צילום: גלי מרגלית
ההצלחה המסחררת של פלטפורמת המשלוחים Wolt בשוק ההסעדה, הובילה את קברניטי החברה להיפגש לאחרונה עם ראשי רשויות בנתיבות ובשדרות לבחינת יישום של שירות המשלוחים גם ביישובים הללו, כמו גם ב-30 מיישובי האזור, ובהם הקיבוצים כפר עזה ובארי.
בתוך כך, הודיעה השבוע פלטפורמת המשלוחים כי בהמשך לצמיחה המחודשת של שגרת החיים ותוך הבעת תמיכה ועידוד בתושבי העוטף, היא מרחיבה את שירותים המשלוחים שלה באזור.
במסגרת השירות כ-50 שליחים של Wolt יבצעו את המשלוחים שיזמינו תושבי האזור, החיילים ואנשי כוחות הביטחון וההצלה הפרוסים בו.
"בחרנו להשיק את השירות בעוטף דווקא עכשיו, מתוך כוונה להביא בשורה כלכלית וצרכנית לתושבים, לעסקים ולשליחים שנמצאים באזור", מסרה חמוטל רוזן, דוברת וולט במהלך סיור עיתונאים שנועד לספק הצצה מיוחדת לבתי העסק השונים הפועלים באזור.
"כמו בכל האזורים בהם פועלת Wolt, אנו מתכוונים להביא גם לעוטף את בשורת המשלוחים המיידיים ממסעדות, ממרכולים ומחנויות, במשלוח של כחצי שעה".
שירות המשלוחים יפעל מדי יום בין השעות 9:00 בבוקר עד ל-23:00 בלילה. בין המסעדות והחנויות הנוספות, שמהן ניתן להזמין:
יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt Oryosss בית הקפה -קונדיטוריה בלב שדרות של פיינליסטית "הקינוח המושלם", אור שוקרון (35), הוא סניף המשלים את בית המאפה המוצלח שלה בקיבוץ ארז שהפך כבר מזמן למוקד עלייה לרגל לתושבי האזור והרבה מעבר לו.
את הסניף החדש בחרה שוקרון להשיק לאחר שאחד מלקוחותיה בקפה שבקיבוץ, קובי פריאנטה משדרות, נרצח בשבעה באוקטובר במהלך ריצת בוקר מיד מרדכי לזיקים.
פריאנטה היה פוקד את בית הקפה שלה בקביעות לאחר ריצת שישי בבוקר. באחת הפעמים שביקר במקום סיפר לה שיש בית בשדרות שמתאים לעניות דעתו להפוך לסניף נוסף של אוריוס.
יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt ממש במקרה הגיעה אל אוריוס בקיבוץ גם נציגת הבנק של שוקרון, וברגע שהבינה שהמקום הוא סיפור הצלחה, העניק הבנק לשוקרון את המשאבים הנדרשים שאיפשרו לה להשיק את הסניף בשדרות ללא ערבויות.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית בסניף החדש מוצעים כל הכוכבים שהפכו את אוריוס בקיבוץ ללהיט מפתיע – בורקס "פינוקים" עם גבינה, גבינה מנגולד או חצילים מטוגנים ושום קונפי עם סחוג חריף ששוקרון מכינה בעצמה, לחמעג`ון פולנטה עם פולנטה ארטישוק ביתית ורוקט; וקרואסון פטריות פתוח.
בנוסף, ימתינו לכם פה גם פסטות טריות וכמובן שלל קינוחים מנקרי עיניים ומענגי חך.
יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt
La Pastaria
מסעדה חלבית ים תיכונית עם נגיעות מהמטבח האיטלקי של השף דודו לוגסי (48).
התפריט כולל מנות פסטה רבות, אבל מבליט גם מאכלים אחרים – ובעיקר דגים שמסגירים את שורשיו הקולינריים של לוגסי בן לאשפית המטבח המרוקאי, הביתי.
בהתאמה, חוגגים פה על דגים בכל הצורות: מבושלים, אפויים, צלויים ואפילו טחונים ומטוגנים לקציצות.
צילום: גלי מרגלית השף דודו לוגסי. צילום: גלי מרגלית "המסעדה שלי היא אחת הוותיקות בנתיבות. אנחנו פה כבר 15 שנה, משלבים מטבח ים תיכוני עם מטבח איטלקי. במלחמה לא הצלחתי לשבת בבית, הייתי מכין אוכל לחיילים שנמצאים ביישובים שמסביב ואוכל לשבת ליחידות המיוחדות שהיו בתקומה ובסעד", מספר לוגסי ומציין כי בערך שליש מהתושבים חזרו כבר ליישובי העוטף וגם חלק מהתיירות הקולינרית שבה לפעילות.
"בשלושת השבועות הראשונים לא יכולנו בכלל להגיע לעסק, זו הייתה טראומה של ממש בשבילי. חצי ממוצרי החשמל שלי התקלקלו בגלל מכות החשמל שהיו בתחילת המלחמה,זאת בנוסף לסחורה שנהרסה לחלוטין".
