יח"צ
בשנים האחרונות למדנו ששמירה על היגיינת הפה אינה מסתכמת רק בצורך לשמור על הריח הטוב שנפלט מהפה, אלא תורמת לבריאות הכללית שלנו.
למעשה, בעיות בחלל הפה עשויות להשפיע גם על אזורים אחרים בגוף.
למרות שלכולנו ברור הצורך לשמור על בריאות השן והיגיינת הפה, רבים מאיתנו לא מסוגלים להקפיד על כך לאורך זמן. רובנו ממהרים, מצחצחים רק 45-70 שניות ביום, וגם אז עושים זאת באופן לא יסודי ולרוב עוצרים את הצחצוח לאחר זמן קצר מדי. וזה בסדר, כי אנחנו רק בני אדם.
לכאן בדיוק נכנסת ה-Autodent, כשהיא מבטיחה ניקוי מלא של השיניים בתוך דקה אחת בלבד!
Autodent
כמי שמצחצח את שיניו מזה שנים במברשות שיניים חשמליות, והתנסה ברוב המותגים המובילים, חשבתי שראיתי כבר הכל.
אבל כשצפיתי לראשונה בפירסום של Autodent, הוקסמתי מייד מהרעיון החדשני, וביקשתי אותה לסקירה. מסתבר שאני לא היחיד שהוקסם מהרעיון, מכיוון שהמברשת הזו זכתה בפרס החדשנות לשנת 2023 של עיתון Time .
ה Autodent פותחה תחילה בשם Samba, ויועדה לספק פיתרון ציחצוח אפקטיבי לאנשים עם מוגבלויות, שידוע שאחוז גבוה מהם סובל מעששת. עתה היא משווקת גם לכלל האוכלוסיה שמחפשת פיתרון ציחצוח יסודי במינימום מאמץ, כשהיא ממותגת בשם Autodent.
יח"צ
עיצוב
מיד כשמביטים ב-Autodent, מבינים שאין המדובר במברשת השיניים אליה התרגלנו, אלא בדור חדש יותר של מברשות שמשנה לחלוטין את ציחצוח השיניים.
כשפתחתי את האריזה, התגובה הראשונה שלי היתה "איך לא חשבו על זה קודם?" בעוד מברשת שיניים רגילה בעלת סיבים שמנקים בכל פעם עד שתי שיניים, ה-Autodent בעלת זיפים רבים בזוויות שונות, כך שהיא מכסה בבת אחת את כל קו השיניים.
מבחינת מימדים, מדובר במוצר מגושם הרבה יותר ממברשת שיניים חשמלית רגילה. הקצוות שלו אמנם מעוגלים, אבל מדובר במבנה מלבני במשקל של כ- 280 גרם, כלומר בערך פי 3 מזה של מברשת שיניים חשמלית "רגילה".
המשקל הזה אמנם גבוה יחסית, אבל גם מאוזן, כך שנוח מאד לאחוז בה ביד. למברשת לחצן אחד בלבד, שמשמש להפעלה. כדי לקבל סטטוס לגבי מצב הסוללה שלה, היא מאירה בצבע ירוק כשהיא טעונה, ואדום כשהיא זקוקה להטענה.
יח"צ חווית השימוש
בתחילה הרגשתי קצת מוזר להכניס סט מברשות כה גדול לחלל הפה, אבל מייד עם השימוש הראשון, הופתעתי לטובה כשנוכחתי שהפעולה של המברשת כה פשוטה.
המברשת פועלת בשני מחזורים: בשלב הראשון מניחים אותה בפה על השיניים בלסת העליונה, מפעילים אותה, ולאחר כ-30 שניות היא נכבית אוטומטית.
שמים אותה על הלסת התחתונה ומפעילים עד שהיא נכבית שוב.
כאשר המברשת מופעלת, מאות הסיבים שלה זזים לאורך השיניים, כך שהם מגיעים גם לשיניים הטוחנות האחוריות בפה. היא נעה קדימה ואחורה לאורך השיניים, ממש כאילו היו מסילה עליה נעה הרכבת הלוך ושוב.
חשתי שהיא מתלבשת על קו השיניים בלסת, הסיבים פשוט נכנסים למקום, נצמדים ללסת, מלטפים אותה במידה הנכונה, ותוך זמן קצר משאירים את הפה נקי.
בגמר השימוש ניתן לשטוף אותה בחופשיות בברז, מכיוון שהיא עמידה במים, בתקן IPX7. לאחר מכן מעמידים אותה על מעמד הטעינה.
כדי לבדוק את אפקטיביות הציחצוח, השתמשתי בנוזל סימון שמראה היכן לא ציחצחתי, ועם ה-Autodent הוא הוכיח שהציחצוח היה יסודי.
אמנם ההתנסות שלי עם ה-Autodent אינה מדעית, אולם השימוש בנוזל סימון שאמור להדגים היכן פיספסתי, הראה שהיא מצחצחת ביסודיות יוצאת דופן.
בשונה מסקירות שביצעתי למברשות שיניים חשמליות אחרות, את הסקירה הזו ביצעתי רק על עצמי, מכיוון שעם המברשת מתקבל סט של ראש ניקוי לאדם אחד בלבד.
למרות שלאנשים שונים יש לסתות שונות, ניכר שהראש הגמיש מסוגל להתאים את עצמו ללסתות מגוונות.
בשורה התחתונה, לאחר תקופת שימוש ב-Autodent אני יכול לסכם שהשימוש בה מאד אפקטיבי: אין כמו להעביר את הלשון על השיניים ולהרגיש שהן נקיות באופן יוצא דופן.
אני מוצא שבראש ובראשונה, ה-Autodent מתאימה לאלו שאינם משקיעים את המינימום של שתי דקות ציחצוח, וחסרים את טכניקת הציחצוח הנדרשת לשמירה על בריאות השן. להם במיוחד, מברשת ה-Autodent עשויה להוות שידרוג משמעותי בהיגיינת הפה.
יבואן: דנטפריק
מחיר: 700 שקלים