פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר
השפית שפרה מיכאלוביץ`, תושבת קיבוץ מרום גולן, חוותה תקופה קשה בעקבות המלחמה שהכתה באזור מגוריה. היא מתגוררת כעת אצל אחותה ברינתיה, וחוזרת הביתה להשקות את העציצים והגינה בסופי השבוע. "בכל סוף שבוע אני חוזרת לצפון המופצץ שלי. זה הבית", היא אומרת.
במקום לשקוע בקשיים, היא בחרה לקחת את המצב בידיים, ולארוז את עצמה ואת הכריכים המשובחים שלה היישר למתחם הפוד-טראק של DNA בעזריאלי. פה, היא הקימה את הפופ-אפ "עטוף בלחם" – מקום שמציע סנדוויצ׳ים עשירים בטעמים ובאיכות בלתי מתפשרת, וכל זה מחומרי גלם שמגיעים היישר מהצפון. "זה המקום עם חומרי הגלם הטובים ביותר, אז כמובן שדאגתי להביא אותם גם לכאן".
המעבר מהצפון לתל אביב, למתחם DNA בעזריאלי, כרוך בלא מעט אתגרים וגעגועים, אבל היא יודעת שהיא חייבת להמשיך ליצור, ובעיקר להביא את האיכויות של הצפון אל העיר הגדולה. כך נולד הרעיון של הפוד טראק "עטוף בלחם".
פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר
מה שמייחד את הפוד טראק של שיפרה הוא הקשר העמוק לצפון – לא רק בלב, אלא גם בצלחת. כל חומרי הגלם שהיא משתמשת בהם, החל מהלחם הטרי, דרל הירקות ועד הבשר האיכותי, מגיעים כאמור היישר מהספקים הצפוניים שאותם היא מכירה היטב. "אני רוצה שאנשים ירגישו את הצפון בכל ביס", היא אומרת בגאווה.
הבשר, שמככב ברבים מהסנדוויצ׳ים של "עטוף בלחם", הוא תוצרת מקומית מהצפון, ומגיע ממגדלים קטנים שהמוניטין שלהם נבנה על איכות בלתי מתפשרת. "הסינטה היא מחוות יהודיה שמשווקת בקר. זו הסינטה שאני אוהבת, וזה מה שאני מגישה", היא משתפת בחיוך.
ואם כבר מדברים על הסינטה, זה הזמן להזכיר את אחד הסנדוויצ׳ים הפופולריים בפוד טראק, וזה שאני אהבתי במיוחד: "תמרות עשן" – עם נתחי סינטה עסיסיים, רוסטביף מתובל ומעושן קלות, חרדל דיז׳ון מיונז מתובל ומלא ירוקים מוגש בלחם של "אנשי הלחם" המעולים. אתם חייבים לטעום!
פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר
בנוסף לבשר המשובח, שיפרה מקפידה לשלב גם רטבים בעבודת יד ולחמים משובחים. כל סנדוויץ׳ מורכב במדויק, מתוך אהבה ואכפתיות לחומרי הגלם ולמקום שממנו הם מגיעים.
שיפרה מספרת שהפוד טראק שלה הוא לא רק עסק, אלא גם דרך לשמור על קשר עם הבית והאדמה הצפונית, למרות המרחק הפיזי. "כשאני מכינה כריכים, אני מרגישה שאני מחזירה לעצמי וללקוחות שלי קצת מהחום והאיכות של הצפון", היא אומרת, ושתינו מחייכות למחשבה שתושבי תל אביב יתמכרו ויעלו אליה לצפון לאכול.
שיפרה מגישה עכשיו את 4 הכריכים האלה: "מן הארץ" (המנה הטבעונית, כרוב אדום ביין אדום אפוי שעות בתנור), "בלאדי" (קרם חצילים, טחינה ואגוזים), מזמור (בשר מפורק המבושל שעות על אש קטנה עם בצל כבוש וממרחים מופלאים) ו"תמרות עשן" שעליו כבר כתבתי קודם, המחירים נעים בין 55-58 ₪.
אם אתם מחפשים סנדוויץ׳ עשיר בטעמים עם נתחי בשר מובחרים מהצפון, עם ירקות טריים ורטבים תוצרת בית, "עטוף בלחם" מציע חוויה ייחודית שמשלבת בין המיטב של הצפון לבין האנרגיה הבלתי פוסקת של תל אביב, ומנצחת על הכל, שפרה, בחיוך ובצניעות ששמורה כנראה רק לתושבי הצפון...
פופ אפ "שפרה עטוף בלחם", מנחם בגין 132, מתחם DNA עזריאלי. א׳-ה׳, 12:00-22:00