המלצה שלי: נגבו (ולקק ת`אצבעות) עם המטבוחה והזמינו אל השולחן גם את קציצות הדג ברוטב אדום. יאמי!
יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt השווארמה של בני כחלון יש המון שווארמיות בארץ, וכל אחת מהן טוענת לכתר. קטונתי מלפסוק בענייני כתרים, אולם זאת של בני כחלון בברחוב ד״ר סמילו בנתיבות, בהחלט ראויה לאחד.
המסעדה המנוהלת על ידי סיוון כחלון (39) ואחותה (33) נפתחה לפני כשלוש שנים במתכונתה החדשה, זאת לאחר שהתגלע סכסוך בין אביה לדודה שהפעילו יחדיו את "שווארמה כחלון" המיתולוגית במשך שלושה עשורים.
צילום: גלי מרגלית יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt מלבד סלטים תוכלו למצוא פה גם שיפודים, אבל הסיפור פה טמון כאמור בשני שיפודי השווארמה הגדולים, אחד עגל, והשני הודו, שמסתובבים על הציר עד לצלייה מושלמת.
את השווארמה אגב ניתן לזלול בפיתה או בבגט, שמגיעים חמים מהתנורים הלוהטים שבחדר האחורי.
יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt
זיגדון
בשוק הישן של נתיבות שוכנת זיגדון הוותיקה. כמה ותיקה אתם תוהים? ובכן, עמוס זגדון ז"ל השיק את הטוניסאית הזאת כבר לפני 60 שנה. בימים אלו מנוהלת הטונסיאית על ידי נכדו שלומי זיגדון (19), דור שלישי למסעדה המשפחתית שהיתה אגב הראשונה למכור כדורי פלאפל בנתיבות.
צילום: גלי מרגלית יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt
במסעדה תוכלו ליהנות ממגוון מאכלי העדה הטונסיאית: פריקסה, כפיתא - קציצות ירק טוניסאיות (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, תפוח אדמה מעוך מתובל בפפריקה, וסולת שמחברת את המסה לכדי עיסה נוחה לטיגון), פלאפל ושלל מטוגנים.
המלצה שלי – תנו ביס גדול בבוריקה העשויה מעלי בריק דקיקים שעליהם מוסיף שלומי רגע לפני שהוא שולח את היצירה המופלאה הזאת לטיגון בסיר עם שמן רותח - מחית תפוחי אדמה וביצת עין.
יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt
המבורגר הבקתה
התחנה האחרונה בסיור שוכנת בכפר מימון. מדובר בפודטראק המתמחה בהמבורגרים בוטיק בעבודת יד, שהשיק אבישי שלזינגר (21), חייל בסדיר ותושב הכפר.
בימים הראשונים של הלחימה התפנה שלזינגר עם כל תושבי היישוב למלון בירושלים, אולם לאחר כחודשיים הוא הבין שהוא מוכרח לחזור לעסק, ולא רק מהסיבה הכלכלית: "זה מחזק אותי לבשל לחיילים, לדבר איתם, לתת להם תחושה של אוכל חם – רגע לפני שהם חוזרים לאש בעזה. זה לא משתלם כלכלית, אבל אני מרגיש שזאת התרפיה שלי", הוא אומר.
יח"צ. צילום: ביאנה קארו ויטקין באדיבות Wolt צילום: גלי מרגלית
"אנחנו בעוטף בונים את עצמנו כל יום מחדש. האזור כולו חווה טלטלה, ועכשיו אנחנו מחזירים את החיים לעסק. הפלטפורמה של Wolt תעזור לנו להנגיש את העסק ללקוחות נוספים, לכוחות הביטחון ולמבקרים באזור שמתחילים להגיע", מוסיף שלזינגר ומסכם: "אני מאושר שיש לתושבי האזור הזדמנות לקבל את הכלים האלה, ואפשרות להחזיר במעט את החיוך אחרי התקופה הלא פשוטה הזו. אני קורא לכולם לבוא לבקר אותנו, לתמוך ולהחיות את חבל הארץ הנפלא הזה, שלא נוותר עליו לעולם".
עינב לוי. צילום: גלי מרגלית
אגב, את הסיור הקולינרי הובילה עינב לוי, במאית, יוצרת ואקטיביסטית חברתית, הבעלים של "סאבטקסט יזמות והפקות" ומיזם I_Love_Netivot במסגרתו מובילה סיורים קולינרים בנתיבות, אך לא רק בה, גם בשדרות הסמוכה לה וביישובי העוטף.
צילום: גלי מרגלית
לצידם מקיימת לוי, תושבת נתיבות, סיורים שאינם קולינריים, אלא באספקט תיירותי המשלב ביקור בקברי הצדיקים בעיר, בפארק החדש והמרשים שנבנה בנתיבות, ועוד שלל אטרקציות, ותתפלאו, יש המון מהן ביישובי העוטף.