אם חשבתם שכבר הכרתם את כל הפינות הקולינריות המיוחדות בארץ, הגיע הזמן שתכירו את אחת ההפתעות המרגשות ביותר בפרדס חנה: מתחם הידית.
זה לא סתם מקום עם אווירה פסטורלית, אלא פינת חמד של ממש שמתאפיינת בשילוב מדויק בין אווירה קלילה ומרגיעה לאוכל טעים במיוחד. ולאן כדאי להגיע? שלוש פודטראקים ברוח הגליל העובדים יחד בהרמוניה כדי לתת לכם חוויית טעמים מושלמת.
מאחורי השלושה עומדים היזמים עומרי מרק, המפונה עם משפחתו מהצפון, ואבי קאיש תושב האזור, ושלושתם מספקים מענה גם לטבעונים, לצמחונים ולרגישים לגלוטן.
בואו נצא למסע קולינרי שעובר בין שלוש העגלות, כל אחת מהן עם האופי והטעמים שלה, ומבטיחה לכם הנאה בלתי נשכחת. מוכנים להתחיל? בואו נצלול פנימה:
יח"צ. קולאז` בר יין וטאפאסים. צילום: אלונה להב
עגלה ראשונה: קולאז׳ – בר יין וטאפסים גלילי
המסע מתחיל בעגלה הקסומה של קולאז׳. עגלה המתמחה בבר יין וטאפסים גליליים. אם אתם אוהבים יין טוב וטעמים עדינים אך מדויקים, זו תהיה תחנה ראשונה שחובה לעצור בה.
היין, שמגיע ממגוון יקבים משובחים בארץ ובעיקר מהגליל, מתיישב בצורה מושלמת לצד טאפסים מגוונים. יש גם מאפה גבינות גיאורגי מסורתי שאופים שם ויוצא חם חם מהתנור (35 שקלים).
בימי שישי, קולאז׳ לוקחת את הדברים צעד נוסף ומציעה מנות גליליות משובחות כמו כרוב ממולא, קובה סלק, ועוד הפתעות שמחממות את הלב. השילוב של יין איכותי עם מנות גליליות מפתיע ומרגש כאחד – בדיוק מה שצריך לפתיחה מושלמת.
יח"צ. ביס סנדוויץ`. צילום: אלונה להב
עגלה שנייה: ביס – כריכים מעולים למנה העיקרית של הארוחה
אחרי שהתחממתם עם טאפסים ויין, זה הזמן לגשת למנה העיקרית.
הכירו את ביס – עגלת הסנדוויצ׳ים. כל אחד מהכריכים שמוגשים כאן, נרקח עם דיוק מופלא וטעם מדהים. לדוגמה, הכריך "דג על הדן" שמציע פורל מהדן צרוב על הפלנצ׳ה, לחם אמריקאי, סלט עשבי תיבול, איולי חלפיניו ופרוסות עגבנייה (55 שקלים).
לצד הכריך תוספות מרעננות שמחיות את המנה. ואם אתם חובבי בשר, כריך האסאדו מפורק עם חרדל דבש, מיונז, קונפי שום וצ׳ימצ׳ורי יכניס אתכם לעולם של טעמים עשירים ונימוחים (55 שקלים).
יח"צ. כריך על הדן. צילום: אלונה להב
אם אתם טבעונים או פשוט אוהבים פטריות, יש גם כריך טבעוני מפנק עם פטריות מטוגנות היטב. ואיך אפשר בלי לדבר על חלת השניצל? בימי שישי, המנה המיוחדת הזו כובשת את המקום – שניצל פריך בלחמניית חלה טרייה שעושה כבוד לכל מרכיב במנה.
יח"צ. קינוח הגליל העליון`. צילום: אלונה להב
עגלה שלישית: הכפית – קינוחים שהם חוויה
ועכשיו, אחרי שהתענגתם על הטאפסים ועל הכריכים, נשאר עוד משהו מתוק לסיום, כי תמיד יש עוד מקום לקינוח מפנק. הכירו את הכפית, עגלת הקינוחים שתשאיר אתכם עם חיוך רחב ואולי גם קצת רוטב שוקולד על השפתיים.
יש כאן קינוחים מגוונים: כנאפה מעולה, גלידות במגוון טעמים – כולל אופציה טבעונית למי שמעדיף. אבל הכוכב האמיתי של המקום הוא הקינוח "הגליל העליון", קוקילידה מעוגיות שוקולד צ׳ יפס וגבינת מסקרפונה עם גלידה מעל, קינוח שהוא פשוט חלום לחובבי המתוקים (45 שקלים).
מדובר בסנדוויץ׳ בראוניז עסיסי עם מסקרפונה עשירה וגלידה מרעננת מעל, ועל כל זה – אפשר לזלף רוטב כרמל מלוח או שוקולד. אם אתם שואלים אותי, זה קינוח שלא שוכחים.
אז אחרי שעברנו בין שלוש העגלות, בואו נדבר רגע על האווירה הנעימה שמתחם הידית מציע. האנשים פה נחמדים, הנוף פסטורלי והאוכל – פשוט חלום.
שילוב של טעמים מהצפון, לחמים טריים וקינוחים מושחתים יחד עם אווירה כפרית, הופך את המקום הזה למשהו באמת מיוחד. אנחנו הגענו לשם ביום שישי בצהריים, מיד אחרי הגן של הבנות, והעברנו אחה"צ כייפי. המקום הומה אך לא צפוף, ושלו.
שלוש עגלות, כל אחת עם האופי והטעמים שלה, משתלבות יחד כדי ליצור עבורכם ארוחה מלאה ומשביעה עם טאץ׳ ייחודי.
מהתחלת המסע עם יין וטאפסים בעגלת קולאז׳, דרך כריכי ביס המפנקים, ועד לקינוחי הכפית המושחתים – כל עגלה כאן מציעה לכם חוויה אחרת וטעימה במיוחד. אגב, מדי שישי תיערך במקום מכירה לסופ"ש של מיטב בשלניות הצפון.
שעות פתיחה: ביס, קולאז׳ , הכפית - ג׳-ד׳ 11:00-22:00, ה` 11:00-23:00 ו׳ 10:00-16:00.
מתחם הידית, חרושת 1 פרדס חנה כרכור