צילום: פייסבוק הפסטיבל
פסטיבל תל אביב EAT המתקיים זאת השנה השמינית במתחם גן צ׳ארלס בהפקת מחלקת אירועים בעיריית תל אביב, הוא לא סתם אירוע קולינרי – הוא חגיגה של טעמים, ניחוחות, מוזיקה ואווירה שמחה שגורמת לכל חובב אוכל לעצור רגע וליהנות מערב שמעורר את כל החושים.
השנה, בין כל הדוכנים, מצאנו את הפוד טראק הבשרי, " מיטראק- בשרים מעושנים לאירועים", שמציע חוויה בלתי נשכחת לחובבי הבשר והגריל הישראלי.
אווירה שמחה עם רוח מהים
גן צ׳ארלס קלור, שנמצא בקו ראשון לים, מספק רוח נעימה מהים ושקיעות מדהימות שהופכות את החוויה הקולינרית למשהו הרבה מעבר לאוכל.
הפסטיבל משלב הופעות חיות, מוזיקה מדליקה, ומתחמי ישיבה נעימים עם קהל מגוון שמורכב ממשפחות, זוגות צעירים וחובבי קולינריה שמגיעים מכל רחבי הארץ.
Meat Truck. צילום: פייסבוק רשמי
השילוב בין מוזיקה חיה, שמחת האוכל, וריחות התבשילים שממלאים את האוויר – יוצר אווירה כיפית. הפוד טראקים הפרוסים לאורך המתחם מציעים מגוון רחב של מנות, אבל אנחנו בחרנו כאמור בפוד טראק הבשרי המיוחד, "מיטראק - בשרים מעושנים לאירועים". כי אם יש משהו שהישראלים אוהבים, זה בשר.
והפוד טראק הבשרי שמציג בפסטיבל EAT מצליח להביא את החוויה הזו לשיאים חדשים. מדובר במטבח נייד עם עמדת גריל שמבעבעת ללא הפסקה, ומפיצה ריחות מפתים של בשרים עסיסיים.
המנה הפופולרית כאן היא זו שמורכבת מצ׳יפס קריספי ועליו בשר רך, מנה שמספקת כל מה שצריך לארוחה מלאה ומפנקת.
ואם אתם מעדיפים לוותר על הפחמימות לגמרי, הפוד טראק מציע מנה בשרית המורכבת מארבעה נתחים שונים של בשרים ונקניקיות צ׳וריסו טעימות. מדובר בנתחי בשר איכותיים, שנצלים בדיוק במידה הנכונה על הגריל ושומרים על עסיסיותם כשהם מתובלים בצורה שמחמיאה לבשר מבלי להשתלט עליו.
הצ׳יפס משלים את הבשר בצורה אידיאלית, עם הקריספיות הדרושה כדי להוסיף למנה ניגוד מושלם במרקם. והנקניקייה, שהכי אהבתי, עסיסית, עם טעמים עמוקים של עשבי תיבול מרוטב הצ`ימיצ׳ורי והתבלינים שמוסיפים רובד נוסף של טעם למנה. כם היא נצלית על הגריל ומוסיפה לארוחה את הטוויסט שהיא צריכה.
הפסטיבל איתנו כל השבוע ומציע פודטראקים של שפים מהשורה הראשונה, שהגיעו ממסעדות נחשבות בארץ, בין הדוכנים ייצוג ירושלמי מכובד: זכאי חוג׳ה ואבי לוי, שני מסעדנים ירושלמים שמחזיקים במסעדות כשרות ופופולריות; מושבוצ, מסעדת הבשרים מרמת הגולן, שהגיעה לתל אביב עם הבשר המצוין והאיכותי שלה וגם פוד טראק מבוסס בשרים ותחליפי ביונד מיט שמפעיל חייל שנפצע במלחמה.
נונונו. צילום: אנטולי מיכאלו
עוד שמות מוכרים: ישראל אהרוני שמציע כאן את "ההמבורגר המושלם", חיים כהן עם דוכן למסעדותיו יפו תל אביב ודיקסי ודוכן מתוקים ומאפים לקפה פיצי; אבי ביטון, שאול בן אדרת, תומר תומס, מנאל אסמעיל, שף גיא גמזו שהקים לתחייה את לחמניות NUNUNU, ומסעדות כמו פיטמאסטר, ישתבח, אלוהה, נינג תאי, פיורי ועוד.
בגזרת קינוחים ומתוקים מככבים הדונאטס של השואורום, צ׳ורוס, אקלרים, כנאפה, מלבי, עוגיות, קרמבו מבית קאבום הירושלמית, קרפ ברולה של אהרל׳ה ועוד.
במטרה לעודד כמה שיותר מבלים, טווח מחירי המנות יהיה אחיד בכל הדוכנים: 25-40 שקלים, כשהשפים ובתי העסק השונים מביאים את המומחיות שלהם לתוך המנות, וניתן להרגיש את זה בכל ביס יצירתי.
יאללה, בתאבון!
פסטיבל תל אביב EAT. פארק צ׳ארלס קלור, גולדמן נחום 8, תל אביב - יפו. 16-19/9/24 (שני-חמישי), שעות: 18:00-23:00