צילום: גלי מרגלית
אושילנד בכפר סבא, זה קניון הבית שלי. אני גרה בקרבת מקום וחולשת על האיזור לפחות פעם בשבוע. כשאני מחליטה להיפגש עם חברים, מסעדת הבית שלי היא "אריאנה", שמתאימה לזוגות או חברים, יש בה אפילו חדר סגור שיכול להכיל קבוצה לאירוע פרטי.
את "אריאנה", בר יין שעובד יפה בעיקר בשעות הערב, הקים השף רן אלקובי, הפעם הוא החליט להקים בסמוך לבר מעדנייה משובחת ביותר.
כשאומרים "מעדנייה", חושבים מייד על נקניקים, בורקסים וכריכים שחוטפים על הדרך כדי להקל על הרעב שתפס אותנו לרגע, אבל הנוהו דלי היא משהו קצת אחר.
צילום: גלי מרגלית
צילום: גלי מרגלית
צילום: גלי מרגלית
צילום: גלי מרגלית
צילום: גלי מרגליתנכנסנו, בני ואנוכי למקום נקי ואסתטי. מתוך חלון הראווה החלבי, חייכו אלינו מגוון סלטים טריים בקופסה שקופה, לכל אחד הוצמד רוטב משלו שהוכן במקום והופך את הסלט למנה של מסעדה. לצד הסלטים מונחים שלל מאפים, קינוחים ומגוון כריכים, איכותיים ומושקעים עם גבינות קממבר רוקפור וקפרזה.
אל דאגה, אם אתם טבעונים, מוצע פה גם כריך טחינה, פלפל קלוי, בצלי שאלוט מוחמצים וארוגולה (35 שקלים) או ארטישוק אלרומנה עם קרם פלפלים, שקדים קלויים, מלפפון מוחמץ, רוגולה, עגבניות מיובשות (38 שקלים).
אני הלכתי על הארטישוק שהיה מפתיע במיוחד. הסנדוויץ` ניחן בטריות וטעמים מנצחים, ירקות רעננים. האמת? פתח לנו את התיאבון.
ואם לא די לכם בצמחוני, הרי שלפני מספר שבועות נפתחה במעדנייה גם מעשנה. וואי...איזה ריחות.
צילום: גלי מרגלית
צילום: גלי מרגלית
צילום: גלי מרגליתתוכלו למצוא שם: בריסקט, אסאדו, המבורגר, עוף והכל בטעמי עישון עדינים ומשובחים. את הכריכים עושים מול העיניים, כמובן שכל שלבי ההכנה מוקפדים מאוד, לרבות הלחם שנצרב קלות והופך את הכריך למעדן בלתי צפוי בטעמים עמוקים ובעשייה מדויקת להפליא.
כל המנות מוגשות בתוך מגשון מקרטון, עם תוספת שיכולה להיות תפוח אדמה מעושן, צ`יפס או אנטיפסטי, מתובל בדיוק כמו שאני אוהבת. כל מרכיב כאן נבחר בדקדקנות, כשהכריכים והסלטים מורכבים בדייקנות ובתשומת לב, תוך שימוש בתוספות וברטבים טריים בייצור עצמי – עניין שהופך יותר ויותר לסטנדרט מינימלי ותנאי הכרחי בז`אנר וזאת כדי לספק "חווית זלילה" מושלמת ממש.
צילום: גלי מרגליתאז אם אתם עם הילדים בחופשה, עובדים כאן באיזור או רק עוברי אורח, מומלץ לכם לעבור שם ולחטוף משהו איכותי, ואפילו לא יקר, 50 שקלים לכריך או 70 שקלים לארוחה שכוללת גם שתייה.
באגף הקינוחים תמצאו פאי פקאן, פאי אגסים או עוגיות ביס בטעמים שונים.
בני אמר לי שמקום טוב נמדד על פי זמן השהות שלו גם אחרי שסיים את הארוחה, וראה זה פלא, סיימנו את הארוחה, מתחנו ידיים, עשינו סיבוב על הבטן שתפחה בשעה האחרונה ולא רצינו לצאת מהמקום. בהמשך יכנסו וולט לתמונה, ואז ניתן יהיה להזמין מהטוב הזה עד הבית.
לפני שיצאנו, פגשנו שלוש נשים מבוגרות שישבו לאחר שסיימו לאכול. שאלתי אותן, "נו...איך היה לכן?".
"אנו מגיעות מפתח תקווה, כבר אכלנו בבוקריה של רן אלקובי, אז החלטנו לצאת לבדוק את המקום החדש. נהנינו מכל ביס. ואכן, הן הגיעו לפנינו, ויצאו אחרינו. אין ספק, הבן שלי צודק, מדובר באחת המעדניות הטובות שתמצאו.
נוהו דלי. עתיר ידע 4, אושילנד, כפר סבא. לא כשר