יח"צאולגר לא דומה לשום דבר
לא כל יום נתקלים במזקקה ישראלית. גם אם לכל גבר חמישי יש חלום לפתוח אחת ולייצר בה אלכוהול. בפועל זה נשאר בגדר חלום, ובמקרה הטוב – תחביב.
הסיבה העיקרית היא כמובן כלכלית. אי אפשר באמת להרוויח מזה כסף אם אתה לא מזקקה גדולה שמייצרת כמויות. המזקקות הקטנות והארטיזנליות הן אולי משהו קסום ורומנטי, אבל לא רווחי.
לכן שמחתי מאוד לשמוע שמזקקת אולגר הגיעה ליפו. ואולגר באמת לא דומה לשום דבר שהכרתם לפני.
עם תואר שלישי (MBA) לכלכלה וניהול, תואר שני בהנדסה רפואית וקריירה ענפה כיועצת עסקית ממשלתית, הכירה בשנת 2014 אולגה ברודישנסקי את הלקוח ששינה אצלה הכל. גרגורי רבין, עולה חדש מאוקראינה עם רקע רב בעבודה במזקקות גדולות באוקראינה שרצה להקים מזקקה בישראל.
תוך כדי הליווי המקצועי שלו נפתח אצלה צוהר לעולם ייצור האלכוהול. מההיכרות המקצועית נוצר עסק משותף ונולדה מזקקת אולגר.
אחרי תקופה ממושכת של בחינת מקומות אפשריים הוחלט למקם את המזקקה לבסוף בצומת כוח במרכז רמת הגולן.
כעבור תהליך נוסף, הושגו לבסוף כל האישורים והרישיונות והחל מאפריל 2022 מייצרים שני השותפים במזקקה אלכוהול משובח בתהליך מסורתי ללא תוספות שמרים, חומרי צבע, טעם וריח - הכל מופק ב 100% מפירות טבעיים, תבלינים ועשבי תבלין טבעיים הגדלים בשדות הגבוהים שבגליל ובגולן.
יח"צ. צילום: טטיאנה בוקנוביץ
השם אולגר Olgar לא נבחר סתם: אותיות השם Olgar משלבות את השמות הפרטיים של שני השותפים: אולגה וגרגורי, ועבורם כמי שהגיעו מאוקראינה ומרוסיה, לשם יש גם משמעות סימבולית משום שהאותיות OL ברוסית מייצגות שיכר. המושג GAR מייצג מדד לרמת החוזק של וודקה. וכך נולד עסק, נמצא מקום ונבחר השם: Olgar Distillery.
"כמי שעלו לארץ, אוהבים מאוד את החיים בה ומתגוררים בצפון בעצמנו, קיבלנו החלטה לתמוך בחקלאי הצפון", מספרת אולגה.
"אנחנו רוכשים מהחקלאים או מבתי האריזה בגליל ובגולן פירות, עשבים ותבלינים טריים ונקיים מהדברה וכימיקלים ולפעמים פסולי שיווק - בשלים מדי, פגומים מבחוץ וכך גם עוזרים לסביבה ומונעים פסולת מזון, וגם עוזרים לחקלאים שמוכרים תוצרת ולא זורקים אותה ותוך כדי מקדמים את תהליך הפקת האלכוהול בלי להוסיף סוכר או חומרים משמרים ושמרים, או צבע וטעם".
"בנוסף", מוסיפה אולגה "העבודה בשיטות העבודה המסורתית עם הייחודיות שהוספנו לתהליכים השונים מאפשרת לנו לייצר משקאות בטעמים אמיתיים של הפירות, הצמחים והתבלינים ללא צבעי מאכל או חומרי טעם וריח - שגם משמשים קונדיטורים נבחרים ושפים כתמציות טבעיות".
באולגר מפיקים משקאות אלכוהוליים ותמציות מכל הפירות שגדלים בחקלאות הישראלית המקומית בצפון, ומשלבים עשבי תבלין ותבלינים שמופקים מצמחי תבלין, מיובשים ונטחנים גם הם ללא התערבות של חומרים נוספים.
