יח"צ. צילום: ספיר קוסה
מתחם "חצר השוק" בנתניה, הממוקם בלב השוק העירוני באזור שכונה בעבר "שוק העופות", עבר לאחרונה מתיחת פנים משמעותית והפך מאזור סואן ומאובק למרכז בילוי אורבני תוסס ומלא חיים.
אם בעבר הרחוק שמענו כאן רק קרקורי תרנגולות, היום אנחנו זוכים לקריאות "לחיים" לצד מוזיקה חיה, קוקטיילים איכותיים ואוכל משובח שמוגש תחת כיפת השמיים הודות לשיתוף פעולה בין עיריית נתניה והמותג "חצר השוק", שקיים גם ברעננה וכפר סבא ובסיועם של חברת הנדל"ן "קבוצת דוד אזולאי" ומשרדי התיירות והתחבורה.
יח"צ. צילום: ספיר קוסה
"חצר השוק" הוא עדיין סוד ליודעי דבר, אבל אני כבר רואה איך בקרוב יהפוך לאחת מפינות הבילוי המבוקשות ביותר בנתניה, כזו שמשלבת בין אווירה שוקקת חיים של שוק אותנטי במהלך היום, לאווירה קסומה ונעימה של בילוי לילי בלב העיר.
אם תגיעו ביום שישי בבוקר, תוכלו ליהנות מהשוק האותנטי, אחד האחרונים שנותרו בארץ. צבעוניות בלתי נגמרת עם דוכני ירקות טריים, ריחות של תבלינים באוויר, ותבשילים מלאי טעמים, לצד בילוי עם הופעת לייב כייפית. רק תמשיכו עם הסמטאות הצרות של השוק ותגלו מתחם בילוי שונה ומרענן.
יח"צ. צילום: ספיר קוסה
הופעה חיה וקוקטיילים – שילוב מושלם לחוויה בלילה
בערבים, הקסם האמיתי של מתחם "חצר השוק" מתחיל להתגלות. בין הדוכנים והברזלים הישנים, נפתח אזור ישיבה מזמין מול במה רחבה ותחת כיפת השמיים.
אפשר לשבת ב"קופסה", הבר השכונתי שנמצא ממש בלב המתחם ונקרא על שם אצטדיון המיתולוגי של נתניה שהיה בהמשך הרחוב, ולפתוח את הערב עם קוקטיילים מצוינים, בירה צוננת, ותחושת קהילה חמה. יש גם תפריט נשנושים מפתיע כולל מנות כמו ברוסקטה טרייה, פיצה איכותית, וגם סלטים קלילים.
בהמשך הערב, לדעתי, הטריבונה היא המקום להיות בו! במתחם העליון יש במה להופעות לייב שגרמו לנו לרקוד בכיסא. בכל ערב מתקיימות הופעות של להקות חיות, והאווירה הופכת לשמחה ומלאת חיים. הצלילים ממלאים את האוויר, וכולם יושבים סביב השולחנות תחת השמיים הפתוחים, ונהנים ממוזיקה איכותית ואוכל מעולה.
לרגע התבלבלתי וחשתי שאני ביוון!
יח"צ. צילום: ספיר קוסה
טעמים משובחים: תפריט חלבי ופיש אנד צ׳יפס מפנק
והאוכל כאן? ממש נהדר. תפריט השף החלבי שבטריבונה משלב בין קלאסיקות אהובות למנות שמפתיעות בכל ביס.
אם אתם אוהבים פסטה, תתכוננו להתפנק על הרביולי שהוכן במיומנות ומגיע עם רוטב עשיר ומענג. הפיש אנד צ׳יפס עם ציפוי פריך הוא מנה שמתאימה בדיוק לשילוב עם כוס בירה קרה – הטעמים, המרקם והטריות של הדג הופכים את המנה למושלמת. סלט רענן ומלא ירקות טריים משלים את התפריט, ומוסיף קלילות לחוויית האכילה.
ממש נהניתי גם מהקוקטיילים המיוחדים שהגיעו במנה נדיבה מאוד!
יח"צ. צילום: ספיר קוסה
הערב הזה הרגיש כמו קפיצה קטנה לטברנה יוונית, ומאוד משמח לדעת שזו אפשרות – להיות כאן ולהרגיש שם, עכשיו כשהטיסות מתבטלות, והשמיים חצי סגורים, וכל מה שאנחנו רוצים זה לפעמים כמה שעות ליהנות, ולראות את היופי והטעם של החיים.
אין לי ספק שאני עוד אחזור. הקוקטיילים מצוינים, האוכל טעים והמוזיקה חיה שמשתלבת בצורה מושלמת עם האווירה, המקום הזה מציע חוויה שאי אפשר למצוא במקומות אחרים. מי ירצה לשתות בירה בלי הופעה, כשאפשר עם? לא ככה?
המתחם פתוח לקהל הרחב בערבי רביעי, חמישי ומוצ"ש (כשעה לאחר צאת השבת), וביום שישי מתקיימת קבלת שבת עד שעה לפני כניסת שבת.
בימים ראשון-שלישי המקום הופך לחלל אירועים, המגיש אוכל ובר שתייה מגוונים וכשרים.
"חצר השוק": רחוב זנגוויל 9-7 (הכניסה דרך שדרת הברים המשופצת בשוק), נתניה. 055-3355770