יח"צ. שף אסף גרניט, סשה רויטמן ופיית היין. צילום: דיוויד סילברמן יקבי ישראל בצל המלחמהמאז השבעה באוקטובר ספגה תעשיית היין המקומית בצפון ובדרום מכות קשות, ויקבים רבים הצטרפו למעגל הנפגעים, וביניהם מנהלי יקבים שנרצחו וכאלו שקרוביהם או עובדיהם נחטפו, יקבים שנמצאים בקו האש ואף ספגו פגיעות ישירות, וייננים שיצאו למילואים והשאירו יקב משפחתי מיותם.
במקביל, מרכזי המבקרים של יקבים רבים סגרו את שעריהם ופעילותם התיירותית מושבתת חודשים ארוכים.
בתנועה למאבק באנטישמיות CAM יצאו ביוזמה להשקת מחלקה ייעודית לדיפלומטיית יין, שתסייע במינוף תעשיית היין הישראלית ובשיקום היקבים שנפגעו.
לרגל השקת המחלקה, ערכה התנועה אירוע מיוחד לכבודם של יקבים "כחול לבן" בשיתוף איגוד לשכות המסחר בישראל- "יקבי ישראל בצל המלחמה", שמטרתו להציג מנעד רחב של יקבים מקומיים שהושפעו מהמצב וגם לתת במה לתעשייה שצמחה בעשורים האחרונים מהיקף פעילות של כ-20 יקבים בשנות השמונים לכ-400 יקבים פעילים כיום.
במסגרת פעילות דיפלומטיית היין, מקיימת התנועה למאבק באנטישמיות מפגשי הסברה לדיפלומטים בחו"ל, מכניסה יין ישראלי לאירועים בבית הנשיא ולאירועים דיפלומטיים בפרופיל גבוה ברחבי העולם, מתווכת להשתתפות יקבים ישראלים בתערוכות יין ומתן במה גלובלית באירועים בינלאומיים שונים, ומארגנת חילופי משלחות של ייננים בין מדינות, כאשר אוסף היין הישראלי -IWC - נמצא תמיד בחזית.
מי שמוביל את היוזמה הם סשה רויטמן, מנכ"ל התנועה למאבק באנטישמיות ומנהלת קשרי הקהילה של התנועה, "פיית היין" שירה גרנות.
אחת המטרות שלהם, לדבריהם, היא "להנגיש לקהלים בינלאומיים את הנרטיב של תעשיית היין המקומית, סיפור של גשר בין ארץ ישראל העתיקה - לבין ה"סטארט אפ ניישן" של היום, עם מינוף טכנולוגיות פוד-טק חדשניות להחייאת גידול הגפנים בארץ".
באירוע שהתקיים בגלריה דובנוב בתל אביב, לקחו חלק שגרירים, דיפלומטים, אנשי עסקים, בעלי יקבים ואנשי יין, וביניהם: השף אסף גרניט שגם חבר למיזם, שף רז רהב, בעלים של מיכאל ביסטרו ווניה, בכירים מחברת מטא (פייסבוק), שגרירי מדינות, היינן דרור אנגלשטיין מיקב אנדרדוג, שהתגייס למילואים ודחה את שתילת הכרמים לשנה הבאה, רז וגל פאוקר מיקב ניר עוז, בנו ונכדו של גדעון פאוקר ז"ל שהקים את היקב ונרצח במתקפת החמאס, האגרונום ד"ר שיבי דרורי מיקב גבעות ועוד רבים וטובים.
מבין היקבים שהציגו באירוע - פינטו, יעקב אוריה, פלטר, כישור, עגור, נטופה, עבייה, טוליפ, נבו, לוטם, אמפורה ורקנאטי.
סשה רויטמן-דרטווה, מנכ"ל התנועה למאבק באנטישמיות: "ענף היין הישראלי, כמו כל מדינת ישראל כמובן, וכמו היהודים בתפוצות שמתמודדים עם אנטישמיות שמגיעה לשיאים חדשים, ספג מהלומה בחודשים האחרונים.
