יח"צ. צילום: בת שחר ניסן ברמן, יש לי בושם בקוקטייל
מתי בפעם האחרונה אכלתם ארוחה שלמה שמבוססת על ניחוחות בושם?
הארוחה כוללת זוג קוקטיילים ומגש בן שלוש קומות, והיא תוגש באמצע השבוע בין השעות 17:30 ל-19:00.
מרכיבי הארוחה: קוקטיילים (זוג) המבוססים על ג׳ין מתובל, לימון, ליקר אשכוליות, אנגוסטורה, ואבקת פטל ומגש טעימות הכולל: לחמים, גבינת ברי אפויה בדבש וטימין, גאודה שום שחור וגאודה בקר, חמאה וריבת שרי ביתית, זוג בריושים, האחד עם דג סלמון והשני עם טונה אדומה, שניהם בכבישה עדינה, שמנת פוריקקה, סלטון אגסים זעתר טרי וגרידת מנדינה ומקרונים בטעמי קקאו ותפוז.
מחיר: 159 ₪ לזוג (בתוספת 35 ₪, תוכלו ליהנות מקינוח לבחירה: עוגת גבינה באסקית או מוס שוקולד).
פלאז׳ה קפה - כיכר צינה דיזנגוף 3, תל אביב.
יח"צ. צילום: יניב כהן
תערוכת "וויסקי לייב" חוגגת עשור
תערוכת העשור של המותג הבינלאומי "וויסקי לייב" מבית Whisky Magazine, מתקיימת השנה במתחם אקספו תל-אביב, בין התאריכים 25-26 בספטמבר.
התערוכה מתקיימת מדי שנה ביותר מ-30 ערים בעולם, וביניהן אוסטרליה, אירלנד, אנגליה, ארה"ב ועוד.
השנה התערוכה מרחיבה את כמות המשתתפים והופכת לאירוע הוויסקי המוביל בארץ. יוצגו בה עשרות בקבוקים נדירים, יתקיימו סדנאות ויוגשו בנוסף למגוון סוגי הוויסקי גם קוניאק, רום, ג`ין, ליקרים איכותיים, ומשקאות בוטיק נוספים.
בנוסף, יוצגו חידושים רבים בתחום הוויסקי ומגוון מותגים מרחבי העולם - מהמזקקות המובילות ועד למזקקות ביתיות קטנות ומבקבקים עצמאיים.
השנה שמה התערוכה דגש על מוצרים תוצרת ישראל ותמיכה בעסקים ישראלים. על כן, משתתפות בה מזקקות ישראליות רבות: מזקקת מילק & האני, מזקקת גולני, מזקקת ירושלמי, מזקקת אולגאר (מפונים עכשיו), מזקקת רוח ומזקקת לג׳נד.
לצידן, משתתפים גם עסקי אלכוהול ישראלים שאינם מייצרים וויסקי: מזקקת באסל (ערק), בירה תומר (פרויקט הנצחה ללוחם גולני שנפל בשבעה באוקטובר בהגנה על מוצב כיסופים, שאהב מאוד בירה ולכן אביו ושאר משפחתו הוציאו בירה לזכרו), חברת MyWhiskey (שעושה השקעות בחביות וויסקי ותעביר גם סדנא בנושא), וחברת גורי סיגר (יצרנית סיגרים) שגם משיקה את בלנד "וויסקי סיגר" הראשון בישראל בתערוכה.
לצד כל אלה משתתפים השנה בתערוכה גם ענקים בינלאומיים לדוגמה מותג הוויסקי מקאלן (שחוגג השנה 200 שנה), גלנליווט (אף הוא מציין השנה 200 להיווסדו), נייקד מאלט, גלנמורנג׳י, סינגלטון, ג׳ק דניאלס, גלנפידיך, טילינג, טומינטול ועוד רבים טובים ומוכרים.
יח"צ. צילום: אייל קרן
בירות בלגיות יהפכו את החג לשמח יותר
הבירות הבלגיות האיכותיות "הוגרדן" ו"לף" משיקות מארזים חגיגיים חדשים לקראת החגים.
