אבי פלדשטיין. צילום: נאו מדיה
החדשים של פלדשטיין
עבור חובב יין, לפגוש אדם כמו אבי פלדשטיין זו מתנה. אבי, שהקים את יקב פלדשטיין בשנת 2014 לאחר שעבד שנים רבות ביקב סגל, הוא איש מרתק ומחזיק בידע עצום על עולם היין.
רוב הענבים של היקב שלו מגיעים מהגליל העליון, עבר הירדן, נפת צור וגוש עציון, ובשבוע שעבר נפגשנו בתל אביב כדי לטעום את הבצירים החדשים לשנת 2024 ולשמוע ממנו על תהליך הכנת היין, ולאילו רזולוציות הוא יורד, החל מההשקעה בכל תווית על הבקבוק וכלה בסוג החביות בהן הוא משתמש ליישון היינות.
יקב פלדשטיין מונחה על ידי ערכים של ארטיזנליות, מקומיות, וסגנון מאופק. היקב מייצר מספר יינות לבנים ואדומים וכן יינות רוזה, מקשת של זנים.
הארטיזנליות של היקב מתבטאת בעבודה קשובה לכל זן, משלב הכרם ועד לעשייה ביקב, תוך שימוש בטכניקות מיוחדות כגון: ייבוש ענבים, תסיסה באשכולות שלמים, ואי-סינון.
צילום: נאו מדיה
אז מה טעמנו?
רוסאן 2022
האקלים החם ואדמותינו הפוריות, דוחפים יינות לבנים למבע פירותי מתפרץ. רוסאן מאפשר שאיפה למבע אחר; מינראליות, ייניות, כשמבע זה מדיטטיבי.
היין שאפתני באיפוקו, מוכל ומתובל רק בעצמו, וחוקר את עצמו באמצעות עירוב טרוארים מכוון: שתי דרגות הבשלה בשני כרמים, לשילוב אופי זני ונפח. תסס והתיישן שנה בחביות צרפתיות רכות מבורגון ובאמפורות. ייטיב להתיישן, על ניחוחות האבן ופריחה לבנה שלו, במשך שנים רבות.
מחיר: 110 ₪
סוביניון בלאן 2022
סובניון זה, כמו רוב הלבנים ביקב, מיוצר בחבית ומשקף את מבעו של הזן כיין מתיישן.
בציר מוקדם בכרם בן זימרה ב-PH נמוך והשריית זגים, קודמים לתסיסה בחביות גדולות מבורגון, רובן משומשות, תסיסה נזירית וארוכה, מוזנת בשמרנות, בטרם יישון בן שנה, במגע חלקי עם משקעים, וללא ערבוב.
לקבלת סוביניון רב ממדי, מחפש היין השראה ממקורות הזן בבורדו ובלואר, ומציץ גם לבורגון. 10% סמיון מוסיפים נפח ואלגנטיות.
מחיר: 110 ₪
שמש 2021
שמש , הקרוי בשמה של אלת המאור הגדול המסופוטמית, הוא יין אדום ברוח חדשה המביא איתו דווקא את בשורת הקיץ.
ראשית, בנסיבות גידול ענביו, המשקפים בגאווה את כרמיהם שטופי השמש. שנית, בעשייתו: בלנד GSA, ארגמן במקום המורבדר, עשוי במיצוי מסורתי מאופק ובתסיסה באשכולות שלמים, לקלילות, רעננות ואנרגטיות, ומיושן במכלי בטון ובאמפורות חרס, לרזון והימנעות מעץ.
שלישית, בנסיבות הלגימה. אדום החודר לקיץ, מצונן מעט ופרחוני, פריו האוכמניתי בשל אך רענן, וגזרתו מזכירה לבנים; דקה, חטובה וחומצית, נדחפת בירקרקות תסיסה במלוא נפח השזרות.
מחיר: 130 ₪
קברנה סוביניון 2019
אם המדד למקומיות של זן היא יכולתו להצטיין בקלות, קברנה בהר הצפוני מקומי במובהק. את מלאות הפרי של עמק הררי, כרם דישון, משלימים נזירות ושידרה של גב ההר, ברמת דלתון.
היין הושרה על קליפות פריו המובחר במשך 65 ימים, כדי לעגן את מסכת ניחוחות הזן האופייניים בגוף קל, שתי ועדכני יותר. ההשריה הארוכה מנקה כוחניות יתר, ומלטשת מבע אלגנטי ומאופק. יושן 18 חודשים בעץ חדש מאופק ביותר מחלקת היער הנדירה טרונסה, ומולא ללא סינון.