החלטנו להשיק מחלקה ייעודית לדיפלומטיית יין, שתסייע במינוף תעשיית היין הישראלית, תהפוך את הענף לשגריר מוצלח של ישראל מעבר לים, ולא פחות חשוב - תסייע גם לשיקום היקבים שנפגעו מדרום וצפון הארץ".
דרור אנגלשטיין, הבעלים של יקב אנדרדוג: "יין הוא תוצר של האדמה בה גדלים הענבים, של רוח המקום, של האנשים שמשקיעים בו. כשפרצה המלחמה גויסתי למילואים, ונעזרתי בעובדי היקב, בחברים ובמכרים.
אחד מהם הוא חבר קרוב מקיבוץ בארי שלשמחתי מצליח לייצר יין ולבנות את היקב שלו בבארי גם בתקופה הזאת. לתעשיית היין בישראל יש את הזכות והחובה להמשיך לייצר יין, ואנחנו מרגישים שגרירים בישראל בתקופה מורכבת כזו".
רועי יצחקי, מנכ"ל יקב טוליפ: "בשבעה באוקטובר הלכתי למילואים - ואני שם עד היום, יחד עם עובדים נוספים מהיקב. ישנם כמובן יקבים דומים במצב דומה, דבר שגרם לפגיעה בעבודה השוטפת. מעבר לכך, הייתה פגיעה בכל ענף היין, לא היה מצב רוח באופן טבעי - והמסעדות כמובן גם הן לא פעלו.
מעבר לכך, יש לנו כרמים בכפר יובל שגובלים עם לבנון ולא הייתה גישה אליהם מטעמים ביטחוניים. אבל אנחנו אופטימיים, ומאמינים גדולים ביקב שלנו בפרט ובענף היין הישראלי בכלל. אנחנו נשתקם וננצח".
יח"צ. צילום: עוז אוחיון
פסטיבל הקוקטיילים הגדול של תל אביב חוזר
TLV COCTAIL FESTIVAL DREAMLAND EDITION: אחרי ההצלחה של הפסטיבל אשתקד, זאת לאחר שמשך אליו מעל ל-2,000 אוהבי קוקטיילים, והפך לסולד אאוט כמעט חודש לפני הפסטיבל, הפסטיבל חוזר השנה והפעם - גדול יותר.
למי שהספיק לשכוח: פסטיבל הקוקטיילים של תל אביב הופק במהדורה ראשונה בשנה שעברה, יום לפני שפרצה המלחמה.
הפסטיבל היה הפסטיבל הגדול האחרון בישראל לפני שחיינו השתנו. הצוות שעבד יומיים גדושים, הלך לישון עייף ומאושר מההפקה הגדולה שהרים ופחות מ-12 שעות אחרי סגירת הפסטיבל, 90 אחוז מעובדי בר האלכימאי שהפיק את האירוע, נקראו למילואים של למעלה מ-4 חודשים. באותה השבת הנוראה איבדו הצוות מלצרית שעבדה באלכימאי, במסיבת הנובה.
מעט מעובדי הצוות שנותרו בתל אביב ולא הוקפצו למילואים, הגיעו לאולם ואפו את כל האוכל והשתייה הקלה שנשארה ומייד הלכו להתנדב באריזת האוכל בנקודת האיסוף בכיכר דיזנגוף לחיילים ומשפחות מהדרום וזו רק ההתחלה.
במהלך כל שלושת החודשים הראשונים למלחמה, צוות האלכימאי שנותר במרכז עסק בנסיעות וחלוקה של תרומות אוכל וציוד לחיילים מהדרום עד לגבול לבנון.
בנוסף, הצוות החליט שהשליחות שלו היא להכניס קצת אור למשפחות החטופים וקיים עבורן אירועים רבים בהתנדבות.
"לקוחות וספקים שלנו אמרו לנו לאחר הפסטיבל שהעובדה שהם הגיעו לחגוג אצלנו - אולי הצילה את חייהם, כי הם התלבטו אם להגיע לפסטיבל שלנו או לנובה ובסופו בחרו בנו", מספר נועם אור, הבעלים של האלכימאי.