הוגרדן נחשבת לבירת החיטה הבלגית הנמכרת ביותר בעולם. טעם הבירה ייחודי, ומשלב ארומות מרעננות של פירות הדר, המתכתב עם הטבע והכפר הבלגי ממנו הבירה הגיעה, תוך שמירה על המתכון הייחודי שיצרו נזירי הכפר לפני למעלה מ-600 שנה.
המארז כולל: 4 בקבוקי בירת חיטה (330 מ"ל כל אחד), לצד מתנה ייחודית: כוס אייקונית וממותגת בצורת משושה, שנוצרה בהשראת צנצנות הריבה שמהן נהגו תושבי הכפר הוגרדן לשתות בירה.
מחיר: 34.90 ₪.
מארז בירה לף בלונד (4 בקבוקים + כוס ממותגת): אף היא בירת מנזרים בלגית המבושלת מאז שנת 1240, מתוך מסורת אירוח של הנזירים שכללה בירה לף לצד ארוחה חמה וקורת גג.
לף בלונד היא בהירה בעלת צבע זהוב וצלול, לצד ארומה דבשית מעושנת מעט. הבירה מתובלת קלות ובעלת גוף מלא המשלבת מרירות עדינה עם סיומת מתקתקה.
המארז כולל: 4 בקבוקי בירת מנזרים בלגית (330 מ"ל כל אחד), לצד הגביע הייחודי לחוויית הטעם המושלם.
מחיר: 34.90 ₪.
יח"צ. צילום: יצרן, אתר רשמי
עולה חדש מאיטליה
יש שמות שמצלצלים יוקרה איטלקית. קחו למשל את המותג BOTTEGA, המילה הזאת מתגלגלת על הלשון כל כך יפה שגם אם הם היו מוכרים פומפיות הייתי קונה אחת.
אז תודה לאל שבוטגה לא מייצרים פומפיות, אלא פרוסקו יוקרתי מאיטליה אשר זוכה להצלחה עולמית. וסוף סוף הוא "נוחת" גם אצלנו.
היין היוקרתי שמגיע בבקבוקים מרשימים בצבעי זהב וכסף, משדרג כל אירוע. תהליך ייצור הפרוסקו נשען על מסורת משפחתית ומקומית, לצד שילוב חומרי הגלם האיכותיים ביותר וטכנולוגיות מתקדמות. פאק! כבר 400 שנה שהמשפחה הזאת מגדלת כרמים!
Bottega Gold למשל, הוא פרוסקו לבן ואייקוני, תוצר של תשוקה איטלקית לייצור יין איכותי ומוקפד. הענבים גדלים במדרונות התלולים של הרי טרביזו, עוברים טיפול וקטיף ידני מוקפד. החוויה היא של יין מבעבע באיכות הגבוהה ביותר הארוז בבקבוק יוקרתי ובעל אופי. המחויבות של Bottega לסביבה מתבטאת, בין היתר, בתוויות אחוריות מפלסטיק שנאסף מהאוקיינוסים.
בציר: 2022. הרכב זני: ענבי Glera. צהוב קש בהיר, עם בועות עדינות ומתמשכות. ניחוח: תפוח, אגס, פרי הדר ופרחים לבנים. טעם: פירותי ויבש.
מומלץ להגיש בטמפרטורה של 4-5 מעלות. מתאים כאפריטיף, מצוין כבסיס לקוקטיילים פירותיים (בליני, רוסיני), ואידיאלי למנות פתיחה ומנות ראשונות מכל הסוגים ועד למנות עיקריות של בשרים לבנים ודגים.
מחיר: 120 ₪.
יח"צ. צילום: גיא יחיאלי
בישול בירה במבשלת שניט
זה קורה ביום שישי הקרוב (27 בספטמבר) בשעה 12:00, סדנת בישול בירה במבשלת שניט, שתלמד אתכם כיצד להכין בירה בבית תוך כדי טעימות ממגוון הבירות המקומיות.
מה שאומר שגם אם לא תצאו בשלנים גדולים, לפחות תצאו שיכורים. מבשלת שניט הבוטיקית יושבת בכיכר גבעון.
מחיר: 170 ₪.