תוכלו למצוא מגוון גדול של משקאות תזקיק (Eau de vie), משקאות אלכוהול ארומטי מסוג ג`ין, ערק וורמוט וכד`, משקאות ביטר (בטעם מר), ליקרים מתוקים עם ובלי סוכר פירות, תמציות טבעיות ובקרוב ניתן יהיה גם סיידר.
התוצאה מפתיעה, ולמרות הזמן הקצר שבו המזקקה פועלת, היא כבר משתתפת בתערוכות ובתחרויות בינלאומיות ומקומיות, זוכה בפרסים חשובים ומביאה גאווה של ממש.
כמו מרבית תושבי הצפון בחבל הארץ המפונה מאז ה-8 באוקטובר גם מזקקת אולגר ואולגה וגרג ומשפחותיהם מפונים מביתם ומהעסק מה שהוביל לקשיים גדולים בתפעול בייצור ולשיווק. למרות הפצצות בלתי פוסקות המזקקה לא חדלה לפעול וממשיכה לייצר אלכוהול מעולה שיוכל לעשות טוב בלב לכל מי שיטעם ממנו.
באולגר מתקיימות גם סדנאות שמאפשרות לקהל להציץ, לקבל טעימה מעולם האלכוהול ולצאת עם חוויה ומזכרת אישית, או סדנת טעימות בה תטעמו 6 תזקיקים שונים בשילוב גבינות וממרחים לצד הרצאה בנושא אלכוהול.
יח"צ
את מוכנה להזדרז?
טקילה חדשה זו תמיד סיבה למסיבה, אז קבלו במחיאות כפיים סוערות את טקילה זרזה.
כן, זה מה יש ובמקסיקנית זה נשמע יותר טוב. ואם תטעמו את שלושת הטקילות החדשות שהגיעו מבית המזקקה בעלת השם הקליט, אז גם אתם תתחילו לדבר מקסיקנית.
בכל אופן, נתחיל עם הסילבר. 100% אגבה כחולה מאזור חליסקו הגדלה באדמה עשירה בוולקן, כשהמקור משני אזורים נפרדים של חליסקו, השפלה וההיילנד, כל אחד מעניק טעם ייחודי משלו.
המזקקה כוללת מעיין טבעי העובר בשטחה, המספק מים לטקילות. צבע שקוף. באף תרגישו פרחים לבנים עדינים ומגע עשבוני עם תמצית הדרים ודבש.
בחך - טעמים של אשכולית, עשבי תיבול טריים ורמז לתבלין מפולפל. הסיומת פריכה עם נגיעה מינרלית מלוחה. לא עברה יישון. אם תרצו, טקילה באופן הטהור ביותר. אלכוהול: 40%.
נמשיך לזרזה רפוסאדו. צבע - משמש זהוב עם הדגשי קש. אף – עץ חם וארומות של קרם, וניל ונגיעת טַָּחבַ. החך - עשיר, עם טעמי חמאה ומרשמלו קלוי. הסיומת - מתוקה וחמה, ארוכה להפליא.
יישון - הטקילה עברה יישון 2-12 חודשים בחביות וויסקי אמריקאי משומשות. אלכוהול: 40%.
ונסיים עם האנייחו. צבע דבש. באף - עץ אלון עשיר, וניל קרמי, נגיעות עור ועשבי תיבול טריים. החך - בעל גוף מלא, חריף מעט, עם תחושת פה קרמית וטעמים של קרמל מלוח.
סיומת מתוקה אך לא מציקה, סיומת מעושנת מענגת, נעימה ומתמשכת. יישון - 1-3 שנים בחביות וויסקי אמריקאי משומשות. אלכוהול: 40%.
יח"צ להשתכר משלוקים
ממקסיקו נצפין מעט לארה"ב, כי משם הגיע אלינו מוצר חדש בשם קולו, במיוחד לימי הסחוניה של אוגוסט.