השנה יתקיים הפסטיבל בין התאריכים 1-2.8.24, באולם טראסק, בנמל תל אביב.
במסגרת הפסטיבל, רוכשי הכרטיסים יהיינו מטעימות של 22 קוקטיילים מיוחדים וקלאסיים שנרקחו על ידי האלכימאי עם מותגי האלכוהול הבינלאומיים של חברת הכרם.
מגוון הקוקטיילים כולל: קוקטיילים על בסיס מותגים בינלאומיים, קוקטיילים עם תמציות ועשבי תיבול, שיקויים מרחבי תבל, קוקטיילים על בסיס גלידה, קפה ושוקולד ועוד המון טעמים מסעירים.
במהלך הפסטיבל האורחים יגלו 10 חוויות קולינריות ומיקסולוגיות הכוללות: 18 עמדות ברים אקסקלוסיביים, מתחם CANDY LAND וחטאים מתוקים, מתחם LOST PARADISE, מתחם EXCLUSIVE VIP, מתחם קולינריה, מסיבת קוקטיילים ושקיעה על גג הנמל, Main stage live D`J sets, חווית DETOX, קוקטיילים מולקולריים של המדען המטורף וסדנאות מיקסולוגיה.
הפסטיבל יתקיים בחמישי (1 באוגוסט שקיעה) ובשישי (2 באוגוסט צהריים), בסוף כל יום יהפוך הפסטיבל למסיבת קוקטיילים עם הדיגיי`ז המובילים בתל אביב, מופעי פירוטכניקה, לייזרים , אש והמון הפתעות נוספות.
נוסף לכרטיס הרגיל, רוכשי הכרטיסים, יוכלו לרכוש כרטיס VIP הכולל: כניסה ל-VIP Chillout Zone, מארז קוקטיילים Limited edition אישי, מארז Detox Recovery, פינוק מרענן ומושחת מגלידות נסטלה, השתתפות באחת מסדנאות המיקסולוגיה בפסטיבל.
מותגי האלכוהול המשתתפים בפסטיבל: וודקה עלית, טקילה 1800, ברבן ג`ים בים, טקילה קוארבו, יגרמייסטר, קואנטרו, אמרטו דיסרונו, לימונצ`לו וילה מסה, ג`ין רוקו, רום קראקן.
אור: "אנחנו פותחים את ההרשמה לפסטיבל ברגשות מעורבים. לא שוכחים את מי שאיבדנו והפסטיבל השנה מוקדש להם. הפסטיבל מתקיים השנה במטרה לפזר אור ואהבה בימים קשים אלו, ולהזכיר לכולנו שאנחנו משפחה אחת גדולה, אמנם עם דעות שונות, אבל מכל הצדדים יכולים להגיע ולחגוג יחד. אני מתרגש לפגוש את הקהל שלנו השנה במיוחד ומאחל לימים טובים יותר, שיתנו לכולנו סיבות לשמוח שוב".
1.8.24 , יום חמישי, פסטיבל - 22:00-16:00 לאחר מכן מסיבת AFTER PARTY 24:00-22:00
2.8.24 , יום שישי, פסטיבל - 16:00-11:00 לאחר מכן מסיבת AFTER PARTY 18:00-16:00
הכניסה לפסטיבל מגיל 18 ומעלה.
יח"צ. צילום: בועז אשכול
הגיבורה של כולםמבשלת הבוטיק "הגיבור" בכרמיאל מייצרת בעבודת יד מגוון סוגי בירות בטעמים וסגנונות שונים.
המבשלה הוקמה מתוך אהבה לבירה ולתרבות הקראפט שסביבה. תרבות של חופש, חברותא, יזמות ועזרה לזולת.
במבשלה מייצרים מעת לעת בירות מיוחדות. לרגל המצב ולאות הזדהות עם הנשים הגיבורות במלחמה, יוצרה לאחרונה בירת "הגיבורות", בירת לאגר-למון גראס.
הסיפור של מבשלת הבירה הגלילית החל לפני מספר שנים. מתחביב ואהבה גדולה לבירה של ערן גרינוולד הבעלים, מהנדס מכונות בהכשרתו.
