורם בסמוך לקיבוץ שבו מתגורר ג׳ימבו ג׳יי כבר למעלה מעשור. הבירה מכילה שעורה ישראלית ומיוצרת במבשלה באשקלון, לא הרחק משם.
ג׳ימבו ג׳יי: "המופע במקום בו אני גר הוא מופע אינטימי ואקוסטי ששם את המילים במרכז. בחודשים האחרונים הבנו שקיים צורך כזה - אנשים רוצים לצאת ולהתאוורר בהופעות, אבל מעדיפים אותן בפורמט רגוע יותר.
בנוסף, כל המופעים בסדרה יהיו בשיטת "שלם כפי יכולתך" כדי שהמופע יהיה נגיש לכולם: לתושבים באזורים מוכי מלחמה שהנסיעה מחוצה להם מורכבת כרגע, ולאנשים שבתקופה כזו אינם יכולים להרשות לעצמם לצרוך תרבות במחיר מלא. 20 אחוז מהכנסות המופע יועברו לנט"ל, השותפים ליצירת המופע, ושולחים עמדות מידע שאליהן ניתן לפנות בסוף המופע".
מחיר: עלות הכרטיסים נעה בין 30 ₪ ל-150 ₪, כש-20 אחוז מהכנסות המופע יתרמו לעמותת נט"ל המסייעת לנפגעי טראומה לאומית.
תאריכי הופעות:
חרושת 11, כרמיאל - 5.11
פאב קיבוץ בארי - 17.11
יח"צ
חגיגות הבוז׳ולה בפתח
בכל העולם, וגם בישראל, ייפתחו יינות הבוז׳ולה נובו ב-21 בנובמבר בחצות ודקה. חברת שקד מפיצה בישראל את היינות של "מלך הבוז׳ולה" - ג׳ורג׳ דובף, שייסד את היקב המשפחתי הנושא את שמו. יינות הבוז׳ולה נובו של דובף מוכרים בתוויות הצבעוניות ובקמפיינים הססגוניים המלווים את השקתם.
בתחילת הדרך נשלחו היינות מאזור בוז`ולה לפריז במרוץ חגיגי, שהפך בשנות ה-70 לאירוע לאומי צרפתי.
הסלוגן המפורסם של הקמפיין היה: "Le Beaujolais Nouveau est arrivé" ("הבוז׳ולה נובו הגיע"). במהלך השנים התפשטה מסורת חגיגות הבוז׳ולה גם לשאר העולם, וכמובן גם לישראל.
ג׳ורג׳ דובף בוז׳ולה נובו הוא בוז׳ולה נובו קלאסי מענבי גאמה נואר - פירותי, קל, צעיר ומהנה, עם ניחוחות תות ובננה אופייניים והרבה רעננות ושמחת חיים.
מחיר: 69.90 ₪.
לכבוד המאורע, הנה כמה עובדות על היין שהפך לתופעה:
יין הבוז׳ולה נובו (הבוז׳ולה החדש) מושק מדי שנה בכל העולם בחגיגות ופסטיבלים בתאריך זהה, הידוע כ"יום הבוז׳ולה" (יום חמישי השלישי של חודש נובמבר בשעה 00:01). לצורך כך מוטסים היינות לכל רחבי הגלובוס מספר ימים קודם לכן, וחל איסור מוחלט לפתוח אותם לפני המועד הנקוב. באזור בוז׳ולה לבדו מתקיימים כ-120 פסטיבלים מקומיים לציון השקת היין החדש.
זהו יין המיוצר באזור בוז׳ולה בצרפת מזן הענבים גאמיי (גאמה) נואר. הנובו הוא יין צעיר למדי שמשוחרר לשוק תקופה קצרה ביותר לאחר הבציר. לצורך כך הוא מיוצר בטכניקה ייחודית (תסיסה קרבונית) המעניקה לו אופי פירותי קל, ייחודי ומזוהה מאוד.
בוז׳ולה הוא אזור יין שנחשב לחלק מאזור בורגון רבתי. כשליש מענבי האזור מיועדים לייצור יינות הנובו הצעירים. יינות אלו מסמלים את סיומו של הבציר ותחילתה של "שנת היין החדשה". יתר הענבים משמשים ליינות נוספים מזן הגאמיי. יינות הבוז`ולה קרו, למשל, מגיעים מ-10 כפרים מוגדרים ומעניקים איכויות גבוהות למדי.
את יינות הבוז׳ולה נובו מומלץ להגיש קרירים (כ-14–16 מעלות). שעה במקרר לפני ההגשה תביא אותם לטמפרטורה האידיאלית. המרתף אינו רלוונטי במקרה של הבוז`ולה נובו - זהו יין ששותים בצעירותו והוא אינו מיועד להתיישנות ארוכה.