מדובר בקוקטיילים להקפאה שמגיעים בצורת שלוקים גדולים במיוחד, ובטעמים מדליקים כמו פינה קולדה או ג`ין אנד טוניק, במארזים של 21 שלוקים, וכל שנותר לכם לעשות הוא להכניס אותם למקפיא.
אתם יכולים כמובן לשתות אותם בכל פעם שחם לכם ואתם חייבים משהו קפוא, ורצוי עם אלכוהול.
אבל הקוקטיילים האלה יתאימו הרבה יותר טוב, נניח, לאיזו מסיבה שאתם מתכננים בבית או בחצר, או ככיבוד מגניב כשאתם באים להתארח במסיבת בית.
למרות שהמשקה מגיע בשקית שמזכירה טרופית, הקוקטיילים בפנים נאמנים למקור ונעשים עם ספיריטיס אמיתיים כמו וודקה ורום.
אפשר להתארגן על מארז מיקס של ארבעה סוגים: ג`ין אנד טוניק, פלומה, מאי טאי ופינה קולדה. אלכוהול: 5%. להקפיא 8 שעות לפחות.
הצעת הגשה: למזוג שני קולו לכוס קוקטייל מגניה ,להוסיף מטריה קטנה ולשתות. יש להקפיא ל-8 שעות לפחות.
יח"צ חדש מיקב ברקן
אפשר להגיד שמוסקטו עם בועות קטנות ושמחות הוא היין המושלם לקיץ הישראלי.
ברקן שיחררו מוסקטו מבציר 2023, יין לבן מוגז קלות במתיקות עדינה ומאוזנת. היין עשוי מענבי מוסקט אלכסנדרוני מכרמים נבחרים בשפלת יהודה. כשלושה שבועות לפני מילוי המוסקטו החל תהליך תסיסה מבוקר במיכל נירוסטה, עד שאחוז האלכוהול והמתיקות הגיעו לרמה הנדרשת. בעת המילוי, התווסף פחמן דו חמצני על מנת לקבל בועות קטנות.
צבע היין ירקרק בהיר וצלול, ליין ארומות פירותיות ומוסקטיות עשירות. היין פריך, בעל גוף קל ובועות קטנות ומרעננות, הסיומת מתוקה ומאוזנת.
הצעת הגשה: בטמפרטורה של 4 מעלות, כאפרטיף לפני הארוחה או בליווי סלטים אסיאתיים.
מחיר: 40 ₪.
יח"צ לה מייזון בלו שרדונה
מי שלא אוהב גזים ביין שלו מוזמן לטעום את השרדונה הזה שמגיע אלינו מצרפת: לה מייזון בלו שרדונה.
כיאה לשרדונה, מדובר ביין לבן יבש, שרדונה צלול ומבריק בטעמים וארומות של פירות ולימון. סיומת מתמשכת ועגלגלות מקסימה.
היין מאוזן שישתלב היטב עם מגוון מנות כגון עופות ברוטב ופסטה מוקרמת. אלכוהול: 12%.
מחיר: 49 ₪.
יח"צ ברמן, יש אלכוהול בסודה שלי
סודה אלכוהולית ישראלית. יש דבר כזה, וככל הידוע לי היא הראשונה שמושקת בפחיות, ועוד בטעם אבטיח חדש.
הכירו את Mr. Zeltser, משקה סודה אלכוהולי מתסיסת שמרים טבעית בטעם עדין של פרי, שנמכר בפחיות השומרות על המוצר ועל הסביבה. אל שלושת הטעמים המוכרים - תפוז מדמם, מנגו צ`יל וליים קרימינלי, מצטרף כעת גם אבטיח מטפטף.
מיסטר זלצר מגיע ללא סוכר, דל פחמימות, ללא צבעי מאכל, דל קלוריות וללא חומרים משמרים.