גרינוולד החל לבשל בירה בגראז` הביתי, ולאחר מספר שנים כשהיא זכתה לקהל מעריצים, הוא החליט שהוא עוזב משרה נחשקת כמנהל חברות במשק, ופותח מבשלת בוטיק לייצור בירה.
מותג "הגיבור" נבחר בזכות אהבה נוספת שלו, לאספנות של מכוניות ישנות. הלוגו שמתנוסס על הבירות, הוא הטרנספורטר הישן ששופץ על ידו, ושמשמש אותו ואת בני משפחתו לטיולים בארץ עד היום.
אותה מכונית שסימלה בשנות ה–60 ערכים של חופש, חברותא, יזמות ועזרה לזולת, סימבולית למהות של בירות קראפט בעולם, והערכים שהמבשלה דוגלת בהם כיום.
הברומאסטר, דקל מלאך, שלמד את תהליך ייצור הבירה תוך כדי עבודה במבשלה, אחראי לטעמים, לארומות ולניחוחות שמעניקה בירת "הגיבור".
המבשלה מייצרת חמישה סוגים קבועים, ומעת לעת, היא מייצרת ומחדשת בבירות מפתיעות לפי העונה או כהתייחסות לאירועים שונים.
הגיבור בלונדי- בירת בסגנון אייל בלגי, הגיבור סטאוט - בסגנון סטאוט אירי, הגיבור חיטה - בירת חיטה בווארית מעוננת, הגיבור IPA – בירה כשותית חזקה ומאתגרת.
בעקבות המלחמה, ולאור הוקרה לכל הנשים שתומכות ונלחמות על השגרה בבית ונלחמות בחזית, יוצר ליין מיוחד בשם "הגיבורות", בירת לאגר קלילה, המתובלת בעשב לימון, 4.8% אלכוהול. הבירה זמינה לרכישה באתר החברה.
יח"צ. צילום: איל קרן
יינות חדשים בסדרת BUZZ SPARKLINGביקבי כרמל הכריזו על הרחבת סדרת היינות הפופולרית BUZZ והשקת שני יינות חדשים ומרעננים בהשראת הקוקטיילים האהובים: BUZZ פינה קולדה ו-BUZZ קוסמופוליטן.
טרנד הקוקטיילים המוכנים לצריכה ביתית תופס תאוצה בשנים האחרונות. יקבי כרמל, המובילים בתחום היינות המבעבעים בישראל, זיהו את המגמה ופיתחו את סדרת BUZZ קוקטיילים כתשובה למגמה, וזאת בשל היכולת לספק לצרכנים את האפשרות ליהנות מקוקטייל טעים ומרענן, בקלות וללא מאמץ.
למעשה, שני היינות החדשים בסדרה מציעים חוויה המשלבת את הטעמים האהובים של הקוקטיילים הקלאסיים. היינות מתאימים בצורה מושלמת למגוון אירועים חברתיים, מפגשים עם חברים, בילויים ואפילו כאפריטיף קליל. הם מוצעים במחיר אטרקטיבי, מה שהופך אותם לבחירה אידיאלית עבור מי שמחפשים יין מבעבע איכותי וטעים במחיר נגיש.
BUZZ פינה קולדה
הקוקטייל הלאומי של פורטו ריקו סביבו נרקחו לא מעט אגדות וסיפורים. נולד בספינת פיראטיים והגיע עד לברים של פורטוריקו שם הפך לקוקטייל הלאומי ונותר אהוב מזה למעלה מ 200 שנה.
טעמו אקזוטי, ניחוח טרופי ומראה חלבי. מבוסס על רום, חלב קוקוס ומיץ אננס. BUZZ פינה קולדה מבוסס על יין מוסקטו, עם בעבוע קל וארומות המאפיינות את הקוקטייל המוכר.
BUZZ קוסמופוליטן
קוקטייל קוסמופוליטן (או בקיצור "קוסמו") נולד לראשונה בשנות ה-70 במיאמי, פלורידה. הוא מורכב מוודקה, קוואנטרו, סאוור וחמוציות.
