יח"צ. סלט סובה, צילום: אמיר מנחם
אורח החיים הטבעוני הולך ותופס תאוצה בארץ, ועם הגודל מגיע גם הכוח הצרכני. עובדה, אם עד לפני כמה שנים למצוא מסעדה טבעונית למהדרין, אפילו בתל -אביב, בירת הטבעונות הישראלית, היה עניין מאתגר, הרי שהיום כבר מדובר בתו תקן.
בתוך כך, עברו חלפו להם הימים שבהם האוכל הטבעוני היה מילה נרדפת לעיסה חסרת טעם וצבע של ירקות או קטניות.
הטרנד, שמכה פה במלוא עוזו בעשור האחרון, נושא עמו מספיק הוכחות לכך שיש סביבנו שפע של אוכל טבעוני שהוא גם צבעוני, גם מפתה וגם כמתבקש - טעים.
עם ההנחות הללו יצאנו לאכול במסעדת "אנסטסיה" שממוקמת במרכז תל אביב (אך צמודה לחנייה נוחה). כל הטבעונים ואוהבי המזון מן הצומח כבר מכירים אותה היטב, ועכשיו זה הזמן שלנו להכיר אותה גם!
"אנסטסיה" מתברר ידועה לחובבי המטבח הטבעוני בשלל הפיתוחים הקולניריים שלה לתחליפי מזון מן החי המבוססים על בריאות וטריות וכוללים: גבינות ברי, רוטב בשמל, ביצה מקושקשת ועוד.
המפעל המייצר של "אנסטסיה" שוכן ברחוב יד חרוצים ואוחז בתעודת כשרות למהדרין. הוא מייצר 100% מכלל המוצרים והמנות הנמכרות במסעדה עצמה, וגם עבור מקומות נוספים למשל "הפיצה הטובה בעיר" בבוגרשוב ו"פיצה ברוקלין", שתיהן בבעלותו של יריב הדרו, למסעדה הנהדרת "טבע האוכל" בכפר סבא, למחסני הטבעונות ועוד.
עשרה קבין של יופי ירדו על "אנסטסיה", מעיצוב המקום ועד לצילחות המנות. וטרינת קיר שלמה הוקדשה פה למקרר ובפנוכו מנות מפתות במיוחד עם כל התוצרת הטבעונית, וזה בהחלט עושה חשק לרכוש גם הביתה.
יח"צ. מקושקשת, צילום: אמיר מנחם
התיישבנו כלאחר כבוד ושאלנו את המלצרית, שנראתה מבינת עניין מה כדאי לנו להזמין.
כמה רגעים אח"כ כבר "נחתו" על שולחננו המנות הבאות, תרשמו, תרשמו לביקור הבא: כריך מקושקשת – טופו עם בצל ותרד, איולי חמניות, עגבניה, מלפפון ומלפפון חמוץ (48 שקלים) זה טוב כמו שזה נשמע. אגב, גילינו גם שמסתובבת לה בחורה ברחובות העיר שקעקעה את יצירת האומנות הזו על הגוף שלה. הלם!
בגזרת הסלטים בחרנו בסובה. מדובר באטריות כוסמת עם כרובית צלויה, חסה, אורגולה, בצל ירוק, קראמבל שקדים... (69 שקלים), ומה אומר לכם, לא חושבת שנשארה אפילו אטרייה אחת בצלחת.
יח"צ. פסטה, צילום: אמיר מנחם
המלצרית החייכנית המליצה גם על מגש הגבינות. "את זה אתם חייבים לקחת", אז לקחנו.
זהו מגש עם המון "גבינות" שעשויות מקשיו או שקדים, וזאת בחירה מעולה. באמת. הכי אהבתי את הלאבנה, ואת הגבינה משקדים.
אגב, כדי שתחליף הלאבנה ייצא מדויק, חשוב כידוע להקפיד למשל לטחון היטב את אגוזי הקשיו, או לערבב את המרקם פעמיים ביום בימים חמים, אחרת מצטברים גושים והגבינה מתקלקלת. פה ב"אנסטסיה" קיבלתי את ההוכחה שגם גבינה טבעונית יכולה לעבור את מחסום הטעם הנוקשה של גבינה אמיתית ולקחת בהליכה את זאת האחרונה....
יח"צ. פלטת גבינות, צילום: אמיר מנחם
אגב, הלאבנה הטבעונית מוגשת לצד ירקות וקרקר כוסמין בעבודת יד (62 שקלים) ומודה שלפתע קל יותר היה לדמיין עתיד ברור ומקיים יותר, ובעיקר נטול לקטוז.
לא נשכח כמובן גם את קיש הכרישה והבצל, העשוי אף הוא מקמח כוסמין עם קרם רויאל ומוצרלה תוצרת בית.
המנה הוגשה עם סלט ירוק ויוגורט קשיו (68 שקלים). אם אתם מגיעים הנה עם מישהו שחדש לקונספט הטבעוני, תזמינו לו את המנה הזאת, היא לא פפחות מעולה, ולא מורגשים בה התחליפים כלל וכלל.
יח"צ. שייק בריאות, צילום: אמיר מנחם
לצד המנות התפנקנו גם משקאות בריאות ובקוקטיילים מרעננים, ומצוינים ממש, בכל אחד היה מרכיב ייחודי שנתן קיק מעניין לכל לגימה.
כשהמלצרית שבה לשאול מה נרצה לקינוח, ופירטה את שלל הקינוחים המגרים, ידענו שאסור לנו לסרב. עם זאת, ועד כמה שזה נשמע מפתה, נשבעת שהיינו כל כך שבעות, וזוהי בהחלט תגלית מרשימה, בעיקר משום שבדרך כלל יש לאוכל הטבעוני סטיגמה – שהוא גם אנמי, גם משעמם ובעיקר לא משביע. כאמור, זה לא המקרה כאן ב"אנסטסיה".
פה מגישים מנות גדולות ונדיבות, מפנקות ומשביעות מאוד. הכל, לרבות הפרטים הקטנים, מוקפד ומאיר פנים, החל באווירה הנעימה, דרך האוכל המסקרן, והקוקטיילים טעימים ועד לעיצוב המזמין.
בקיצור, בטוחני שעוד נחזור הנה (בקרוב). אולי בפעם הבאה נשאיר גם מקום לקינוח!
אנסטסיה, פרישמן 54, תל אביב. 03-5290095