צילום: עולמיא, אתר רשמי
השבוע הושק בטיילת ארמון הנציב בירושלים ״פסטיבל עולמיא״, חגיגת בשר ויין לכבוד עשור למתחם האירועים ״עולמיא״, השוכן בטיילת ארמון הנציב בירושלים.
את הפסטיבל הפיק יניב כהן (מי שאחראי גם על הפקת פסטיבל ״אוטו אוכל״ הסמוך) ועל הצד הקולינרי במקום מנצח השף ליאור חפצדי, השף של קייטרינג מאליא והזוכה של MKR הישראלי.
התוצאה יפה לעין וטעימה במיוחד. בשר, יין ורוח ירושלמית נעימה. בשביל מה אנחנו חיים, אם לא בשביל ביס של בשר עסיסי ואחריו שלוק של בירה קרה וצוננת?
פסטיבל עולמיא נותן תזכורת קצרה, שלמרות המלחמה - אנחנו רוצים להמשיך לחיות בשביל אירועים כאלה. ואכן, שאלתי את עצמי האם אנשים יגיעו לחגוג גם בימים כאלה, והופתעתי לגלות שכן.
ירושלמים רבים וגם "תיירים" מכל רחבי הארץ, באים ונהנים מהפקה חגיגית ומדויקת ששמה דגש על איכות ולא על כמות, גם במגוון הדוכנים במקום, וגם בכמות האנשים הכללית.
צילום: עולמיא, אתר רשמי
האווירה, של אירוע בוטיק. זה מאוד מתאים למי שרוצים להגיע לאזור היפה וליהנות מחוויה קולינרית לעת ערב, אבל פחות בכיוון של מתחם אוטו אוכל הסמוך וההמוני.
בעולמיא הסטנדרט תמיד גבוה. בבר היינות מציעים קולקציית יינות כרמל לטעימה משכרת, מגוון בירות בוטיק מהארץ ומהעולם (אלכסנדר, סטלה, קורונה ועוד), ובין היתר אפשר ליהנות ממנת בשר מהגריל או מעשנה עם תפריט של 5 מנות שרקח אור נרינסקי, שף מסעדת הבשרים המשובחת "הכנענית" מכפר אדומים, לפני שצופים בעיר דוד המשתקפת מרחוק.
על האווירה אחראים הדי ג׳יי במקום, שמגיע מיד אחרי שהשמש שוקעת ונגן הבוזוקי מנגן לאיטו את ההדרן. יש גם מתחם קינוחים, קפה וגלידה וגולת הכותרת היא המרחבים ופינות הישיבה הנוחות, על הבר, על הדשא, על המחצלת או בכל דרך שתבחרו.
הפסטיבל שהחל ביום שלישי (30.7), ימשיך גם השבוע בימים שלישי עד חמישי - 6-8.8, בין השעות 18:00 עד חצות.
איך מגיעים? כותבים בוויז "עולמיא".
האוכל במקום כשר בהשגחת הרבנות ירושלים. הכניסה חופשית.