המשקה זכה לפופולאריות לא מעט בזכות הסדרה `סקס והעיר הגדולה` בסוף שנות ה-90. מאז, הוא נחשב לאחד המשקאות האהובים ביותר בארץ, כמו גם בעולם.
מחיר: 35 ₪.
יח"צ יינות חדשים מבית SARTORI האיטלקיהסקוטית מבית ישרקו, משיקה לקיץ 2024 חמישה יינות המתאימים לקיץ, מבית היקב האיטלקי סרטורי - SARTORI.
המותג סרטורי נחשב לאחד היקבים המובחרים באיטליה. מדובר ביינות בולטים, איכותיים וייחודים שמצליחים מאוד בעולם מאז יצירת המותג.
סרטורי לוגאנה: יין לבן יבש העשוי מענבי טרביאנו די לוגאנה. הענבים מגיעים ממרכז לוגאנה, מדרום מערב לאגם גארדה, מאדמה חרסית-גירנית.
ליין זה נבחרים הענבים הטובים ביותר והם עוברים מעיכה עדינה בלבד ותסיסה מבוקרת בנירוסטה ומכלים מסורתיים. היין בצבע צהוב בהיר עם גוונים זהובים בהירים. הארומה פרחונית עדינה עם רמזים של פירות לבנים ופרחי בר. היין מתאים עם מנות ראשונות קלות, מנות פסטה, דגי מים מתוקים ופירות ים עדינים. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 8 - 10 מעלות.
מחיר: 69.90 ₪, ל-750 מ"ל.
סרטורי לאב סטורי סוביניון בלאן: יין לבן יבש העשוי מענבי סוביניון בלאן. לאחר התסיסה, היין מתבגר ומתרכך במכלי נירוסטה. היין בעל צבע זהב קש, עם ארומות פירותיות. היין מתאים למנות של פירות ים, דגים לבנים, מנות צמחוניות ואספרגוס לבן. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 6 - 8 מעלות.
מחיר: 39.90 ₪, ל-750 מ"ל.
סרטורי פירה רוזה: יין רוזה יבש העשוי מזן הענבים המקומי קורבינה. ענבי הקורבינה משרים צבע ורוד עמוק יחסית, המזכיר צבע אלמוגים אדומים, הניחוחות פרחוניים מאוד – הדרים ופרחים עדינים אחרים – ואלה משתלבים נפלא עם טעמי המנדרינות והתפוזים והפירות הטרופיים של היין עצמו.
היין בסגנון רענן, פרחוני-טרופי. ומתאים למנות כמו סושי, טמפורה, ויניגרט ירקות, קרפצ`ו דגים טריים, סלטים ועוד. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 6 - 10 מעלות.
מחיר: 55 ₪, ל-750 מ"ל.
סרטורי פירה רוסו: יין אדום חצי יבש העשוי מענבי קורבינה, מרלו קברנה סוביניון. הארומה של היין מזכירה דובדבנים ופירות יער אדומים בשלים, ורדים אדומים.
היין מתאים למנות ראשונות מבוססות פסטה ועד בשרים בגריל. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 14 - 18 מעלות.
מחיר: 55 ₪, ל-750 מ"ל.
סרטורי פירה ביאנקו: יין לבן יבש העשוי מענבי שרדונה סוביניון בלאן וגארגנגה. הענבים נבצרים בבשלות גבוהה ומושארים להצטמק חלקית על רשתות גדולות למשך 10 ימים.
לאחר המעיכה, התירוש תוסס בטמפרטורה מבוקרת והיין מועבר למכלים גדולים להתבגרות. ליין ארומה של אפרסקים לבנים, משמש ופירות יער ירקרקים. ומזכיר אשכוליות אדומות ומנטה.
היין ורסטלי ורענן ומתאים כאפרטיף עם ירקות טריים או קיש. וגם למנות בשרים לבנים שונים, ריזוטו ועוד. מומלץ לשתות בטמפרטורה של 8 - 12 מעלות.
מחיר: 55 ₪, ל- 750 מ"ל.