ההברקה הזאת מגיעה מבית מבשלת הבירה "מלכה" של האחים אסף ודן לביא, ובדומה לבירות של "מלכה", גם מיסטר זלצר נמכר בפחיות.
הפחית האטומה לאור השמש מגנה על המשקה, שומרת על טריותו ומתקררת במהירות גבוהה יותר. בנוסף, כך ניתן לקחת את מיסטר זלצר וליהנות ממנו בים, ניתן למחזר את הפחית בתום השימוש, היא קומפקטית ותופסת הרבה פחות מקום במדף, בהובלה ובאחסנה ומאפשר חיסכון בשינוע מזהם.
מיסטר זלצר דל קלוריות (31 קל` ל-100 מ"ל), דל גלוטן (פחות מ-20 PPM), ללא סוכר, דל פחמימות (2.4 גר` ל-100 מ"ל, רב כהליים), ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים.
על הפיתוח של המשקה עמלו במבשלת הבירה הצפונית במשך למעלה משנתיים, מפיצוח תהליך הייצור הלא פשוט ועד דיוק הטעמים ואיזונם.
סודה אלכוהולית היא קטגוריות האלכוהול בעלת הצמיחה הגבוהה ביותר בארה"ב בשנים האחרונות, עם מכירות שעולות משנה לשנה. המוצר בעל שלושת המרכיבים: מים מוגזים, אלכוהול ותמצית טעם טבעית הוא דל קלוריות ומתאים במיוחד לקיץ.
מכיל: 4.4% אלכוהול. כשר.
מחיר: 14 ₪.
יח"צ עכשיו באים? בירה טריפל בלגית - THE TIPSY WIZARD
הבירה החדשה הזאת של מבשלת הבוטיק "שבט" נקראת בירת הקוסם, ובחיי שצריך קוסם כדי לשכנע אותי לשתות בירה טריפל בלגית כהה וכבדה בחום הזה, כשכל מה שבא לי זה לאגר קליל וצלול. אבל כל מה שמגיע ממבשלת הבוטיק המעניינת הזאת מפרדס חנה כרכור שווה טעימה.
THE TIPSY WIZARD היא טריפל פירותית ועוצמתית בסגנון גולדן אייל בלגית חזקה מאד. כראוי לבירות טריפל שמקורן במנזרים הבלגיים של המאה הקודמת שתהליך הכנתן מוקפד במיוחד, הבירה מכילה 9% אלכוהול ומאופיינת בארומות מרומזות של בננה מתוקה וצנוברים.
אני עדיין מעדיף אותה בחורף, אבל אם אתם מאנשי המזגנים שושבים בבית קפואים מתחת לשמיכה ומדמיינים שאתם לא במידל פאקינג איסט אלא נניח, בסקנדינביה, אז זאת הבירה שתרצו להתכרבל איתה.
מחיר: מארז 6 יחידות – 80 ₪, מארז 12 יחידות – 155 ₪, מארז 24 יחידות – 285 ₪, באתר המותג.
יח"צ. צילום: דויד מויאל
חודש שכולו בירה
בשבוע הראשון של חודש אוגוסט מצוין ברחבי תבל יום הבירה הבינלאומי. ממש במקרה ואולי לאו, תציין רשת טיב טעם בסניפיה במהלך החודש כולו השקות חדשות של בירות בטעמים וסוגים שונים מהארץ והעולם.
גולת הכותרת: בירה במהדורה מיוחדת: Jem’s IDF - כמחווה לחיילי צה"ל, מתוצרת מבשלת הבירה הישראלית ג`מס, כש-10% מתקבולי המכירות של הבירה החדשה ייתרמו לשיקום חיילי צה"ל, נפגעי מלחמת "חרבות ברזל".
הבירה החדשה, לאגר כהה, עם 5% אלכוהול, מיוצרת מרכיבים טבעיים, לא מפוסטרת וללא חומרים משמרים או תהליכים תעשייתיים.
מחיר: 15.90 ₪ ליחידה, בסניפי הרשת.