מחיר: 220 ₪
דבוקי 2023
זהות מקומית. זן ישראלי קדום וכנראה תנכ"י. הכרם מגודל בהדליית גביע מסורתית גבוה בהרי יהודה. הענבים נבצרים על הצד הבשל, הזהוב, שבדבוקי מגיע ברמת סוכר נמוכה.
לאחר תסיסה במכלי נירוסטה ולאחריה תקופת יישון על משקעיו, מתקבל יין חד בעל אף מינראלי, המלוטף בבשומת המזכירה לרבים סוביניון בלאן.
לבשומת זו יש גם צד ארומטי ייחודי, שהוא טרופי במידה, אך בייחוד מקומי. הוא מזכיר מלון, שאף הוא פרי מקומי. תובל בנגיעות מאראווי וג`אנדלי, אחיו לכרם.
מחיר: 110 ₪
גרנאש רוזה 2023
רוזה זה, מחלוצי הרנסנס שעוברים יינות רוזה בארץ, מתאפיין בסגנון וצבע מאופק, קל כהל וגוף, חדור חומציות טבעית, רענן ושתי ביותר.
לבציר מוקדם חובר מיצוי קליפות קליל ומדויק, לקבלת ניחוח פרחוני מרומז של תותים ופטל, במרקם דק חד ומרווה. תובל בנגיעת קלדוק.
מחיר: 110 ₪
יח"צ. צילום: רפי דלויה
יריד האמנים החודשי של בירה אלכסנדר
בכל שישי ראשון בחודש, בירה אלכסנדר הופכת את חצרה ליריד אמנים ועסקים חגיגי ותוסס.
היריד החודשי מציע חוויה קולינרית ותרבותית, לצד דוכני אמנים ועסקים עם עדיפות לכאלו שפונו מהצפון ומהדרום, ועסקים קטנים וחדשים הזקוקים לבמה וחשיפה.
מלבד המון בירה של אלכסנדר שתימזג בחצר המבשלה, האורחים יוכלו ליהנות גם מהאוטו גלידה של איתיאלה, זוכת העונה ה-9 של מאסטר שף, לצד פודטראקים משתנים.
היריד הקרוב יתקיים ביום שישי, 7 ביוני בין השעות 09:00-16:00. במתחם בירה אלכסנדר, צבי הנחל 13, א.ת עמק חפר. הכניסה לאירוע ללא עלות.
יח"צעולה חדש
ז’אן דה שבי קוניאק XO - Jean De Cheville Cognac XO - קוניאק שהתבגר במרתפים הלחים של ז`אן דה שבי, והורכב עם כל הזהירות, ההערכה והכבוד של הקוניאקים הגדולים ביותר.
הקוניאק משלים את התבגרותו הארוכה מעל עשר שנים בחביות עץ אלון בכדי להשיג הרמוניה מושלמת. אף: תווים של פירות יבשים ותבלינים מתוקים.
פה: שופע וקרמי, מתוק ועוצמתי, ניחוחות גורמה, שזיפים מיובשים, תאנה. צבע: ענבר מהגוני. אלכוהול בנפח: 40%.
מחיר: 549 ₪
ז’אן דה שבי קוניאק VSOP - Jean De Cheville Cognac VSOP - תוצאת בחירה של תזקיקים מאזורי טרואר שטופי שמש, התיישנו בסבלנות בחביות עץ אלון והורכבו בקפידה על ידי מאסטר בלנדר.
הקוניאק התבגר לפחות ארבע שנים במרתפים על שפת נהר השראנט ומפתח טעמים מעודנים.
אף: בוקה של ארומות פרחים ופירות אקזוטיים. פה: ניואנסים טעימים של פרי, אורך יפה שיעורר השראה לאניני טעם. צבע: זהב בהיר. אלכוהול בנפח: 40%.
מחיר: 260 ₪
יח"צמלצר, יש לי רימון בבירה
מבשלת שריגים מעמק האלה מפתיעה עם בירת רימונים מסדרת "רונן", בירות בסגנון בוטיק אמריקאי עשירות בטעמים.
הבירה מכילה פרי רימונים טבעי, קלילה ופירותית. אידאלית לקיץ ולחגי תשרי, מתאימה גם לקוקטיילים ולמזיגה עם קוביות קרח. אלכוהול 5.5%.
מחיר: 15 ₪ לבקבוק