יח"צ כשהמילים "מותג בינלאומי חדש" ו"המבורגר כשר" מתעופפות באוויר, הגבה שלי בדרך כלל מתרוממת בספקנות. אבל כשגיליתי שמאחורי ההבטחות הגרנדיוזיות ניצבת השקעה של מיליון וחצי שקלים והצמד המנוסה גלעד אלמוג וניר אדרי (מבעלי רשתות גרג וביגה) שחברו למרט רוסומחו שאחראי על הקולינריה ועל התפעול, החלטתי לתת לעניין צ`אנס...
בניגוד לרשתות המזון שמתחילות לרוב בסניף בודד בלב תל אביב ואז מתרחבות החוצה, ב"מי מה מו" (Me Ma Mu) בחרו באסטרטגיה מעט שונה והתחילו דווקא מהפריפריה.
הסניף הראשון הושק בשכונת המדע ברחובות, והשני בקריית אונו, באזור המכונה "השדרה האקדמית" - כרגע שטח בנייה תוסס שעתיד להפוך למוקד פעילות משמעותי.
יח"צ כבר בכניסה לסניף רחובות, העיצוב של אלונה אליאסי לוכד את העין - פאסט-קז׳ואל מודרני המשלב אלמנטים של דיינר אמריקאי קלאסי, בלי ליפול למלכודת הטרנדים החולפים.
המקום הומה אדם גם בשעת צהריים רגועה של יום חול, מה שמעיד על משהו שב"מי מה מו" עושים כנראה נכון.
התפריט המצומצם פה - שלוש גרסאות המבורגר, אופציית עוף, מנה טבעונית ושלוש תוספות - מעיד על ביטחון עצמי מופרז או על טיפשות גדולה. אחרי הטעימה, אני נוטה לקבוע נחרצות כי מדובר באופציה הראשונה.
ההמבורגר הבסיסי (53 ₪, 72 ₪ עם תוספות) מפתיע בעסיסיות שלו, במיוחד בהתחשב במגבלות הכשרות. הבשר נטחן במקום, הצלייה שלו מדויקת, והתוצאה המרשימה טמונה בלחמנייה טרייה עם תוספות מתבקשות: חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל סגול ומריחה של רוטב בצלים מקורמלים. יאמי!
הכוכב האמיתי בגזרת ההמבורגרים הוא ללא צל של ספק ה"דירטי בורגר" (57 ₪, 76 ₪ עם תוספות). רעיון פשוט אך גאוני - לאחר צליית הקציצה היא נטבלת ברוטב לפני ההגשה, מה שהופך אותה ליותר ג׳וסית.
לרשותכם שתי אפשרויות: האחת - רוטב פטריות עמוק ואומאמי למי שמעז, השנייה - רוטב ברביקיו מעושן לסולידים יותר. שני הרטבים עובדים מצוין, ומעניקים שכבת טעם מלהיבה מבלי להשתלט על הבשר עצמו.
יח"צ ועכשיו לתוספות, שלרוב מקבלות ממני אזכור של שורה וחצי. הפעם, הן גנבו את ההצגה.
הצ׳יפס (18 ₪) הוא בבחינת הגאולה שחיכיתי לה - פריך, זהוב ומושלם. הנאגטס (35 ₪ לרביעייה, 52 ₪ לשישייה) מפתיעים עם השילוש הקדוש: תיבול פיקנטי, טמפורה, ושכבת קראנץ׳ של נאצ׳וס וקורנפלקס. הנאגטס מוגשים עם ששה מטבלים מעולים שמכינים במקום: איולי קארי, איולי צ׳יפוטלה, איולי כמהין, איולי עשבי תיבול, איולי צ׳ילי ואיולי פלפלת שתתקשו להפסיק לנגב אותו, בהתחייבות!
אבל מודה שאהבתי במיוחד את ה"קריספי כרוב" (22 ₪) - המצאה אדירה שהופכת את הירק המשעמם הזה למעדן קריספי ממכר. מדובר בפלחי כרוב שטוגנו בשמן עמוק המוגשים זהובים ונטולי שמנוניות עודפת. נשבעת שמצאתי את עצמי מסיימת אותם הרבה לפני שהצ׳יפס וההמבורגר הספיקו "לנחות" בשולחן.
רשת "מי מה מו" מתכננת התרחבות מהירה - ראשון לציון, אשדוד, ירושלים וחיפה בתור, עם יעד של שמונה סניפים עד סוף 2024 ושאיפות בינלאומיות לשנה שאחרי. בדרך כלל, הייתי מגלגלת עיניים למשמע תוכניות שאפתניות שכאלה, אבל הפעם, אחרי שטעמתי את התוצרת, אני מוצאת את עצמי מאמינה שיש פה משהו.
בין אם מדובר בהשקעה הכספית המשמעותית, בניסיון העשיר של היזמים, או פשוט בעובדה שהאוכל פה ממש טוב - נראה ש"מי מה מו" באמת פה כדי לרוץ למרחקים ארוכים.
השורה התחתונה: הכי נקי, הכי דירטי, והכי מבטיח שראיתי בזמן האחרון...
מי מה מו, או Me Ma Mu, הכרמל 80, רחובות והשדרה האקדמית בקריית אונו