לוקיישן הוא כידוע המרכיב החשוב ביותר בהצלחה של עסק, וחבל הארץ המבטיח, הלא הוא - הגליל המערבי הוא בבחינת לוקיישן מצוין - הר וים וחורש ופסיפס אנושי מרתק. אבל כשמדובר בתיירות צריך כמובן גם מיתוג.
כמקובל במחוזותינו , היוזמה הגיעה מהשטח, מתיירנים מהגליל שחברו יחדיו לפני 11 שנה, התאגדו לעמותה בשם "זמן גליל מערבי", ושמו להם כמטרה לקדם את תרבות היין, האוכל והטיולים במקום, בדגש קולינרי - אבל לא רק.
והנה, השנים חלפו להן ומה שהחל בשעתו כפיילוט - הפך להיות אירוע מסורתי מוערך - "פסטיבל אביב- זמן גליל מערבי" החוגג בימים אלו 11 שנה להיווסדו תוך נאמנות למטרותיו הראשוניות - לקדם פעילות של מפגשים, סדנאות, סופי שבוע נושאיים, טיולי יין וטיולים בכלל, בדגש אנין לקהל עצמאי, מאורגן או עסקי.
בתוך כך, ולמרות המתיחות באזור הצפון יתקיים בסוף השבוע הבא (30.5-1.6) הפסטיבל שיכלול שלושה ימים גדושים בעשרות אירועים.
בסיור מקדים שהובילה מיכל שילוח גל-נור, תל אביבית שערקה למושב כליל, המשמשת כמנכ"לית עמותת "זמן גליל מערבי", יכולנו להיווכח שלמרות המתיחות בצפון, הרי שהגליל המערבי -בטוח מאד.
נוכח המצב רבים מעדיפים להימנע מלטייל באזורים הקרובים לגבול, אך חשוב היה לשילוח גל-נור להדגיש שאף שישראל קטנה, יש בה המון אזורים שנחשבים בטוחים, וכך גם במקרה של הגליל המערבי.
"רבים תופסים את הגליל המערבי, ולעתים גם את צפון בכלל, כמקשה אחת", היא אומרת ומחדדת "אולם למעשה ישנם אזורים שלמים בצפון בארץ שמרוחקים מהגבול, והם שקטים מאוד, ללא אזעקות, ועם עסקי תיירות רבים פעילים, שרק מחכים לתיירים שיבואו לבקר".
בהתאמה, בחרו קברינטי העמותה לקיים גם השנה את הפסטיבל במסגרתו יארחו אנשי תיירות מהאזור בעלי עסקים אחרים, מפונים וגם לא מפונים, לשיתופי פעולה מיוחדים, מסקרנים וטעימים.
מה תוכלו לעשות בפסטיבל?
"פסטיבל אביב- זמן גליל מערבי" הוא הזדמנות מופלאה להצפין ולגלות כמה משכיות חמדה של טבע, נופים, וכמובן קולינריה במיטבה. אספנו בשבילכם כמה המלצות לפעילות שתוכלו לחוות במהלך ימי הפסטיבל:
שולה משתולה, המפונה מביתה כבר חצי שנה, תתארח במשק אופיר באלון הגליל, עם האוכל הכורדי המשובח שלה, לצד יינות מתיישנים של היקב, שיוצאו לטעימה ומכירה באירוע זה בלבד.
מחיר: הרשמה מראש ללא עלות כניסה, יין ואוכל בתשלום במקום. 072-3957567
יח"צ. צילום: ענבל אור-לב
חרש הברזל וליד ח`ורי, מהכפר הנוצרי פסוטה, הנושק לגבול, יתארח אצל אלדד בכר מסטודיו "אומניה", המתמחה בעבודות מעור.
אלדד העמיד לרשות וליד את הנפחייה הוותיקה של אביו – מנחם בכר, השוכנת ממש בסמוך לסטודיו שלו בקיבוץ אפק. השניים יקיימו יחד ערב מיוחד המשלב סיפורים והדגמות.
מחיר: 90 שקלים למשתתף, 072-3957613
יח"צ. צילום: אורנה בן חיים
הקונדיטורית יערית שטרן, תארח בביתה את סבתא מהא, מהכפר הדרוזי חורפיש, לארוחה משותפת (וכשרה) הכוללת מנות דרוזיות מופלאות של סבתא מהא, ובסיום מגוון קינוחים של יערית, שישאירו טעם של עוד.
מחיר: 260 שקלים למשתתף. 500 שקלים לזוג, 072-3941161
יח"צ. צילום: ענבל אור-לב
האופה והבשלנית "עדוש", הלוא היא עדי שמואל, תארח בביתה את נוהאד ביסאן מ-sweet moments מהכפר הדרוזי ג`ת, לסדנה מיוחדת של מאפים מלוחים ומתוקים, וארוחה מיוחדת מעשה ידי שתי האופות.
מחיר: 260 שקלים למשתתף. 500 שקלים לזוג, 072-3941119
יח"צ. צילום: ענבל אור-לב
בסטודיו יעל - פיסול בחימר, בכפר מסריק יתקיים מפגש מיוחד בין שתי נשים יוצרות. האחת, יעל נתנאל, בעלת הסטודיו, שהחלה לפסל בגיל 48, והשנייה תינה ח`טיב, שהקימה את בית המלבי בעכו לאחר שהתגרשה.
מחיר: 70 שקלים למשתתף, 072-3941136
יח"צ. צילום: ענבל אור-לביקב ג`וליה יארח את פילהרמוניה בכפר, עם מוזיקת ג`אז אתנית במגוון כלים עתיקים, בליווי יינות הבוטיק של היקב.
מחיר: 130 שקלים למשתתף. כולל מופע, טעימות מודרכות של 4 סוגי יין וכיבוד.
יח"צ. צילום: ענבל אור-לב מעוניינים להטען מחדש? מוזמנים למפגש חווייתי המשלב מדיטציה ונגיעות קולינריות מתוקות ב"בהר", מרחב בוטיק מעורר השראה מול נוף פנורמי משגע בישוב הררית.
זהו שיתוף פעולה בין מקימי "בהר" דליה ובועז, לחגית לידרור, בעלת "בישול בריא באהבה" המציע תירגול מדיטציה לצד טעימה מפנקת מסדנת הנשנושים הבריאים של לידרור.
מחיר: 170 שקלים למשתתף, 072-3941109
בנוסף, יתקיימו טיולים מודרכים בטבע אל מקומות קסומים, מופע תיאטרלי או מחול, ארוחות שף עשירות וטעימות יין ביקבים ועוד המון אירועים שיתקיימו לאורך ימי הפסטיבל.